Skocz do zawartości

Tuning - części do Abu C3

Rekomendowane odpowiedzi

Proponuje w tym temacie zadawać pytania odnośnie części do okrąglaka C3/C4 i jego tuningowania.

Można tez wrzucać zdjecia własnych stuningowanych okrąglaków Abu.

Z racji ciągłej zabawy w tuning moich dwoch C3, poszukuje kilku części lub namiarów skąd można by je w miarę prostu sposób kupić. Z chęcią „podepnę” się również pod jakieś zamowienie ;)

Może ktoś ma nawet takie części dostępne od ręki?

Poszukuje:

- 2szt plastikowych czarnych „wkładek” do pokretla docisku szpuli

- złotej szpuli do rozmiaru 5601 (mogę wymienić na czarna od 5601JB)

- złotej gwiazdy na lewą rękę

- złotej ramy do rozmiaru 5601

- złotych elementów do rozmiaru 5601

- thumb rest na lewa rękę do rozmiaru 5601

- czarnych elementów do rozmiaru 4601

Ogolnie może ktoś ma jakieś zbędne części do C3 4xx1 lub 5xx1, to poproszę o info. Jak coś będzie mi pasowało, to z chęcią kupię lub wymienię na inne części do multikow (mam trochę korbek i innych pierdol)

Edytowane przez Żbiku
  • Like 1

Trochę mam tego towaru, ale... wszystko dokładnie odwrotnie niż wymieniłeś :). Szpule czarne albo srebrne, szare i srebrne elementy do 4601, dwa nowe, kompletne 5500 i 6500 czyli komplet części :), ale... prawa ręka.

A co masz do 4601? Szpulka z prawej ręki będzie chyba pasowac na lewa, wiec może by mnie srebrna do 55xx i czarna do 46xx interesowala. Edytowane przez Żbiku

C3 4601 staje się coraz bardziej czarny ;)

Panele boczne od C3 5601JB, korba karbon z czarna nakrętka i retainerem. Cześć śrubek i pokrętło docisku szpuli czarne.

Zostały do wymiany na czarne:

- gwiazda hamulca (zapewne będzie czarny Avail)

- naklejka Abu Garcia na prawym panelu

- 3 śrubki mocujące lewy panel (tu nie mam pomysłu, jak je wyjąc i na co wymienić)

- wodzik (nie znalazłem niestety całych czarnych ani czarnych ze srebrnym drutem)

• Like 6

Widoczny na zdjęciach okrąglak jest na bazie nowego C3 4601. Panele boczne są od używanego C3 5601JB, bo to był jedyny w miarę łatwo dostępny model z czarnymi panelami bocznymi. Większość pozostałych czarnych elementów jest kupowana jako nowa lub malowana na własna rękę z racji trudności ze zdobyciem oryginalnych części w kolorze czarnym (np śrubki skręcające panele boczne z rama, aluminiowy znaczek Ambassadeur czy pokrętło docisku szpuli).

W środku dodatkowo wymieniłem cogwheel na lozyskowany, wiec multik kręci nadwyraz lekko i płynnie jak na C3.

Jestem w trakcie tuningowania jeszcze drugiego okrąglaka C3, który powstaje na bazie mocnego 5601JB z panelami od 4601 i będzie cały srebrny z elementami złotymi.

Nie wspomniałem jeszcze, ze czekam na przesyłkę z klikerami hamulca do obu sztuk ;)

Edytowane przez Żbiku

• 1 rok później...

Witam szanowne grono Wędkarskich Świrów.
Nie znalazłem na Jerk-u tego czego szukałem.
Jak już wiadomo do niskoprofilowego multika nie ma kłopotu zadobyć płytką szpulę ale z okrąglakami jest już gorzej.
Osobiście  szukam człowieka który był by wstanie dorobić płytką lub lżejszą szpulę do multika na podstawie starej szpuli.
A może wiecie czy jakaś płytka szpula pasuje do abu c4 5601 lub abu c3 4601  ?

Jeśli ktoś już ma doświadczenie w tym temacie albo jakieś info to podzielicie się w komentarzach.
Będę wdzięczny. 
Pozdrawiam.

Śmiem twierdzić, że odchudzanie szpuli wiele nie zmieni, a i ryzyko jej uszkodzenia jest spore. Lepiej się zaopatrzyć w https://www.hedgehog-studio.co.jp/product/130 i multiplikator dostanie nowe życie.

A może ktoś planuje zakupy z tej strony ?

można by zrobić wspulnie ...

"wspólnie"

Edytowane przez Jano

• 2 miesiące temu...

Witam

Ostatnio podczas trollowania, chcąc popuścić więcej linki, zahaczyłem mankietem kurtki o tą plastikową część która "leży" na górze i na której jest wyprofilowanie pod kciuk, no i oczywiście wylądowała w wodzie.  Multik to Abu C4 5601, ale od biedy ujdzie wersja na lewą rękę.

Może ktoś, coś...

Edytowane przez drChlubicz

• 7 miesięcy temu...
  • 9 miesięcy temu...