Skocz do zawartości

Dragon Tiny - prawie "podlodówka"

lunov

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,mam wspomniany kij kilka miesięcy, na rybach miałem go mo?źe kilka razy i dzisiaj zauwa?źyłem, ?źe szczyt?łwka przypomina wędkę podlodową z kiwokiem - niestety. Mam pytanie czy mo?źe to być spowodowane jakąś wadą blanku( bo raczej wędka nie była uderzona czy coś, masy wyrzutowej te?ź nie przekroczyłem )

Nadaje się to do reklamacji czy tylko wymiana g?łrnej sekcji ?

P.S. Jak nie ten dział to proszę o przeniesienie.

A bo wędki dragonki, to się kupowało 10 lat temu... I raczej kto ma starucha, to nie narzeka, a dzisiaj, to jak ze wszystkim i u wszystkich, chińskie g?łwno z jednej montowni, tylko napisy się zmieniają i kolor pazłotek... :unsure:

A szczyt?łwka się po prostu rozwarstwiła i trza oddać szajs sprzedawcy i szlus.. <_<

Niczym się nie przejmuj.Poprostu się rozwarstwiła.Zr?łb opis na kartce co się stało i do sklepu gdzie kupiłeś.Jak masz gwarancję Dragon robi bez problemu.Te szczyt?łwki się tak rozwarstwiają bo to wklejki.Czekam właśnie dla kolegi na reklamację.

To czesta przypadlosc wedek o malym c.w. tego typu.

mi sie tak stalo z robinsonem diaflexem perch 2-12g (wymienili na gwarancji), drugiemu koledze sie stalo w tej samej wedce to samo (urwal czesc z drzazgami i lapie dalej niedawno na nia wyciagnal szczupaka 93cm wiec wedka chyba dalej ok ;P

I jeszcze znam conajmniej 1 podobny przypadek ale nei znam modelu wedki).

to chyba wada fabryczna bo nie mechaniczna.

Pisze bo idac po kamieniach takich wielkich kiedys sie poslizgnalem i upadlem calym ciezarem na tym moim diaflexie (waze z plecakiem pewnie 120-130kg) i kolowrotki exage 1000 - oba maja rysy, ale wedka od tamtej pory wyciagnela kilka szczupakow i pewnie ze setke okoni i nic jej nie jest. A pierwsza wade zlokalizowalem po moze 1-2 wyprawach kilkugodzinnych na ryby.

Z reklamacją będzie raczej trudno, rozszczepiona szczyt?łwka to uszkodzenie mechaniczne wskazujące na nieprawidłowe u?źytkowanie i raczej będzie Ci trudno udowodnić ?źe to nie z twojej winy wystąpiło, ale pr?łbuj mo?źe ci się uda.

heh

polskiego robinsona wymienili mi na nowego po jakims czasie od kupna bez paragonu na gebe na nowego (w Irandii) smiejac sie ze pewnie za ciezkimi przynetami nim rzucam.

Ps2. pracowalem kiedys w sklepie w pl i mam wrazenie, ze 3/4 przypadkow odrzucenia reklamacji to sklep pietrzy schody a nei dystrybutor/producent (bo to dla nich koszta wysylki i robota w papierach).

Edit:

Ps a jak wedka generalnie? bo wlasnie ja mialem kupic a ostatecznie kupilem tego diaflexa (przy 2-12 wydaje mi sie nawet lekko za sztywny jak na okonia - masa spadow....) bo byl dostepny w ire i sobie ksztow zaoszczedzilem a ciagle mnie ciagnie do serii GS z jakiegos powodu i chce wiedziec co stracilem/zyskalem

Gooral, ja akurat wtedy miałem sw?łj sklep wędkarski A wędkę reklamowałem bezpośrednio u Kongera.

Je?źeli chodzi o reklamacje i niewywiązywanie się sklep?łw z termin?łw napraw gwarancyjnych - tu raczej zawodzą pośrednicy. W sklepie są najczęściej raz na dwa tygodnie, więc wszelkie terminy się walą.

Ja z reklamacjami dragona przez fishingmart nigdy nie miałem najmniejszego problemu.Owszem trzeba poczekać ok 2-3tygodni ale trudno nic się nie poradzi na to.Wstręt?łw nie robią, no chyba ?źe blank byłby ewidentnie poszczypany to wiadomo jak to zazwyczaj się dzieje ale rozwarstwiona szczyt?łwka?Sprawa bez problemu raczej.

faktycznie czepiacie się Panowie tej szczyt?łwki, og?łlnie wędka nawet przyjemna bardzo cięta i szybka, dla niekt?łrych będzie to zaleta dla innych wada, typowa okoni?łwka to chyba nie jest raczej, ja kupiłem ją do połowu drapie?źnego białorybu na rzece, spad?łw nie zanotowałem, największa ryba bolek 71 cm i jak w nurt poszedł to miałem wra?źenie ?źe amortyzacja utykała troszeczkę ale to moja opinia. Fajnie się rzuca gumami ok. 5cm na gł?łwkach do 5 gr, wobki fajnie usługuje, ale z obrot?łwką rozmiaru 2 to komfortu ju?ź nie ma.

Wędkę będę pr?łbował reklamować dam znać co i jak z tego wyjdzie.

Gooral, ja akurat wtedy miałem sw?łj sklep wędkarski A wędkę reklamowałem bezpośrednio u Kongera.

Je?źeli chodzi o reklamacje i niewywiązywanie się sklep?łw z termin?łw napraw gwarancyjnych - tu raczej zawodzą pośrednicy. W sklepie są najczęściej raz na dwa tygodnie, więc wszelkie terminy się walą.

No to ladnie.

Moje spostrzezenia sa ze sklepu RTV (pracowalem za lada kilka lat) mialem regularne zadymy (w koncu sie zwolnilem) za przyjmowanie sprzetu do naprawy gwarancyjnej (mialem podawac adres serwisu i splawiac klienta, dopiero wyedukowanego w swoich prawach moglem normalnie potraktowac).

typowa okoni?łwka to chyba nie jest raczej, ja kupiłem ją do połowu drapie?źnego białorybu na rzece, spad?łw nie zanotowałem, największa ryba bolek 71 cm i jak w nurt poszedł to miałem wra?źenie ?źe amortyzacja utykała troszeczkę

nie zlapalem w zyciu bolenia wiekszego jak 10cm.. to nei wiem co i jak. lapales jakies okonki regularnie?

bo ja mam na swoim kiju bardzo czesto 3-4 szarpneicia i spiecie

(nawet na plytkiej wodzie powiedzmy 1-2m i blisko od siebie)

powiem tak z ta wedka 1/4 okoni mi spada na drgajaca szczytowke miekka nigdy ani jeden (przy czym drgajaca sie nei nadaje do lapania na dalszych odleglosciach bo sie zaciac nei da w tempo - za miekka).

typowa okoni?łwka to chyba nie jest raczej, ja kupiłem ją do połowu drapie?źnego białorybu na rzece, spad?łw nie zanotowałem, największa ryba bolek 71 cm i jak w nurt poszedł to miałem wra?źenie ?źe amortyzacja utykała troszeczkę

nie zlapalem w zyciu bolenia wiekszego jak 10cm.. to nei wiem co i jak. lapales jakies okonki regularnie?

powiem tak z ta wedka 1/4 okoni mi spada na drgajaca szczytowke miekka nigdy ani jeden (przy czym drgajaca sie nei nadaje do lapania na dalszych odleglosciach bo sie zaciac nei da w tempo - za miekka).

Zacznij w Irlandi łowić '' prawdziwe'' ryby to i nie będzie problemu ze spadającymi okoniami :D :D :D W UK najlepsza przynęta była obrot?łwka ''4'' :D , na okonie oczywiście :D

Zacznij w Irlandi łowić '' prawdziwe'' ryby to i nie będzie problemu ze spadającymi okoniami :D :D :D W UK najlepsza przynęta była obrot?łwka ''4'' :D , na okonie oczywiście :D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

U mnie najsłabsza linka na młynku w Ire ma 10 lb. Niedawno nawijałem 0,18 mono na polskie ryby i zastanawiałem się jak będę tym łowił

O ile zdazalo mi sie lapac okonie nawet na deep tail dancery bodaj 16cm i blachy 5 to wiekszosc z nich padla na gumki mniejsze jak 10 cm. Moze to kwestia tego ze na szczupaka uzywam zwykle gum 15cm+ (to juz trzeba kawal okonia z wyjatkami oczywiscie), a na okonia zwykle lowie z opadu na lodzi i tutaj zwykle psrawdzaja sie mniejsze gumki (takie do 10cm) a szczupakowa pala kiepska do opadu ;P

Z reklamacją będzie raczej trudno, rozszczepiona szczyt?łwka to uszkodzenie mechaniczne wskazujące na nieprawidłowe u?źytkowanie i raczej będzie Ci trudno udowodnić ?źe to nie z twojej winy wystąpiło, ale pr?łbuj mo?źe ci się uda.

https://lh5.googleusercontent.com/-X_An8lu3eBU/TqPmEFFlyvI/AAAAAAAAAzI/GG3hXtLxNGs/s640/P8317666.jpg

Mi to mistrall uznał.