Jack__Daniels Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Jak już mówimy o miękkich kijach to od zawsze łowiłem Shimano Twin Power - taki krowi ogon. Zdaje się, że jeszcze wolniejszy niż to co miał Piotrek. Cały bajer polegał na tym, żeby zacinać nadgarstkiem, później przedramieniem, ramieniem i na barku kończąc jeżeli ryba się zacięła to nie przypominam sobie, żeby mi z kija spadła. Jak się przesiadłem na St. Croix Avid i wykonałem podobne zacięcie to 25cm-owy kleń wyleciał z wody. Bezczelnie wyrwałem go z jego naturalnego środowiska, na tyle mocno aż mi się go szkoda zrobiło. Teraz już przyzwyczaiłem się do szybszych kijków. Jednak jeżeli ktoś lubi tak miękko łowić to ten kijek będzie bardzo fajny do ciągania rybek za ślinkę zaciętych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorek Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Wróciłem Miałem 3 razy na rybach model PFS90LMF2, czyli ten dłuższy. Nie zauważyłem zadnych problemów z lakierem itp. pierdólek opisywanych tu i ówdzie. Wszelkie zalety (czułość, odległość rzutów itp.) potwierdzam. Jedyny problem jaki miałem to:żyłka 0,14 (rozciągliwa) i 10 brań=10 spadów. Fakt, że ja nie zacinam jakoś specjalnie mocno. Po zmianie na plecionkę (jakiś Sufix 0,06 chyba) prpoprcje się odwróciły czy;li dokładnie 12 brań = 12 okonków w łapie . Przynęta dokładnie ta sama , żeby nie było że tępy hak. Albo trzeba stosować mało rozciągliwą żyłkę, albo lepiej zacinać, albo zostać przy plecionce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Lakieru nie było ubogo ale też nie był zalany po pierścienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Dzięki za wszystkie opinie. Szkoda, że kijki nie są jednak ciut tańsze, te 700 zł za Panfishe to jednak całkiem sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angler1212 Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 (edytowane) Lakieru nie było ubogo ale też nie był zalany po pierścienie.Miałem okazję chwilę połowić, jednak ja pod tym względem trafiłem na dosyć udany egzemplarz i niezbyt dużo lakieru tam było. Jednak to akurat malutki szczegół nie najważniejszy przy łowieniu Edytowane 17 Grudnia 2012 przez angler1212 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1979 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Witam odkopie trochę ten temat gdyż od czasu premiery tych kijaszków upłynęło już trochę wody , a chętnie usłyszał bym opinię użytkowników a w szczególności na temat xf.Dodam że bardzo podobają mi się te kije pomacałem je też trochę ,ale niestety nie miałem w rece tego xf a jestem ciekaw jak by się sprawdził przy jeziorowych okoniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 http://www.youtube.com/watch?v=Vr5YFFtlzgchttp://www.youtube.com/watch?v=ci1GqNCd_Wk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Witam, Mam nadzieję że w temacie.Czytałem o tym kijku z tematu a ja łapałem do tej pory SHIMANO TWIN POWER ZANDER SPECIAL 270cm / cw.10-40g. .Swietne ugięcie , kijek praktycznie do 20g-25g mimo opisu . Waga kijka 104g. Stara porządna szkoła. Klenie , jazie to była istna poezja.Mam jeszcze jeden taki sam kijek; blank, ugięcie , itp, tylko w wypasionym wydaniu firmy Gamakatsu. Uniwersalnie zrobiony pod multik i klasyczny kręcioł.Stoi ,pewni do sprzedania bo zacząłem łapać ciężej ale to świetny kijek. Chciałem tylko wtrącić , że już kiedyś robili świetne lekkie kije. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Panowie czy ktoś jeszcze miał okazje pomachać panfischem PFS90LMF2 .Przymierzam się do kupna tego kija do łowienia kleni na górskich rzekach mikrusami,głównie smużaki oraz malutkie woblerki.Widziałem testy do których podchodzę sceptycznie,czytałem forum,może ktoś jakąś opinię dorzuci.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Miałem swego czasu okazję we wrocławskim Krokodylu pomachać 9-cio stopowym Panfishem i wydał się bardzo przyjemnym ultra lightem pod malutkie woblerki właśnie . I przez przypadek porównałem go z Paladinem cx Kongera w tej samej długości - podajże thekilla czy jakoś tak ... I z całym szacunkiem dla Croixa , którego uwielbiam - ten polski Chińczyk wydał mi się znacznie ciekawszy . Oczywiście na sucho i w sklepie , ale jednak . Lepiej wyważony , lepiej leżał w dłoni , był bardziej cięty -cokolwiek by to nie znaczyło ( szczytowy znaczy bardziej ) . Ale Panfish fajny jest bez wątpienia - ale czy za te akurat pieniądze ? Nie wiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locutus85 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 (edytowane) Witam czy model St. Croix Panfish PFS90LMF2 nada sie na okonia, klenia ? Jak wygląda hol mniejszego okonia ? Edytowane 25 Stycznia 2016 przez milupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukash10 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 tutaj fishing-test tego kija: http://fishing-test.pl/wdki/23-wdki/401-st-croix-panfish-pfs90lmf2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMIDOS Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 Witam mam tego panfischa PFS70LXF , w jedno składzie 213cm i 1,7 -7gr x fast używam go na okonie i bardzo lekko na sandacze , realne cw. to jakieś 2-12gr żadnych spadów okoni nie ma , mimo x fast okonie same się wieszają bez dodatkowego zacięcia , coś jak moja kocia łapa , P. Kawalca. Przyłów w postaci 1,5kg sandacza bez zacięcia trwał ok 3m ,kijek wygięty po samom rękojeść mimo to wyjecie odbyło się szybko , i szybko do wody , był zapięty za włos a mimo tego nie spadł z kijka , Bardzo fajna i czuła wędka choć jej cena mogła by być trochę mniejsza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redi80 Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Witam St.Croix Panfish90 mam pytanie czy ta wędka będzie przekazywać branieprzy przynętach na główkach 2do5 gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabik Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Będzie tak samo jak przy 2,5-5,5gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbynio63 Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 A mówili,że nie ma głupich pytań?Są tylko odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redi80 Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Kolegi moze zle sformułowalem pytanie ale przy łowieniu Okoni na glóweczki 2,5 gr jest niewiele patykow o długości 270 albo 290 cm co pozwoli poczuć to na blanku od 2 do 10 gr . Jak znasz taki to mi powiec jaki to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbynio63 Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Jarku!Przepraszam bardzo,ale nie o to mi chodziło.A pytanie sformułowałeś dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redi80 Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Luzik nie uuraziles mnie kazdy ma prawo do swojej opinii. Ale serio jestem w kropcrkropce bo szukam czegos takiego na okonie okonie przerobilem talony batsona i nie moge tego czegos znalesc co pozwoli mi to czuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbynio63 Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 A może napisz co łowisz,gdzie łowisz,jak łowisz.Na pewno koledzy z forum coś więcej wtedy podpowiedzą.Może te 290 cm jest niepotrzebne?Sądzę,że 29 cm najczęściej jest za dużo(to żart) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Takie luźne przemyślenie - może wizyta na jakimś zlocie byłaby dobrym rozwiązaniem i dała trochę odpowiedzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxtip Opublikowano 25 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Witam St.Croix Panfish90 mam pytanie czy ta wędka będzie przekazywać branieprzy przynętach na główkach 2do5 gr ... moim zdaniem do gumek i główek to ten kijek tak średnio się nadaje - szczególnie w tej długości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redi80 Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Dzieki koledzy za poswiecenie swojego czasu na moje zapytania jestem wdzieczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobek Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Co lepsze Panfisch czy River runner? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi