Skocz do zawartości

Wkręt oczkowy

Rekomendowane odpowiedzi

Czołem.

Panowie orientujecie się, gdzie można nabyć takie małe wkrętki do jerków  ?

z góry dzięki za pomoc.

W leroyu, castoramie i bricomanie masz na 100% takie wkręciki. Szukaj ich w pobliżu wkrętów, śrub i kołków montażowych. Są nawet mikroskopijne, które powinny zdać się nawet przy małych wobkach. Tylko musisz zwracać uwagę, że nie wszystkie mają "zamknięte oczko". U wielu producentów jest tam szczelina, która przy twoich zastosowaniach mogłaby trochę przeszkadzać i wymagała dodatkowego doginania.

• Like 1

Szukałem w Leroyu, Castoramie i niestety takich jak pokazałeś nie znalazłem. Były tylko wielkości nadające się do przynęt Plus Size 20 cm ;)

Te są z castoramy. W połączeniu z Distal Classic są nie do ruszenia

2mpybk7.jpg

• Like 1

Ja widziałem kiedyś coś takiego:

Chociaż nie wiem czy się nadadzą bo to sklep dla karpiarzy. Nie pisze z jakiego materiału są wykonane.

Na allegro jest trochę wkrętów tego typu ale wszystko za duże. Chyba, że zamierzasz robić przynęty +20cm? :)

http://makarfish.pl/pl/p/Wkrety-do-przynet-wlosowych-DAM-MAD-Threaded-Bait-Rings-12-mm-15-szt-52098/15704

Szukałem w Leroyu, Castoramie i niestety takich jak pokazałeś nie znalazłem. Były tylko wielkości nadające się do przynęt Plus Size 20 cm ;)

Te są z castoramy. W połączeniu z Distal Classic są nie do ruszenia

2mpybk7.jpg

Te muszę oblukać. Przynęty będą gruuubo 20+ ;)

Na Ebay widziałem w 4 rozmiarach były:)

Chyba że samemu skrecisz z jakiej grubości drutu będziesz chciał oraz jaka długość będzie Ci pasować :)

Na ebay cena kosmos - odpada. Znalazłem jeden sklep w Stanach z dobrym towarem ale wysyłają za granicę zakupy pow 100 USD :(

attachicon.gif Screenshot_20180128-232533.png

Średnica wewnętrzna oczka 12 mm , gwint 34 mm a parametry pozostałe jak na zdjęciu

Na takim oczku to już krokodyle można ciągać ;)

Co to znaczy mały?

Karpiarze mają takie coś:

https://undercarp.pl/produkt/wkret-do-przynet/

Może mają inne rozmiary?

Te karpiowe są raczej plastikowe, do wkręcania w kulki proteinowe.

Jak widać temat nie jest taki prosty. Szukamy dalej ;)

dzieki za pomc  :highfive:

Sprawdźcie najpierw ile to jest średnica 12 mm. Pastucha do krów to można na tym przeciągać ale nie oczko do jerka montować :) Będziesz miał Adaś sporo szukania, napisz do @slidera, parę lat temu gdzieś wygrzebał odpowiednie wkrętki z tego co pamiętam.

• Like 2

• 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...

Tak wiem data , ale może komuś się przyda wkrętki do biżuterii polecam wytrzyma wszystko

Daj jakiegoś linka bo nic nie mogę znaleźć. Sam szukam dobrych oczek.

Dodam, że te z marketów budowlanych nawet jak są małe, są niestety tylko w wersji ocynk. Nie ma szans, żeby przy ruchu agrafki w oczku nie było uszkodzenia powłoki galwanicznej z czasem. Pewnie po miesiącu w brudnej wodzie i pudełku będą rude jak Grażyna :) Z czasem też dostaną na wytrzymałości. Wersji inox nigdzie nie widziałem niestety, a takie się w zasadzie tylko nadają.

Te są w sam raz. Na stronce jest błąd, średnica oczka to lekko ponad 8mm. Wewnątrz pewnie 4mm oczko, w sam raz. Sklep niestety ma pewnie minimalną kwotę wysyłki poza Szwecję.

Panowie pytanie, czy wkręt z drutu (klasyczny skręt) będzie pewnie siedział wklejony na epoxy w odlewanym jerku z rencasta 52 z mikrobalonem?

Edytowane przez goliatwielki

(...)

Panowie pytanie, czy wkręt z drutu (klasyczny skręt) będzie pewnie siedział wklejony na epoxy w odlewanym jerku z rencasta 52 z mikrobalonem?

Zależy, ile dasz mikrobalonu. Im więcej, tym bardziej kruchy materiał otrzymasz...

Chodzi mi o łączenie części w odlewanych swimmbaitach. Tam to nie jest takie proste :) w zwykłych jerkach nawet nie myślę o oczkach. W częściach swimmbaita są niezależne stelaże, ale zawias niestety na pełnym stelażu nie jest możliwy do wykonania. Za oceanem widziałem, że wklejają na epoxy. Chciałem się dowiedzieć jakie doświadczenia mają twórcy z JB.

Chodzi mi o łączenie części w odlewanych swimmbaitach. Tam to nie jest takie proste :)

Ludzie w kosmos latają Michale...

Myślę,że jak dobrze pokombinujesz ,to jest to do zrobienia. Pewnie sztywna forma np z aluminium rozwiązała by sprawę.

• Like 3