Skocz do zawartości

PZW szuka pracownika

sacha

Rekomendowane odpowiedzi

Z pewnym zaskoczeniem przeczytałem zakres obowiązków i uprawnień. Moim zdaniem nic nie stałoby na przeszkodzie, żeby połączyć funkcję Prezesa ze stanowiskiem Dyrektora. Chyba że Prezes nie spełnia wymagań - to zupełnie jak w rządzie pewnego znanego wszystkim Kraju, prezes prezesem a premier pod topór... ;)

Statut tego zabrania

• Like 1

Trzeba zwołać zjazd krajowy :)

Jakby wyglądało wydawanie poleceń przez członków ZG?

"Dyrektorze, proszę przygotować informację o zarybieniach na jutrzejsze posiedzenie. O! Przepraszam. Panie Prezesie, czy zechciałby Pan omówić temat zarybień?"  :P :D

• Like 1

Doprawdy nie rozumiem komentarzy, każda osoba spełniająca kryteria rekrutacji może ubiegać się o stanowisko. Osoby, które zostaną zakwalifikowane będą miały okazję przekonać się na jakich zasadach będzie wybierany przyszły dyrektor i poznać pozostałych kandydatów.

Jeśli zostanę zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną, będzie to moja druga próba podjęcia pracy w PZW na stanowisko dyrektora biura, pierwsza zakończyła się fiaskiem, chociaż pozostali kandydaci nie posiadali wyższych niż moje kwalifikacji ani doświadczenia w kierowaniu zespołem, stąd mogę stwierdzić, że rekrutacja odbyła się na zasadzie wymaganych formalności. Obecnie Prezes, który przeprowadzał rekrutację już nie pełni wcześniejszej funkcji stąd chętnie spotkam się z nowym choćby po to aby przekonać się na ile zmiany mogą wpływać na tryb postępowania...

Uważam jednak, że nie jest w porządku komentowanie wydarzenia i jego wyniku zanim się ono wydarzy...

• Like 12

aż sobie przetłumaczyłem Twóje cyrylicowe pochodzenie. Też tam miałem pracować :)

Doprawdy nie rozumiem komentarzy, każda osoba spełniająca kryteria rekrutacji może ubiegać się o stanowisko. Osoby, które zostaną zakwalifikowane będą miały okazję przekonać się na jakich zasadach będzie wybierany przyszły dyrektor i poznać pozostałych kandydatów.

Jeśli zostanę zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną, będzie to moja druga próba podjęcia pracy w PZW na stanowisko dyrektora biura, pierwsza zakończyła się fiaskiem, chociaż pozostali kandydaci nie posiadali wyższych niż moje kwalifikacji ani doświadczenia w kierowaniu zespołem, stąd mogę stwierdzić, że rekrutacja odbyła się na zasadzie wymaganych formalności. Obecnie Prezes, który przeprowadzał rekrutację już nie pełni wcześniejszej funkcji stąd chętnie spotkam się z nowym choćby po to aby przekonać się na ile zmiany mogą wpływać na tryb postępowania...

Uważam jednak, że nie jest w porządku komentowanie wydarzenia i jego wyniku zanim się ono wydarzy...

Trzymamy kciuki!

W zasadzie to równie mocno za każdego aktywnego jerkowicza, który się zgłosi :)

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Nie odezwą się wcale, bo to była ustawka :)

Nie wiadomo. Wiem że bezrobocie niskie ale u mnie jest etat i jak na razie w kilka dni ponad 100 CV przyszło a został jeszcze tydzień do końca. Jasne że na rozmowę wezwię się 3-5 osób a wybierze jedną. Może w PZW na takie stanowisko też jakąś stertę podań maja do przerobienia ? 

Nie wiadomo. Wiem że bezrobocie niskie ale u mnie jest etat i jak na razie w kilka dni ponad 100 CV przyszło a został jeszcze tydzień do końca. Jasne że na rozmowę wezwię się 3-5 osób a wybierze jedną. Może w PZW na takie stanowisko też jakąś stertę podań maja do przerobienia ? 

Nie porównuj prywatnej firmy/spółki do PZPRowskich metod....

• Like 1

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Prezes ZG T. Rudnik poinformował o nierozstrzygnięciu konkursu na stanowisko dyrektora Biura Zarządu Głównego i o decyzji komisji konkursowej, o jego ponownym ogłoszeniu. Jednocześnie ZG, na wniosek Prezesa ZG, powołał na pełniącą obowiązki dyrektora Biura ZG Panią Elżbietę Pałczyńską-Polit, pracownika Biura ZG PZW.