Skocz do zawartości

Czy ST.CROIX AVC66HF ma wystarczająco długi uchwyt?

godski

Rekomendowane odpowiedzi

Przymierzam się do zakupu casta AVC66HF ale nurtuje mnie pytanie czy długość uchwytu do pazura jest wystarczająca dla tego średnio-ciężkiego casta?

Jest 26 cm, co przy rzutach oburącz wydaje mi się trochę mało.

Zmierzyłem moje MU638 i PacBay 785 i tam jest w okolicach 29 cm.

Ręce normalnej długości, wzrost typowy 180 cm z hakiem B)

I jeszcze jedno.

Czy długość mierzy się od końca do czubka pazur, czy do jego podstawy -bo to 1,2 cm różnicy.

Przymierzam się do zakupu casta AVC66HF ale nurtuje mnie pytanie czy długość uchwytu do pazura jest wystarczająca dla tego średnio-ciężkiego casta?

Jest 26 cm, co przy rzutach oburącz wydaje mi się trochę mało.

Zmierzyłem moje MU638 i PacBay 785 i tam jest w okolicach 29 cm.

Ręce normalnej długości, wzrost typowy 180 cm z hakiem B)

I jeszcze jedno.

Czy długość mierzy się od końca do czubka pazur, czy do jego podstawy -bo to 1,2 cm różnicy.

nie mam znaczenia jak sie mierzy dlugosc... frunt by osoba zainteresowana byla w stanie na jej podstawie wyciągnac interesujaca ja informacje...

co do dlugosci dolnika w wspomnianym przez ciebie kiju to jak dla mnie jest w sam raz...

Dzięki za odzew.

Zmierzyłem dokładnie i MU638 i PacBay785 mają uchwyty 32/34 cm ( do podstawy pazura 32). Mam też Quantuma 1 oz z uchwytem 26/27 cm i to jednak dla mnie zdecydowanie za krótko do wygodnego rzucania oburącz jerków 40 i więcej gramowych.

Jeszcze 30 cm by przeszło.