Sławek Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 No właśnie. Mamy czasami specyficzne potrzeby, albo coś chcemy sprawdzić (czy inaczej zaprezentować przynętę). Niestety nie ma takich woblerów które by to umożliwiały. A może po prostu ich nie stworzono do tego czasu. Może pora na to. Wpisujcie jakie woblery potrzebujecie a których nie ma. Może coś z tego wyniknie. Co ponad sto głów dłubaczy to nie jedna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Bardzo chciałbym woblera który zachowa cechy Rapali LongCasting 10cm, tylko żeby latał jeszcze z 10-15 metrów dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Gratuluję fajnego pomysłu.Chciał bym tak skonstruować woblera żeby można go było zaczepiać z lewej lub prawej strony, tak co by można było go postawić w nurcie prostopadle do brzegu i do tego fajnie by było gdyby pracował drobno i migotliwie. Na razie efekt osiągnąłem w 75% i dalej nie mogę ruszyć.Może ktoś ma pomysł lub raczej przerabiał ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekiel11 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Ciężki nie wielki wobek-uklejka który pracował by ok. 0,5 m pod powierzchnią lecz tak aby troszeczkę szybciej zacząć zwijać i już by smużył powierzchnię lub wręcz wystawiał łepek ponad lustro.Takie moje małe widzimisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 dekieltakie coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekiel11 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Gdyby miał ok 5 cm. to bym był spełniony... + jeszcze lekki odjazdy na boki to już by było pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Mi kiedyś wpadł do głowy pomysł na woblerocykade ale łamaną korpus miał 5max6mm grubości górna cześć miała zamontowane dwa oczka do wiązania żyłki a dolna była mocno przeciążona , latała jak pocisk przy 6centymetrach długości ważyła ponad 20 gram miała mocną bocznie lusterkującą prace na górnym oczku i boczną z drżeniem na dolnym . Nawet złapałem na nią sandaczyka lecz potem przepadła w odrzańskich odmętach .Nowy obraz mapy bitowej (2).bmp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Ja chciał bym woblera o identycznej akcji jak water monitor85 Illex-a tylko żeby miał 6cm i przypominał ukleję, niech już sobie nawet kosztuje tyle samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 Ciężki nie wielki wobek-uklejka który pracował by ok. 0,5 m pod powierzchnią lecz tak aby troszeczkę szybciej zacząć zwijać i już by smużył powierzchnię lub wręcz wystawiał łepek ponad lustro.Takie moje małe widzimisie Kiedyś zmajstrowałem kilka wariacji czegoś co tak się zachowuje, nawet przy bardzo wolnym prowadzeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 A co powiecie na te wobki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszK Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 zbyt mało info aby się wypowiadać wyglądają kozacko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 A ja bym chcial kilka roznych woblerow od Mikolaja : 1. Uklejoksztaltny 7- 9 cm wobler w wersji SDR. schodzacy na 7 metrow w trolingu (na lince 20 lb). 2. Uklejoksztatlny 5 cm wobler. Lekko tonacy. O bardzo drobnej pracy. Stabilny w najwiekszym nurcie. 3. Jerk (pullbait) jak Salmo Jack plywajacy ale nurkujacy duzo glebiej. A nadal plywajacy. Takze, MIKOLAJU DO DZIELA!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 A co powiecie na te wobki ? Wygladaja na spore przynety z badziewnymi (drucianymi) kotwicami.To widac na zdjeciach. Cokolwiek wiecej ciezko powiedziec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Guzu,co do p.1 i 2 twoich życzeń to myślę,że nasz MIKOŁAJ Tomy coś by na to zaradził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz_123 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 zdięcia z innego zagranicznego forum ale nadal nie rozumiem oco kaman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elton Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Takie ichnie Sweepery-wygladaja swietnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Te woblery są hand madami pewnego Fina. Po prostu wstawiłem djęcie fajnych wobków. Nie ma co szukać o co kamam , bo o kaman nie chodzi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz_123 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 To po co zaśmiecać temat Wobler którego chciałbym a którego nie ma... Bo te wobki są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 ..ale nie są dostępne u Nas..więc tak jakby ich nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 18 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 No Guzu Jakbym miał czas to bym pewnie i szukał rozwiązania Twoich problemów bo chyba to wcale nie musiałoby być strasznie trudne (najtrudniejszy byłby punkt pierwszy bo trzeci to tylko kwestia... a co ja będę zdradzał ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 A ja bym chcial kilka roznych woblerow od Mikolaja : 1. Uklejoksztaltny 7- 9 cm wobler w wersji SDR. schodzacy na 7 metrow w trolingu (na lince 20 lb). 2. Uklejoksztatlny 5 cm wobler. Lekko tonacy. O bardzo drobnej pracy. Stabilny w najwiekszym nurcie. 3. Jerk (pullbait) jak Salmo Jack plywajacy ale nurkujacy duzo glebiej. A nadal plywajacy. Takze, MIKOLAJU DO DZIELA!!! To drugi punkt masz o de mnie na Gwiazdkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Guzu, dwójka to np.rapala countdown, chyba że jeszcze coś drobniejszego. Jeśli o mnie chodzi to chciałbym mieć woblera boleniowego o akcji moich powierzchniówek, ale żeby szedł na głębokości 2-3m, oczywiście prowadzony boleniowym tempem. Jeszcze takiego nie ma i długo chyba nie będzie.wujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Guzu, dwójka to np.rapala countdown, chyba że jeszcze coś drobniejszego. Jeśli o mnie chodzi to chciałbym mieć woblera boleniowego o akcji moich powierzchniówek, ale żeby szedł na głębokości 2-3m, oczywiście prowadzony boleniowym tempem. Jeszcze takiego nie ma i długo chyba nie będzie.wujekA masz jakiś filmik w którym mógłbym zobaczyć akcję twoich boleniówek ? Może by udało się coś temu zaradzić . Przynajmniej spróbować można . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Wujek, wlasnie drobniejsza.W rownym ostrym nurcie brzanowych rynien zwykle woblery chodza tak ze bardziej mi plosza moje brzany niz je wabia.Juz lepiej sie sprawdzaja boleniowki, ktore w normalnej wodzie sa niemal nieruchome a w nurcie wlasnie super drgaja... Jakos tam te brzany udaje mi sie przechytrzac w miare regularnie Wiec to bylo czyste zyczenie do Mikolaja, a nie rzeczywista potrzeba lub brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi