ObraFM Opublikowano 28 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 (edytowane) Nie ma 100% pewniaków- nawet przy płatnych.Na laptopach żony i córek poinstalowałem 360 Total Security i od dawna mam spokój.Poza tym jeśli już- to wolę aby dane z kompa spływały do Pekinu jak do Waszyngtonu A bazę ma obszerną: Integrating award winning antivirus engines from 360 Cloud Scan Engine,360 QVMII AI Engine, Avira and Bitdefender.... Edytowane 28 Stycznia 2018 przez ObraFM 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fox mulder Opublikowano 28 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Alku,jest jeszcze opcja ,,przywracania systemu,, Jeśli nie miałeś jakichś ważnych dokumentów przez ostatnie kilka dni to spróbuj przywrócić system do momentu/czasu sprzed akcji,w której kliknąłeś na tego ,,syfa,, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 28 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Alku,jest jeszcze opcja ,,przywracania systemu,, Jeśli nie miałeś jakichś ważnych dokumentów przez ostatnie kilka dni to spróbuj przywrócić system do momentu/czasu sprzed akcji,w której kliknąłeś na tego ,,syfa,,Fajnie,,,ale jak to się robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fox mulder Opublikowano 28 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Jaki masz system operacyjny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 28 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Skorzystaj z innego kompa. Pełno instrukcji w necie ☺ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 28 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Qużwa... akurat o tym nie pomyślałem... Fakt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fox mulder Opublikowano 28 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Alku w Windows 7 jest to:Panel sterowania-System i zabezpieczenia-Wykonaj kopie zapasową komputera-Odzyskaj ustawienia systemu na tym komputerze-Otwórz przywracanie systemu i tam wybierasz datę i godzinę do której ten komputer będzie przywrócony. To tak w telegraficznym skrócie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 28 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 przywracanie systemu nie usunie syfu, chyba że robi się resetowanie do ustawień fabrycznych, co jest niczym innym jak postawieniem systemu od nowa.Dodatkowo, w przypadku przywrócenia z zachowaniem zainstalowanych programów (dostepne w win10 jako "odświeżenie") to w przypadku zakażenia programu jakiegokolwiek i tak syf znowu się rozejdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 28 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Potrzebna jest płyta ratunkowa z antywirusem odpalana przy starcie z poziomu Biosa na początku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fox mulder Opublikowano 28 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Marian,osobiście kilka razy uratowałem znajomym ,,dupę,, tym sposobem lecz nie twierdzę,że zawsze on musi zadziałać. Może warto jednak spróbować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 i mnie dopadło.... Potrzebuję pomocy. Jakiś wirus poszyfrował mi pliki, pisze że format pliku szyfrowania AES. Próbowałem już chyba wszystkich programów antywirusowych. Czy ktoś wie jak temu zaradzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 i mnie dopadło.... Potrzebuję pomocy. Jakiś wirus poszyfrował mi pliki, pisze że format pliku szyfrowania AES. Próbowałem już chyba wszystkich programów antywirusowych. Czy ktoś wie jak temu zaradzić ?Miałem to samo.Wg inforamatyków w tamtym roku temat nie do przejścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 ???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 i mnie dopadło.... Potrzebuję pomocy. Jakiś wirus poszyfrował mi pliki, pisze że format pliku szyfrowania AES. Próbowałem już chyba wszystkich programów antywirusowych. Czy ktoś wie jak temu zaradzić ? Jaki konkretnie załącznik otworzyłeś, że Ci kompa zamotało ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Nie mam pojęcia... Jaki konkretnie załącznik otworzyłeś, że Ci kompa zamotało ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Nie wiem kiedy Ci wszedł bo jeśli dziś świeżo to ten typ czyści koMPa od momentu zainfekowania do chwili wyłączenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 weszło mi pod koniec listopada, dopiero dzisiaj się zorientowałem kiedy musiałem otworzyć pewne pliki na komputerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 weszło mi pod koniec listopada, dopiero dzisiaj się zorientowałem kiedy musiałem otworzyć pewne pliki na komputerzeTo masz pozamiatane.A tak w ogóle to o tym wirusie było głośno na całym świecie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 To masz pozamiatane.A tak w ogóle to o tym wirusie było głośno na całym świecie Niekoniecznie aczkolwiek z bardzo dużym prawdopodobieństwem Cóż, nic do stracenia nie masz poza kilkoma godzinami przy kompie, ja bym spróbował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Nie masz innego wyjśćia, tylko trzymać dysk, co jakiś czas sprawdzaj, czy może szczepionka została napisana. Nie wyrzucaj w każdym razie. Niewielka szansa jest- zwłaszcza jak ta odmiana wirusa zainfekowała więcej dysków.Co mogę polecić z antywirusów:- darmowy Comodo, który ma niezle skanery i odpala podejrzane pliki w izolacji- czyli możesz uruchomić coś zainfekowanego, ale nie u siebie.- niewymieniony tutaj G-data, który nie obciąża pamięci zanadto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Część plików jest nieruszona od tamtej pory. podejrzewam że totalny format wszystkich dysków zaradził by sprawie Nie masz innego wyjśćia, tylko trzymać dysk, co jakiś czas sprawdzaj, czy może szczepionka została napisana. Nie wyrzucaj w każdym razie. Niewielka szansa jest- zwłaszcza jak ta odmiana wirusa zainfekowała więcej dysków.Co mogę polecić z antywirusów:- darmowy Comodo, który ma niezle skanery i odpala podejrzane pliki w izolacji- czyli możesz uruchomić coś zainfekowanego, ale nie u siebie.- niewymieniony tutaj G-data, który nie obciąża pamięci zanadto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Jak tylko część to tym bardziej warto spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 No ale czy chcesz te pliki odzyskać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Format nie pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Jak tylko część to tym bardziej warto spróbować Ale o czym mówisz, jest jakiś program ? No ale czy chcesz te pliki odzyskać?Przydałoby się, zainfekował mi pliki z GoPro i zdjęcia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi