Skocz do zawartości

Shimano '17 Exsence C 3000 M/HG

Rheinangler

Rekomendowane odpowiedzi

Ja co prawda lowie C 3000 MHG a ty pytasz o 3000MHG czyli flaki z 4000 a szpula i rotor oczywiscie z mniejsczego C 3000.

Moim zdaniem spokojnie i nie ma sie czego obawiac.  ;)

Edytowane przez Rheinangler
  • Like 1

• 11 miesięcy temu...

Posiadam dwa ,,czarnuchy".4000 już był w walce z sandaczami i jest super gładko płynnie shimanowo.3000 pierwszy raz nad wodą wczoraj godzinę .Tylko godzinne!!!!!! bo mnie kur...ca brała jak chodzi ten 3000 jakieś bicia czuć na korbie telepanie bebechów normalnie jak 8 letnie Mikado sąsiada. Sparowany z kijem do UL główki max 5gr ciężej nie miałem odwagi.

- czy to felerny egzemplarz 

- co robić 

-serwis shimano -jakoś nie mam do nich przekonania 

post-67423-0-32409900-1611478648_thumb.jpg

Mam obydwa i rzekłbym że ten 3000 jest przyjemniejszy w kręceniu. I jeden i drugi dostał w kość i nic się nie dzieje. Jakiś wadliwy egzemplarz trafił się.

Mam podobną sytuację z Penn Clash 3000. Mam dwa identyczne kołowrotki i jeden jest super, a w drugi tak jakby od innej matki.

Reklamować.

• Like 1

Ten kołowrotek na pewno może pracować z większymi obciążeniami. U mnie pracował z główkami od 12,5 do 17,5 g i było i jest ok.

Rozumiem jest niesmak, szkoda czasu i nerwów reklamuj. Zapłaciło się nie małe pieniądze z nadzieją że będzie wszystko ok a tu mała porażka.

• Like 1

Znajomy też reklamował exence. Było w nim takie stukanie w najwyższym położeniu szpuli wyczuwalne tylko nad woda. Po serwisie w shimano problem nie występuje.

Mam nadzieje że pomoże bo szkoda mi kołowrotka bardzo mi się podobają -ta czerń ma coś w sobie .Już żałowałem bo miała być Stella