Skocz do zawartości

St.Croix Panfish

maxtip

Rekomendowane odpowiedzi

St.Croix Panfish

...proszę o kilka sł?łw na temat tej serii... wiem, ?źe to nowość, ale mo?źe miał ju?ź ktoś przyjemność co nie co pomacać i mo?źe coś tam powiedzieć... model, kt?łry mnie interesuje to PFS90LMF2...

...temat poruszany był, przy innej okazji ( http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=22108&am p;prevloaded=1&&start=0)... nie został jednak kontynuowany...

... pozdrawiam...

• Like 1

Prawdopodobnie Panfish'om reszta konkurencji nie dorasta do pięt celowością , ceną , ani te?ź naturalnym wdziękiem , ale te?ź podobnie jak La Bamba nie wygra oczywistą muzykalnością z nadzwyczaj popularnym disco polo , ani dziewiarsko szmacianym , blokersowym Peją wędkarskich miesięcznik?łw ..

Nie wiem czym w Polsce łowiono do tej pory jazie , ale to była zwykła strata czasu ..

;) ;)

Nie wiem czym w Polsce łowiono do tej pory jazie , ale to była zwykła strata czasu ..

;) ;)

...prawie mnie przekonałeś Sławku... powiedziałeś to co chciałem usłyszeć... dla przyzwoitości poczekam na głos opozycji... mo?źe wniesie jakieś małe ale...

...trochę mnie niepokoi jego masa (mo?źe całkiem niepotrzebnie)... jeśli ścianki blanku są grubości słomki, to mo?źe nie być to kij dla mnie... generalnie dbam o sprzęt, ale... lubię mieć ten komfort i... spokojny sen... oglądałeś mo?źe blank tego kijka? jeśli nie odbiega standardom to o.kej... jeśli jest jednak zbytnio przechudzony to... tralla lallaaa...

• 1 miesiąc temu...

Przylaczam sie do tematu :D . Moze ktos sie juz zdecydowal na

ten kijek.Chodzi mi dokladnie o ten sam: PFS90LMF2.

W moim przypadku ma on sluzyc do dlubania okonkow i bialej

ryby (wzdrega, ploc). Nie chcialbym kupowac wklejanki. Chociaz,

kto wie czy nie bylaby lepsza do tego celu??

Opcjonalnie rozgladalem sie za czyms z serii AVID. Modele, ktore

bralem pod uwage to: AVS56ULF2, AVS80MLM2.

http://www.zbik.pl/wedkarstwo/wedki-wedziska/wedziska-spinni ngowe/st.croix-avid2

pozdrawiam!

• 4 tygodnie później...

ta przypadłość zdarza się w st.croix i nie tylko w tej klasie kij?łw. podobnie mam w avidzie od nowości tylko sporo mniejsze i mało widoczne bo omotki są ciemne. w mojej opinii defekt tylko kosmetyczny bo przez 2 lata u?źytkowania kija nie pogłębia się ten pęcherzyk, lakier nie pęka

• 2 miesiące temu...
  • 5 miesięcy temu...
  • 2 miesiące temu...

No to odkopujemy.

Używał ktoś może króciaków z serii Panfish?

Szczególnie tego x-fasta PFS70LXF?

Może kilka słów o szybkości, pracy blanku, ogólne wrażenia?

Na kilku filmikach, które można znaleźć w sieci prezentują się bardzo ładnie, ciekawe co powiedziałyby na nie polskie ryby w paski...

powiem wam tak. moj kij to mod-fast. akcja... ugięcie czuc az w dolniku. trzyma rybe swietnie. (zdjęcia na fishing-test pokazuja dokładnie to ugięcie). blank kapitalnie przenosi brania. czuć ładnie wszystko. Kilka słow dla konserwatystów o przelotkach. mimo że to tylko stop metalu nie powoduja zadnych problemow. nanofil leci przez nie bez problemu a i nie powoduje zadnych nieporządanych dzwieków typu. szorowania czy swisty podczas zwijania. polowilem na niego trochę jazi, a takrze trafilo sie kilka przylowow typu bolen a nawet szczupak ok 70 cm. Mimo że 8lb mocy to bez problemu udało się wyholowac. Co do rzutu małymi przynętami to ładuje wszystko wedle opisu. Prawdziwy ultra light. Na okonki tez sie nadaje super