radeqs Opublikowano 20 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2020 Załapałem się na kupon 10$/100$:https://www.pepper.pl/promocje/kupon-aliexpress-10-przy-min-zamowieniu-100-264580#thread-commentsNie wiem, czy są jeszcze dostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk122 Opublikowano 8 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 (edytowane) Czy power handle będzie pasować do 301a hg Edytowane 8 Września 2020 przez Patryk122 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 8 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 Teraz zrozumiałem. Przypadkiem w HG A power handle to nie standard? a tak naprawdę to kwestia bardzo indywidualna. Miałe w kilku młynkach, szybszych, wolniejszych, orginalne jak i z ali, ale zawsze wracałem do standarów, parę razy się sprawdziło przy przynętach stawiających bardzo duży opór w wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 8 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 ja też nie rozumiem pytania... dlaczego miałaby nie pasować? możesz zamontować dowolną korbkę...jeśli się nie mylę to:wersje hg są sprzedawane z power handle... a wolniejsze przełożenia mają klasyczne korbki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk122 Opublikowano 8 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 Wersja 401 ma power handle. A 301 już nie, jeśli się nie mylę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vastus Opublikowano 8 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 A ja się zdziwiłem, że 301 od 401 różni się tylko pojemnością szpulki oraz właśnie ww rączką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 8 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 Wersja 401 ma power handle. A 301 już nie, jeśli się nie mylęsprawdź to... wydaje mi się, że po prostu takie fotki udostępnia shimano do 301-ki niezależnie od przełożenia... hd niezaleznie od rozmiaru będzie miało PH - jestem tego niemal pewien... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 8 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 A ja się zdziwiłem, że 301 od 401 różni się tylko pojemnością szpulki oraz właśnie ww rączką.pojemność szpuli bierze się z jej większej szerokości co zwieksza także rozmiary multiplikatora... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid75 Opublikowano 15 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 Posiadam 401 i 301. To czy masz power handle czy tradycyjna rączkę zależy od tego z jakim przełożeniem wybierzesz multik. Wersja HG-Power Handle wersja A - zwykła raczka. Dotyczy to obu wielkości. Nie różnią się tylko pojemnością szpuli ale tez wielkością i to znacznie. Czy różnią się w środku tego nie wiem bo nie chce mi się porównywać schematów. Dla extremalnych wędkarzy dostępna wielkość 500, ale to tylko w stanach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk122 Opublikowano 9 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2020 Miał może ktoś taki problem ze podczas rzutów szpula tak jakby szorowała o coś i rzuty stały się bliższe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2020 Miał może ktoś taki problem ze podczas rzutów szpula tak jakby szorowała o coś i rzuty stały się bliższeZa dużo linki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk122 Opublikowano 9 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2020 Na pewno nie. Mam go kilka miesięcy i nic mu nie było. Dopiero dzisiaj na rybach tak się stało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 9 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2020 Potencjalnych przyczyn może być kilka:- to co wspomniał Andrzej - za dużo linki- piasek pomiędzy szpulą a obudową (w szczelinie)- skorodowane / uszkodzone łożysko podpierające szpulę - ewentualnie skrzywiona szpula, jeśli spadła na podłogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk122 Opublikowano 9 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2020 Najbardziej podejrzewam że to może być piasek,bardzo dużo łowię teraz w zielsku i coś mogło się wcisnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 9 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2020 (edytowane) Zauważyłem, że gdy woda kapie z plecionki na dłoń, czasem po rzucie i gdy dotknę mokrym kciukiem w pobliżu rantu szpuli i obudowy (prawa strona) występuje efekt „chrobotania” ziarenka piasku. Pomaga wyjęcie szpuli i wytarcie chusteczką rantów szpuli i wnętrza obudowy - uwaga by nie zgubić bocznego panela. Edytowane 9 Października 2020 przez ms80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 9 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2020 (edytowane) Może być piasek lub łożysko na ośce dogorywa. Edytowane 9 Października 2020 przez golsyl1980 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patron Opublikowano 10 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 Panowie jaka jestroznica pomiedzy 301 a 401? tylko pojemnosc szpuli ? czy tez bebechy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 10 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 Pojemność i szerokość korpusu, bebechy te same. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 11 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 301 jest zajebista. Rzutowo wolę ją od Revo Beast 41 - łatwiejsza do opanowania i bardziej powtarzalna. No i ta moc - zupełnie inna półka. Chociaż oba są w podobnej cenie to Tranx jest dla mnie o klasę wyżej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 15 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 (edytowane) Witam, tranx 300-400 jest dość ciężki, ma szpulę średnicy 42mm.Ja potrzebuję cuś ale ze szpulką średnicy 39,36 albo jeszcze mniejszą 33mm i max 18g o pojemności plecionki 90m/40Lbs (135m/25Lbs). Najmniejsza szpula, przy zachowaniu hamulca walki grubo ponad 20Lbs, pozwala spłaszczyć multik do 40mm oraz zmniejszyć ciężar aluminiowego korpusu do 250g.Ciekawym kręckiem był 2014 ABU Garcia Ambassadeur Rvo3 Beast. Test hamulca walki do 29Lbs nieopatrznie opublikowano na TT Ja w tym revo pozbyłem się wszystkich, neodymowych magnesików oraz trzech z sześciu hebli.Przydałaby się odmiana ale tak niekoniecznie. Pozdrawiam Edytowane 15 Grudnia 2020 przez king Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 27 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2021 Zna ktoś może wymiary łożysk w tranxie 301? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 27 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2021 Zna ktoś może wymiary łożysk w tranxie 301?3x10x4, 5x11x4, 8x12x3.5, 5x9x3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 27 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2021 Dwa na worma to te 3x10x4? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 27 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2021 3x10x4 jest w panelu bocznym i podpiera szpulę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 27 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2021 To jaki rozmiar do worma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi