wisnia023 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/okuma-tormenta-g17-a 75-p318-k9511.html Witam! Może mi ktoś powiedzieć jakie przynęty obsłuży ten multik? A może ktoś z kolegów poleci jakiś niedrogi multik (do 350 zł) który dawał by radę z przynętami do 70 g? Jestem nowy w tym temacie i nie mam zielonego pojęcia czym się kierować... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 11 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 i raz jeszcze daiwa procaster ... dobry, tani, bezawaryjny ... kupny za srodki platnicze na e-bay a w tym linku sa podane jeszcze inne http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=6915& ;start=0& i mysle, ze kazdy z nich mozna kupic taniej na portalach aukcyjnych, lub tutaj uzywany w dobrym stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia023 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Rozglądałem się za tą daiwą i nigdzie nie mogę jej znaleźć Tabela studiowałem zanim napisałem tego posta A co z tą okumą z linku? Nadaje się na coś?;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 11 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Rozglądałem się za tą daiwą i nigdzie nie mogę jej znaleźć Tabela studiowałem zanim napisałem tego posta A co z tą okumą z linku? Nadaje się na coś?;p i kolejny kolega ktory bedzie tak dlugo drazyl temat az uslyszy to co chce uslyszec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 11 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 http://www.ebay.ch/sch/i.html?rt=nc&LH_PrefLoc=2&_nk w=daiwa%20procaster%20100hl&_fln=1&_trksid=p3286.c0. m283 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 11 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Ja na początku swojej przygodu castingowej kupiłem dwa multiki lekkie bo grafitowe. Jeden oddałem za grosze a drugi służy mi za przewijarkę linek między maszynkami. Kasa w błoto Warto dołożyć parę złotych i kupić coś na prawdę trwałego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 11 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Kupno Procastera nie jest wywaleniem pieniędzy w błoto. Mam 100 HBL i na dzień dzisiejszy obsługuje u mnie przynęty do 90 g. Bez zająknięcia. Mam ją 4 lata. Pitt wie, co mówi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 11 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Procastera nie miałem ale dużo o nim dobrego słyszałem. Ja zaczynałem od daiwy megaforce i jaxona expresa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia023 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 I jak się ten megaforce sprawdzał? I do czego go używałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Megaforce kupiłem naiwnie do łowienia bassów. Miał mi w tym pomóc TwitchinBar. Wtedy jeszcze nie wiedziałem że nie dam rady rzucić nim przynętami ważącymi mniej niż 4 gramy z pod siebie na odpowiednią odległość.Póki używałem go do lekkich gum było ok. Przy woblerach głębiej schodzących było czuć że to nie jego żywioł.Teraz jakbym zaczynał przygodę z castingiem to na pewno bym postawił na sprawdzone starsze konstrukcje a nie ulegał napisom NOWOŚĆPo wyżej uogólniłem że wszystkie grafitowe się nie nadają . Mój bład , nie znałem konstrukcji Procastera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boor Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 wisnia023, do 70g, a od? moze C3 http://www.ebay.com/itm/NIP-Abu-Garcia-Ambassadeur-C3-Round- Baitcasting-Reel-/220910343369?pt=LH_DefaultDomain_0&var =&hash=item7915e5a29aMozna kupic ujyvany-bardzo mocna konstrukcija, mozliwy tuning,dostepne czesczi zamienne, solidnie i nazawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia023 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Od 70g? Myśle, że nie będę wędkował aż tak ciężko Może orientuje się ktoś jakie są cenu abu w Szwecjii? Można kupić taniej, czy ceny są takie same jak u nas? (Mam do Szwecjii ok 60 km). Nigdy nie robiłem zakupów na ebayu i jakoś pewniej bym się czuł jak bym kupił coś z polskiej www Dzięki za odezwanie się w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Od 70g? Myśle, że nie będę wędkował aż tak ciężko Może orientuje się ktoś jakie są cenu abu w Szwecjii? Można kupić taniej, czy ceny są takie same jak u nas? (Mam do Szwecjii ok 60 km). Nigdy nie robiłem zakupów na ebayu i jakoś pewniej bym się czuł jak bym kupił coś z polskiej www Dzięki za odezwanie się w temacie w sklepach ceny sa na ogol wieksze.. chyba ze trafisz na promocje... generalnie najlepsze rozwiazanie jesli chodzi o abu okraglaki to rynek wtorny oraz ebay. tam mozesz wyrwac za na prawde smieszne pieniadze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Mifek dobrze prawi. Okrąglaka ABU ciężko zajechać a używka długo Ci posłuży (części zamiennych bardzo dużo), proponuję zaprzyjaźnić się z ebayem. Pośledzić z jakieś 2 tyg, zapoznać się z widełkami cenowymi i ustrzelić. Tylko moment teraz trudny jeśli idzie o walutę. Wkrótce pewnie bedzie interwencja NBP, więc może wtedy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia023 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Sprzęt już skompletowany Padło na abu revo s i dragona fatso jerk 60 gr, na wiosnę sprawdze jak to wszystko współgra i zacznę uczyć się rzutów Dzięki za odpowiedzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 jak to wszystko współgra i zacznę uczyć się rzutów to musisz zarezerwować sobie kupę czasu, myślę, że jakieś 12 min i będziesz rzucał . Dobrze jakby Ci ktoś okazał ze dwa raz i to wystarczy, po jakimś 10 rzucie już będziesz chciał mocniej i dalej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Taaak ja po pół godzinie nauki uwierzyłem w swoje super umiejętności i w curado 201E7 wyłączyłem wszystkie bloczki I spokorniałem Ale szyby w chałupie na brzegu nie wybiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia023 Opublikowano 1 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 jak to wszystko współgra i zacznę uczyć się rzutów to musisz zarezerwować sobie kupę czasu, myślę, że jakieś 12 min i będziesz rzucał . Dobrze jakby Ci ktoś okazał ze dwa raz i to wystarczy, po jakimś 10 rzucie już będziesz chciał mocniej i dalej .To nie dobrze, bo ja przeważnie na rybach sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 Dąbek, ja też spokorniałem jak przeskoczyłem z ABU Ultracasta okrąglaka na niskoprofilowca ABU SX. Sru.... i zaczęło się rozplątywanie. Okrąglak chodził ciut gorzej niż niskoprofilowiec i nie zdążyłem hamować kciukiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 Okrąglaczka nie miałem,ale jest w planach do trola i na Zatokę ,taki dwa w jednym.Ale za to moim pierwszym był SX ,tylko w zestawie do nauki na Premierze 6'6 2oz.Tu były dopiero jaja,bo jeszcze nie miałem sliderów ćwiczyłem gumami na Wiśle.Jak dałem za lekką główkę np 15g to lądowała w zupie na 5-7m a linka wyjeżdżała dalej aż miło, a jak dałem 35g to niezdążyłem pomyśleć jak pocisk po odstrzale pędził w kierunku samochodów na moście.Wtedy szybko nura i łeb wystawiałem z krzaczorów ja nie słyszałem hamowania na moście hi,hi,hi, <_< <_< <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 dlatego teraz jest okazja moża poćwiczyć na lodzie lub polu z dala od wszystkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi