krzysiekt1991 Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 A co do oczek nabylem takie obi ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polny Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Ale jak drut nie będzie oparty o rant formy to przecież w czasie zalewania będzie latał po formie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Teoretycznie tak, próbowałem i praktycznie w formie jednoczesciowej da się go idealnie ustawić ;] pytanie jak bedzie z wytrzymałością.... może ktoś próbował podobnego rozwiązania? w weekend zrobię testy wytrzymałościowe ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Ale chcesz zaoszczędzić drutu,czy po prostu się Tobie nudzi?Pełen stelaż spełnia dwie funkcje,- po pierwsze mamy pewność,że nic nie zostanie rozerwane, do tego łatwo go umiejscowić w formie, a po drugie bardzo często mocuje się na nim obciążenie (mowa o odlewach) więc po co sobie utrudniać życie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 Wierz lub nie ale mi by to znacznie ulatwilo robote... przy formie jednoczesciowej umiejscowienie i wygiecie odpowiedniego stelszu jest znacznie trudniejsze ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goliatwielki Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 (edytowane) Do klasycznych jednoczęściowych przynęt nie stosuję nic innego niż stelaż przez całość. Tak naprawdę to najmniej roboty z nim jest i pewna wytrzymałość chociaż. Jak zrobisz sobie wzornik do wyginania to robisz stelaż w mniej niż minutę. W formie jednoczęściowej nie ma problemu z włożeniem takiego stelaża. W końcu przynętę po odlaniu też musisz z niej jakoś wyjąć, więc nacięcie będzie odpowiednie. Jak się upierasz przy oczkach, możesz przy skręcaniu zostawić trochę prostego drutu na końcu i rozgiąć z niego wąsy. To powinno wystarczyć jako wzmocnienie.W swimmie już tak nie zrobię, dlatego będę kombinował. Ostatnio na YT widziałem muskie naprawdę wielkiego, który wyjechał na swimma z wklejonym na epoxy zawiasem z oczek. Może nie ma się czego bać... Edytowane 18 Maja 2018 przez goliatwielki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 Generalnie zawsze miałem problem z ładnym wygięciem stelażu a tutaj sprawa prosta - wiertareczka i oczko jak się patrzy ;] póki co zdecydowanie łatwiej jest mi skorzystać z tego zastosowania ale w weekend będę musiał zrobić testy i sprawdzić jak z wytrzymałością przy tej konstrukcji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 Polecam drut od Janusza, @woblery z Bielska i Twój problem z kształtowaniem stelaży się skończy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 Doszly do mnie wczoraj ☺ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisza-78 Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Ja lupiłem kiedyś z Aliex[press. Jak widać około 50 zł za 100 sztuk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Czy ktoś zamawiał ostatnio drut na oczka ten co wziąłem jest za miękki i przy skręcaniu pęka, jedynie nadaje się na stelaże. Na zdjęciu porównanie sprężystości starego i nowego drutu do migomatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi