Skocz do zawartości

Mania kupowania

adamos

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy też tak macie jak ja? Ciągle kupuję coś nowego szukając super przynęty bo na pewno będzie łowna, potem następna itd. Czasami niektóre z nich lądują w wodzie dwa trzy rzuty nic nie bierze, potrzeba kupić coś nowego. Ostatnio ściągam ceny z paczek, co by się druga połowa nie dowiedziała ile to hobby kosztuje, dla spokoju sumienia sam wydatków nie liczę.

• Like 1

Nie wiem czy też tak macie jak ja? Ciągle kupuję coś nowego szukając super przynęty bo na pewno będzie łowna, potem następna itd. Czasami niektóre z nich lądują w wodzie dwa trzy rzuty nic nie bierze, potrzeba kupić coś nowego. Ostatnio ściągam ceny z paczek, co by się druga połowa nie dowiedziała ile to hobby kosztuje, dla spokoju sumienia sam wydatków nie liczę.

Co gorsze mój kumpel prowadzi sklep wędkarski, jak ja mam nie kupować jak wpadnę na kawkę a tu o Boziu!!!  ..... znowu coś nowego na półkach

I do tego  ...... dla ciebie po cenie hurtowej :(  :D 

• Like 1

Jak zaczniesz tak kupować wędki i kołowrotki, to już pozostaje tylko zaakceptować stan rzeczy, za późno na leczenie :-D :-D

Ja staram się być asertywny ale trudne to i często nie wychodzi

Kupuję kołowrotki i wędki ale wszystko z dolnej półki. Jak czytam że dana wędka od iluś tam gram ,,ładuje,, to prawdę powiedziawszy nie wiem o co chodzi i nie chce wiedzie, po prostu nie drążę tego tematu bo się może okazać, że coś mi brakuje. Myślę, że chyba muszę trochę odpocząć od jerkbaita, ale czy to się da? ;)

• Like 4

Znaczy.......... nie wiem czy to chcecie przeczytać.

Przede wszystkim nie zaczynać, jak już się zacznie to wpada się w ciąg, bo nowy kołowrotek to niby miał być do tamtego wędziska, ale chyba lepiej pasowałby do ...., o i te gumki fajne to jeszcze dorzucę, to w jednej przesyłce pójdzie....

Szczególnie niebezpieczne jest kupowanie w sezonie zimowym, w tym okresie nie powinno się nawet do działów tematycznych na jerku zaglądać, żeby nie kusiło. Od biedy do Cafe można zaglądać, może jaka gównoburza się trafi i będzie okazja do rozładowania frustracji.

• Like 2