Skocz do zawartości

Wobler którego chciałbym a którego nie ma...

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie. Mamy czasami specyficzne potrzeby, albo coś chcemy sprawdzić (czy inaczej zaprezentować przynętę). Niestety nie ma takich woblerów które by to umożliwiały. A może po prostu ich nie stworzono do tego czasu. Może pora na to. Wpisujcie jakie woblery potrzebujecie a których nie ma. Może coś z tego wyniknie. Co ponad sto głów dłubaczy to nie jedna :D

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Gratuluję fajnego pomysłu.

Chciał bym tak skonstruować woblera żeby można go było zaczepiać z lewej lub prawej strony, tak co by można było go postawić w nurcie prostopadle do brzegu i do tego fajnie by było gdyby pracował drobno i migotliwie.

Na razie efekt osiągnąłem w 75% i dalej nie mogę ruszyć.

Może ktoś ma pomysł lub raczej przerabiał ten temat?

Mi kiedyś wpadł do głowy pomysł na woblerocykade ale łamaną korpus miał 5max6mm grubości górna cześć miała zamontowane dwa oczka do wiązania żyłki a dolna była mocno przeciążona , latała jak pocisk przy 6centymetrach długości ważyła ponad 20 gram miała mocną bocznie lusterkującą prace na górnym oczku i boczną z drżeniem na dolnym . Nawet złapałem na nią sandaczyka lecz potem przepadła w odrzańskich odmętach .

Nowy obraz mapy bitowej (2).bmp

Ciężki nie wielki wobek-uklejka który pracował by ok. 0,5 m pod powierzchnią lecz tak aby troszeczkę szybciej zacząć zwijać i już by smużył powierzchnię lub wręcz wystawiał łepek ponad lustro.

Takie moje małe widzimisie :mellow:

Kiedyś zmajstrowałem kilka wariacji czegoś co tak się zachowuje, nawet przy bardzo wolnym prowadzeniu. :D

post-2796-1348916145,5606_thumb.jpg

A ja bym chcial kilka roznych woblerow od Mikolaja :

1. Uklejoksztaltny 7- 9 cm wobler w wersji SDR. schodzacy na 7 metrow w trolingu (na lince 20 lb).

2. Uklejoksztatlny 5 cm wobler. Lekko tonacy. O bardzo drobnej pracy. Stabilny w najwiekszym nurcie.

3. Jerk (pullbait) jak Salmo Jack plywajacy ale nurkujacy duzo glebiej. A nadal plywajacy.

Takze, MIKOLAJU DO DZIELA!!!

A ja bym chcial kilka roznych woblerow od Mikolaja :

1. Uklejoksztaltny 7- 9 cm wobler w wersji SDR. schodzacy na 7 metrow w trolingu (na lince 20 lb).

2. Uklejoksztatlny 5 cm wobler. Lekko tonacy. O bardzo drobnej pracy. Stabilny w najwiekszym nurcie.

3. Jerk (pullbait) jak Salmo Jack plywajacy ale nurkujacy duzo glebiej. A nadal plywajacy.

Takze, MIKOLAJU DO DZIELA!!!

To drugi punkt masz o de mnie na Gwiazdkę.

Guzu, dwójka to np.rapala countdown, chyba że jeszcze coś drobniejszego. Jeśli o mnie chodzi to chciałbym mieć woblera boleniowego o akcji moich powierzchniówek, ale żeby szedł na głębokości 2-3m, oczywiście prowadzony boleniowym tempem. Jeszcze takiego nie ma i długo chyba nie będzie.

wujek

Guzu, dwójka to np.rapala countdown, chyba że jeszcze coś drobniejszego. Jeśli o mnie chodzi to chciałbym mieć woblera boleniowego o akcji moich powierzchniówek, ale żeby szedł na głębokości 2-3m, oczywiście prowadzony boleniowym tempem. Jeszcze takiego nie ma i długo chyba nie będzie.

wujek

A masz jakiś filmik w którym mógłbym zobaczyć akcję twoich boleniówek ? Może by udało się coś temu zaradzić . Przynajmniej spróbować można . :unsure:

Wujek,

wlasnie drobniejsza.

W rownym ostrym nurcie brzanowych rynien zwykle woblery chodza tak ze bardziej mi plosza moje brzany niz je wabia.

Juz lepiej sie sprawdzaja boleniowki, ktore w normalnej wodzie sa niemal nieruchome a w nurcie wlasnie super drgaja...

Jakos tam te brzany udaje mi sie przechytrzac w miare regularnie :D

Wiec to bylo czyste zyczenie do Mikolaja, a nie rzeczywista potrzeba lub brak :D