Żbiku Opublikowano 25 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2021 Potrzebuję nakrętki docisku szpuli do Abu C3 4601 razem z tym plastikowymi wkładem , orientuje się ktoś gdzie mogę to kupić?5 dych z wysyłką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herman Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2021 (edytowane) Cześć, no widzę, że znalazłem odpowiedni wątek. Moje pytanie - czy taka mała plastikowa "podkładka" pod nakrętką docisku szpuli, jak na zdjęciu powyżej, jest niezbędna aby wszystko działało jak należy? Kupiłem fajnego ABU 5501 C3 ale ta akurat część jest mocno uszkodzona. Nie wiem czy szukać jej gdzieś czy dać sobie spokój. Ta podkładka chyba utrzymuje oś główną np. przy rozbieraniu multika, ale czy jest niezbędną? Edytowane 6 Kwietnia 2021 przez Herman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2021 (edytowane) Z ciekawości wyjąłem to coś ze swojego C4 5601, różnicy w działaniu nie widzę, nawija, hamuje i dociska szpulę tak jak wcześniej. Na moje możesz to zamontować w takim stanie jak jest i łowić dalej, zresztą obłamany masz tylko jeden ząbek więc drugi wciąż trzyma. Jak się mylę to mam nadzieję że ktoś mnie poprawi. Edytowane 6 Kwietnia 2021 przez drChlubicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herman Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Ta moja podkładka nic już nie trzyma Na moje oko nie jest niezbędna, ale ciekawym co powiedzą bardziej ode mnie obeznani z tematem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Rozebrałem multika bo i tak miałem go przesmarować, wygląda na to że ten plastik trzyma oś szpuli żeby nie wypadła jak zdejmiesz prawy polik żeby np bloczki ustawić lub szpulę wymienić, innego zastosowania nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Cześć, no widzę, że znalazłem odpowiedni wątek. Moje pytanie - czy taka mała plastikowa "podkładka" pod nakrętką docisku szpuli, jak na zdjęciu powyżej, jest niezbędna aby wszystko działało jak należy? Kupiłem fajnego ABU 5501 C3 ale ta akurat część jest mocno uszkodzona. Nie wiem czy szukać jej gdzieś czy dać sobie spokój. Ta podkładka chyba utrzymuje oś główną np. przy rozbieraniu multika, ale czy jest niezbędną? 900546D9-6DCB-4FA2-BA6D-BC13529269D0_4_5005_c.jpeg2.5 g wahadełko bez tego plastiku lata dalej. Ciekawe odkrycie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herman Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 No dobra, a jakbym chciał wymienić korbkę w Abu 5501, na ładniejszą to gdzie takiej szukać? Czy te z Alexpress są sensowne? W sensie przyzwoitej jakości, jak myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 (edytowane) https://pl.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20210408032049&SearchText=reel+carbon+handleCoś spokojnie znajdziesz, wymiar otworu 5x8. Możesz także się pokusić o korby Daiwy. Też będą pasować. Edytowane 8 Kwietnia 2021 przez HaDe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 https://pl.aliexpress.com/item/32864211078.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27425c0fcDV2bXJa brałem taką, za tą cenę naprawdę przyzwoicie wykonana, knoby z porządnej, twardej pianki i po dwa łożyska w każdym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herman Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Dzięki, wyglądają rewelacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Jest gość na YT, który się nazywa Goober Reel Work's - warto pooglądać. Tuninguje itd. itp ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi