sslonio Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Cześć, Mam pytanko do Was. Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenie w temacie mandatu z fotoradaru z Niemiec? Przyszło mi tylko zdjęcie z fotoradaru z informacją o przekroczeniu prędkości i informacji o wskazaniu kierowcy.Jak dalej to będzie wyglądało orientuje się ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Tak. Zapłacić i jeździć przepisowo. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisha Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Wskazujesz sprawcę, podajesz jego dane i czekasz aż przyjdzie mandat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Tak. Zapłacić i jeździć przepisowo.Nie mam na czym bo nie przyszedł mi żaden blankiet do płacenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Niemiecki mandaty do tanich nie należą Niemiecka policja ma porozumienie z naszą. Nie ominie Cię płatność. Aczkolwiek mnie strzelił niemiecki fotoradar. Pisma żadnego nie dostałem. Do roku czasu czeka się na blankiet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Wskazujesz sprawcę, podajesz jego dane i czekasz aż przyjdzie mandat Samochód zarejestrowany jest na mnie ale to nie ja byłem kierowcą. Przez stronę do logowania podałem dane osoby kierującej. Ile czasu trzeba czekać teraz na ten mandat który mają przysłać? Bo trwa to już ponad 3 tygodnie a samo zawiadomienie ze zdjęciem przyszło po około 2 tygodniach od dnia zrobienia zdjęcia przez fotoradar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisha Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Z tego co pamiętam to oczekiwanie na blankiet z kwotą do zapłaty to ok 1,5 miesiąca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 (edytowane) Niemiecki mandaty do tanich nie należą Niemiecka policja ma porozumienie z naszą. Nie ominie Cię płatność. Aczkolwiek mnie strzelił niemiecki fotoradar. Pisma żadnego nie dostałem. Do roku czasu czeka się na blankietAle przyszło Ci zdjęcie z fotoradaru? Nie ma problemu z płatnością, chcę to zapłacić u mieć to z głowy tylko nie wiem ile czasu trwa ta całą procedura. Skąd masz taką informację, że czaka się aż do roku czasu na mandat? Edytowane 2 Lutego 2018 przez sslonio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Z tego co pamiętam to oczekiwanie na blankiet z kwotą do zapłaty to ok 1,5 miesiąca Czytałem trochę w necie to niektórzy piszą, że już po 2-3 tygodniach dostali mandat. A orientujesz się może czy poza karą finansową można się jeszcze czegoś spodziewać? Prędkość przkroczona była o 39 km/h w terenie niezabudowanym gdzie ograniczenie prędkości było do 80 km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Przecież oni nie są w stanie nałożyć na Ciebie innej kary. Tylko mandat. Punktów nie dostaniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Przecież oni nie są w stanie nałożyć na Ciebie innej kary. Tylko mandat. Punktów nie dostaniesz No czytałem coś o czasowym zakazie wjazdu na teren Niemiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz992 Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 No czytałem coś o czasowym zakazie wjazdu na teren Niemiec. Za takie wykroczenia u nich to od razu rozstrzelanie! Jeżeli grubo przesadzisz z prędkością to możesz dostać jedynie zakaz prowadzenia pojazdów na terenie Niemiec, bodajże 3 miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Nie wiem jak za granicą ale u nas można się wykręcić. https://anuluj-mandat.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Na obecnym etapie sprawy najbardziej interesuje mnie to, po jakim czasie od dnia wysłania do nich informacji ze wskazaniem danych osoby prowadzącej przychodzi ten mandat do zapłacenia i czy przysyłają go do właściciela pojazdu czy do osoby wskazanej jako kierująca pojazdem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Nie wiem jak za granicą ale u nas można się wykręcić. https://anuluj-mandat.pl/Dzięki za chęć pomocy ale ja wolę zapłacić i mieć spokojną głowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszannopol13 Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Dzięki za chęć pomocy ale ja wolę zapłacić i mieć spokojną głowę Ze 150-200€ może przyjść. Wg tego co piszą. Powiem tylko że grosze za 39km. Ja mam tyle za 7 [emoji23] Wysłane z mojego H60-L04 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Ze 150-200€ może przyjść. Wg tego co piszą. Powiem tylko że grosze za 39km. Ja mam tyle za 7 [emoji23] Wysłane z mojego H60-L04 przy użyciu TapatalkaNo z tego co się orientowałem to poza terenem zabudowanym jak przekroczenie prędkości w granicach 30-40 km/h to spodziewam się 120 euro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 (edytowane) Jesli przyslali pismo ws identyfikacji sprawcy wykroczenia, bez mozliwosci uregulowania mandatu przelewem - a tak robia w przypadku mniejszych wykroczen, to znaczy ze poza €, sa jakies "punkty" do wygrania / przegrania. Niemieckiego tarfyfikatora nie znam, na szczescie Natomiast wiem z doswiadczenia, ze stety / niestety wspolpraca miedzy drogowkami na terenie UE dziala coraz lepiej.I o ile kiedys mozna bylo nie dostac punktow, to w 2015 dostalem mandat z punktami za wykroczenie w Hiszpanii - a punkty dostalem w PL. Trwalo to na pewno 2-3 miesiace, ale przyszedl polecony... Edytowane 2 Lutego 2018 przez Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Jesli przyslali pismo ws identyfikacji sprawcy wykroczenia, bez mozliwosci uregulowania mandatu przelewem - a tak robia w przypadku mniejszych wykroczen, to znaczy ze poza €, sa jakies "punkty" do wygrania / przegrania. Z tego co udało mi się wyczytać to chyba (ale pewności nie mam) punktów jeszcze nie przepisują z wykroczeń za granica w Polsce. Coś planują zmieniać w tym temacie ale to chyba jeszcze nie działa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Z tego co udało mi się wyczytać to chyba (ale pewności nie mam) punktów jeszcze nie przepisują z wykroczeń za granica w Polsce. Coś planują zmieniać w tym temacie ale to chyba jeszcze nie działa...Ja trzy punkty za przekroczenie prędkości na hiszpańskiej autostradzie dostałem.Więc może byłem materiałem do eksperymentów i to wciąż nie działa.A może jest jeszcze inaczej ?Piszę, jak to wyglądało w moim przypadku w 2015. Powodzenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 (edytowane) Tu masz taryfikator:https://www.bussgeldkatalog.de/geschwindigkeit/ Ważne, że w Niemczech mandat dostajesz za to co bez wątpienia przekroczyłeś tj. po odjeciu wartości błędu pomiaru. Edytowane 2 Lutego 2018 przez Pawgas 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 No to Tu masz taryfikator:https://www.bussgeldkatalog.de/geschwindigkeit/Ważne, że w Niemczech mandat dostajesz za to co bez wątpienia przekroczyłeś tj. po odjeciu wartości błędu pomiaru.No to z tego taryfikatora wychodzi mi tak jak pisałem wcześniej, 120 Euro bo to był teren niezabudowany. Jak by było w terenie zabudowanym było by już 160 Euro i miesięczny zakaz wjazdu na teren Niemiec. Tak przynajmniej to rozumie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Ale przyszło Ci zdjęcie z fotoradaru? Nie ma problemu z płatnością, chcę to zapłacić u mieć to z głowy tylko nie wiem ile czasu trwa ta całą procedura. Skąd masz taką informację, że czaka się aż do roku czasu na mandat? Mnie strzelili na Bahnie z fotoradaru. Na oko 30-40 km/h przekroczyłem prędkość. Żadnego pisma nie dostałem. Dowiadywałem się u znajomego z drogówki. Według niego do roku czasu mogą nałożyć mandat. Być może coś się zmieniło. Najczęściej listy wysyłają do 3 msc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszannopol13 Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 No z tego co się orientowałem to poza terenem zabudowanym jak przekroczenie prędkości w granicach 30-40 km/h to spodziewam się 120 euroA poza zabudowanym. "Nie" mi umknęło. Lajtowe mandaty w Niemczech są mimo wszystko. W Polsce teraz chyba wcale mniej nie ma a zarobki bez porównania Wysłane z mojego H60-L04 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Mnie "sfocili " w połowie grudnia.Mandat przywędrował już po 2 tygodniach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi