spinnerman Opublikowano 28 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Czołem.Panowie orientujecie się, gdzie można nabyć takie małe wkrętki do jerków ?z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 28 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 nie wiem czy w leroy merlin nie widzialem takich malych wkrecanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AliH Opublikowano 28 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 https://pl.aliexpress.com/item/Size-XL-100-Screws-Stainless-Steel-Closed-Eye-Plug-Hardware-relatively-soft/32799503002.html?spm=a2g17.search0104.3.96.32f9f318QdP3P3&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_1_10065_10344_10068_10342_10343_10340_10341_10084_10083_10618_10304_10615_10307_10301_10313_10059_10534_100031_10103_441_10624_442_10623_10622_10621_10620_10142,searchweb201603_28,ppcSwitch_5&algo_expid=71d2c3a0-db65-485a-b994-30ca7f073df1-12&algo_pvid=71d2c3a0-db65-485a-b994-30ca7f073df1&priceBeautifyAB=3 Ale komentarze odnośnie jakości zróznicowane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz992 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Czołem.Panowie orientujecie się, gdzie można nabyć takie małe wkrętki do jerków ?z góry dzięki za pomoc. W leroyu, castoramie i bricomanie masz na 100% takie wkręciki. Szukaj ich w pobliżu wkrętów, śrub i kołków montażowych. Są nawet mikroskopijne, które powinny zdać się nawet przy małych wobkach. Tylko musisz zwracać uwagę, że nie wszystkie mają "zamknięte oczko". U wielu producentów jest tam szczelina, która przy twoich zastosowaniach mogłaby trochę przeszkadzać i wymagała dodatkowego doginania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Szukałem w Leroyu, Castoramie i niestety takich jak pokazałeś nie znalazłem. Były tylko wielkości nadające się do przynęt Plus Size 20 cm Te są z castoramy. W połączeniu z Distal Classic są nie do ruszenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Ja widziałem kiedyś coś takiego:Chociaż nie wiem czy się nadadzą bo to sklep dla karpiarzy. Nie pisze z jakiego materiału są wykonane.Na allegro jest trochę wkrętów tego typu ale wszystko za duże. Chyba, że zamierzasz robić przynęty +20cm? http://makarfish.pl/pl/p/Wkrety-do-przynet-wlosowych-DAM-MAD-Threaded-Bait-Rings-12-mm-15-szt-52098/15704 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid632 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Na Ebay widziałem w 4 rozmiarach były:) Chyba że samemu skrecisz z jakiej grubości drutu będziesz chciał oraz jaka długość będzie Ci pasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Średnica wewnętrzna oczka 12 mm , gwint 34 mm a parametry pozostałe jak na zdjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Co to znaczy mały?Karpiarze mają takie coś:https://undercarp.pl/produkt/wkret-do-przynet/Może mają inne rozmiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 29 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Szukałem w Leroyu, Castoramie i niestety takich jak pokazałeś nie znalazłem. Były tylko wielkości nadające się do przynęt Plus Size 20 cm Te są z castoramy. W połączeniu z Distal Classic są nie do ruszenia Te muszę oblukać. Przynęty będą gruuubo 20+ Na Ebay widziałem w 4 rozmiarach były:) Chyba że samemu skrecisz z jakiej grubości drutu będziesz chciał oraz jaka długość będzie Ci pasować Na ebay cena kosmos - odpada. Znalazłem jeden sklep w Stanach z dobrym towarem ale wysyłają za granicę zakupy pow 100 USD Screenshot_20180128-232533.pngŚrednica wewnętrzna oczka 12 mm , gwint 34 mm a parametry pozostałe jak na zdjęciuNa takim oczku to już krokodyle można ciągać Co to znaczy mały?Karpiarze mają takie coś:https://undercarp.pl/produkt/wkret-do-przynet/Może mają inne rozmiary? Te karpiowe są raczej plastikowe, do wkręcania w kulki proteinowe.Jak widać temat nie jest taki prosty. Szukamy dalej dzieki za pomc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Sprawdźcie najpierw ile to jest średnica 12 mm. Pastucha do krów to można na tym przeciągać ale nie oczko do jerka montować Będziesz miał Adaś sporo szukania, napisz do @slidera, parę lat temu gdzieś wygrzebał odpowiednie wkrętki z tego co pamiętam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Przemierzyłem czeluści internetu i też nie mogłem znaleźć takich wkrętek. Temat nie jest taki prosty. Czasami coś mi śmiga w proponowanych na ali, że można kupić podobne wkrętki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Lure parts online, szukamy "screw eye". 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Jeszcze na takie coś możesz popatrzyć:https://www.leroymerlin.pl/artykuly-metalowe/gwozdzie-wkrety-sruby/haki-wkrecane/hak-oczkowy-4x30mm-standers,p167383,l1100.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia199 Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Te sa takie akurat do Jerków ale trzeba zamawiać ze Skandynawi. https://www.svenskfiskeshop.se/betes-och-wobblertillverkning/trad-skruvoglor-washers/skruvogla-hd-37mm-storre-ogla-rostfria-100st.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1filipson86 Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Tak wiem data , ale może komuś się przyda wkrętki do biżuterii polecam wytrzyma wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goliatwielki Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Tak wiem data , ale może komuś się przyda wkrętki do biżuterii polecam wytrzyma wszystkoDaj jakiegoś linka bo nic nie mogę znaleźć. Sam szukam dobrych oczek.Dodam, że te z marketów budowlanych nawet jak są małe, są niestety tylko w wersji ocynk. Nie ma szans, żeby przy ruchu agrafki w oczku nie było uszkodzenia powłoki galwanicznej z czasem. Pewnie po miesiącu w brudnej wodzie i pudełku będą rude jak Grażyna Z czasem też dostaną na wytrzymałości. Wersji inox nigdzie nie widziałem niestety, a takie się w zasadzie tylko nadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goliatwielki Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 (edytowane) Te sa takie akurat do Jerków ale trzeba zamawiać ze Skandynawi. https://www.svenskfiskeshop.se/betes-och-wobblertillverkning/trad-skruvoglor-washers/skruvogla-hd-37mm-storre-ogla-rostfria-100st.htmlTe są w sam raz. Na stronce jest błąd, średnica oczka to lekko ponad 8mm. Wewnątrz pewnie 4mm oczko, w sam raz. Sklep niestety ma pewnie minimalną kwotę wysyłki poza Szwecję. Panowie pytanie, czy wkręt z drutu (klasyczny skręt) będzie pewnie siedział wklejony na epoxy w odlewanym jerku z rencasta 52 z mikrobalonem? Edytowane 16 Maja 2018 przez goliatwielki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polny Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Ja sprawdzalem co prawda na distalu ale jest nie do ruszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 (...) Panowie pytanie, czy wkręt z drutu (klasyczny skręt) będzie pewnie siedział wklejony na epoxy w odlewanym jerku z rencasta 52 z mikrobalonem?Zależy, ile dasz mikrobalonu. Im więcej, tym bardziej kruchy materiał otrzymasz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goliatwielki Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Zależy, ile dasz mikrobalonu. Im więcej, tym bardziej kruchy materiał otrzymasz... Mikrobalonu daję koło 10%, to maksymalnie. Ja sprawdzalem co prawda na distalu ale jest nie do ruszenia Jak na distal trzyma to na epoxy tym bardziej powinno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Wkręt w odlew to moim zdaniem nieporozumienie.Dla czego nie robisz pełnego stelaża? Jak rozmieszczasz obciążenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goliatwielki Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Chodzi mi o łączenie części w odlewanych swimmbaitach. Tam to nie jest takie proste w zwykłych jerkach nawet nie myślę o oczkach. W częściach swimmbaita są niezależne stelaże, ale zawias niestety na pełnym stelażu nie jest możliwy do wykonania. Za oceanem widziałem, że wklejają na epoxy. Chciałem się dowiedzieć jakie doświadczenia mają twórcy z JB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Chodzi mi o łączenie części w odlewanych swimmbaitach. Tam to nie jest takie proste Ludzie w kosmos latają Michale...Myślę,że jak dobrze pokombinujesz ,to jest to do zrobienia. Pewnie sztywna forma np z aluminium rozwiązała by sprawę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 A co uwazacie o zalaniu żywica wlozonych do formy skreconych oczek ? Zadnego distalu, tylko zalany drut.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi