Żbiku Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 (edytowane) Proponuje w tym temacie zadawać pytania odnośnie części do okrąglaka C3/C4 i jego tuningowania. Można tez wrzucać zdjecia własnych stuningowanych okrąglaków Abu. Z racji ciągłej zabawy w tuning moich dwoch C3, poszukuje kilku części lub namiarów skąd można by je w miarę prostu sposób kupić. Z chęcią „podepnę” się również pod jakieś zamowienie Może ktoś ma nawet takie części dostępne od ręki? Poszukuje:- 2szt plastikowych czarnych „wkładek” do pokretla docisku szpuli - złotej szpuli do rozmiaru 5601 (mogę wymienić na czarna od 5601JB)- złotej gwiazdy na lewą rękę- złotej ramy do rozmiaru 5601- złotych elementów do rozmiaru 5601- thumb rest na lewa rękę do rozmiaru 5601- czarnych elementów do rozmiaru 4601 Ogolnie może ktoś ma jakieś zbędne części do C3 4xx1 lub 5xx1, to poproszę o info. Jak coś będzie mi pasowało, to z chęcią kupię lub wymienię na inne części do multikow (mam trochę korbek i innych pierdol) Edytowane 3 Lutego 2018 przez Żbiku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Żbiku,nie mam nic czego potrzebujesz ale to co na końcu w nawiasie poprzez brak kreski nad "o" i "l" zamiast "ł" nabrało nowego sensu .Co ci "inni" Ci zawinili . 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 3 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Oj tam oj tam. iPhone raz zna, a raz nie zna polskich liter... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demo69 Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Trochę mam tego towaru, ale... wszystko dokładnie odwrotnie niż wymieniłeś . Szpule czarne albo srebrne, szare i srebrne elementy do 4601, dwa nowe, kompletne 5500 i 6500 czyli komplet części , ale... prawa ręka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 4 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 (edytowane) Trochę mam tego towaru, ale... wszystko dokładnie odwrotnie niż wymieniłeś . Szpule czarne albo srebrne, szare i srebrne elementy do 4601, dwa nowe, kompletne 5500 i 6500 czyli komplet części , ale... prawa ręka. A co masz do 4601? Szpulka z prawej ręki będzie chyba pasowac na lewa, wiec może by mnie srebrna do 55xx i czarna do 46xx interesowala. Edytowane 4 Lutego 2018 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 4 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 C3 4601 staje się coraz bardziej czarny Panele boczne od C3 5601JB, korba karbon z czarna nakrętka i retainerem. Cześć śrubek i pokrętło docisku szpuli czarne. Zostały do wymiany na czarne:- gwiazda hamulca (zapewne będzie czarny Avail)- naklejka Abu Garcia na prawym panelu- 3 śrubki mocujące lewy panel (tu nie mam pomysłu, jak je wyjąc i na co wymienić)- wodzik (nie znalazłem niestety całych czarnych ani czarnych ze srebrnym drutem) 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demo69 Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 A co masz do 4601? Szpulka z prawej ręki będzie chyba pasowac na lewa, wiec może by mnie srebrna do 55xx i czarna do 46xx interesowala.Przyjrzę się temu na spokojnie i coś może wymyślę,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 No nieźle, kozacko Ci to wyszło. Tuningujesz całkowicie nowy model, czy jakąś używkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 5 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 (edytowane) Widoczny na zdjęciach okrąglak jest na bazie nowego C3 4601. Panele boczne są od używanego C3 5601JB, bo to był jedyny w miarę łatwo dostępny model z czarnymi panelami bocznymi. Większość pozostałych czarnych elementów jest kupowana jako nowa lub malowana na własna rękę z racji trudności ze zdobyciem oryginalnych części w kolorze czarnym (np śrubki skręcające panele boczne z rama, aluminiowy znaczek Ambassadeur czy pokrętło docisku szpuli). W środku dodatkowo wymieniłem cogwheel na lozyskowany, wiec multik kręci nadwyraz lekko i płynnie jak na C3. Jestem w trakcie tuningowania jeszcze drugiego okrąglaka C3, który powstaje na bazie mocnego 5601JB z panelami od 4601 i będzie cały srebrny z elementami złotymi. Nie wspomniałem jeszcze, ze czekam na przesyłkę z klikerami hamulca do obu sztuk Edytowane 5 Lutego 2018 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 5 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 A to 5601JB Silver-Gold Edition, wciąż w trakcie budowy 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 Nie pamiętam,ale chyba mam 5601JB czarno,złoty...znajdę to pewnie da się powymieniać np na Garage Sale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARTEK ZBD Opublikowano 21 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2019 Witam. Szukam szpuli do 5601 c4 . Kolor nie ma znaczenia.Chce ją sprubować odchudzić chyba że ktoś ma jakąś lżejszą szpulę do c4 ? Chętnie przygarnę oczywiścię za pln-y. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 21 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2019 Śmiem twierdzić, że odchudzanie szpuli wiele nie zmieni, a i ryzyko jej uszkodzenia jest spore. Lepiej się zaopatrzyć w https://www.hedgehog-studio.co.jp/product/130 i multiplikator dostanie nowe życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARTEK ZBD Opublikowano 25 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2019 Witam szanowne grono Wędkarskich Świrów.Nie znalazłem na Jerk-u tego czego szukałem.Jak już wiadomo do niskoprofilowego multika nie ma kłopotu zadobyć płytką szpulę ale z okrąglakami jest już gorzej.Osobiście szukam człowieka który był by wstanie dorobić płytką lub lżejszą szpulę do multika na podstawie starej szpuli.A może wiecie czy jakaś płytka szpula pasuje do abu c4 5601 lub abu c3 4601 ? Jeśli ktoś już ma doświadczenie w tym temacie albo jakieś info to podzielicie się w komentarzach.Będę wdzięczny. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 25 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2019 ...podpytaj Koincydencję...ściągnął z Japonii lekką szpulkę do 4601... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARTEK ZBD Opublikowano 27 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2019 (edytowane) Śmiem twierdzić, że odchudzanie szpuli wiele nie zmieni, a i ryzyko jej uszkodzenia jest spore. Lepiej się zaopatrzyć w https://www.hedgehog-studio.co.jp/product/130 i multiplikator dostanie nowe życie.A może ktoś planuje zakupy z tej strony ? można by zrobić wspulnie ... "wspólnie" Edytowane 27 Lipca 2019 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 27 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2019 Masz priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 27 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2019 Masz priva.Hubert ty to się skup a szpule ściągaj od wtorku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 19 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2019 (edytowane) WitamOstatnio podczas trollowania, chcąc popuścić więcej linki, zahaczyłem mankietem kurtki o tą plastikową część która "leży" na górze i na której jest wyprofilowanie pod kciuk, no i oczywiście wylądowała w wodzie. Multik to Abu C4 5601, ale od biedy ujdzie wersja na lewą rękę.Może ktoś, coś... Edytowane 19 Października 2019 przez drChlubicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 19 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2019 (edytowane) https://www.dadsoletackle.com/abu-garcia-95313-abu-garcia-ambassadeur-5001-5501.html https://www.ebay.com/c/2212674409 Edytowane 19 Października 2019 przez Koincydencja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 20 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 DziękiEbay już sprawdzałem i faktycznie można sporo znaleźć, myślałem że ktoś z forum może ma, a myślisz że od 5501 będzie pasował do 5601, czy to nie inny rozmiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 20 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 Cytat z pierwszego linku: Description: Abu Garcia Ambassadeur 5001 5501 5601 Thumb Rest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s i w y Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 Panowie, chciałbym wymeinić łożyska w Abu Winch 4, gdzie można dostać takie rzeczy? Na ebay znalazłem tylko jedną aukcję, macie sprawdzone źródło?pozdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 https://roulementcasting.com/schemas-schematics/… może tu Kolega znajdzie rozmiary poszukiwanych elementów. Może coś z polskich sklepów, o łożyskach z Alli to w dziale castingowym, tam są odnośniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty Opublikowano 25 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2021 Potrzebuję nakrętki docisku szpuli do Abu C3 4601 razem z tym plastikowymi wkładem , orientuje się ktoś gdzie mogę to kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi