gajosik Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 (edytowane) Ramki AT, są dostępne różna wersje z wkładami SIC lub Torzite, gdzieś nawet widziałem z nowym SIC-S. Bardzo dobre przelotki do wszystkich UL. Mało o nich na forum, tematu nie znalazłem. Mam na nich 3 kije. 2 Graphiteleadery i teraz zbudowałem sobie nowe Suzuki RFX 4LB PRO 682. Przelotkami jestem zachwycony. Chyba najlżejsze co można zastosować w UL. Pozwalają budować różne stożki długie, krótkie, z większym tunelem do mono i mniejszym do plecionek. Można zbudować genialnie wyważony kijek. Pewnie wielu z Was zna i stosuje, jakie macie doświadczenia z tymi przelotkami ? Teraz mam w planach kolejna wędkę nieco mocniejszą Suzuki 702 PRO 3-7LB i tak się zastanawiam jaka jest max moc blanku gdzie można jeszcze było zastosować te przelotki 8 lb? 10lb ? Od jakiej mocy wchodzą w grę tylko klasyczne ramki KL-H lub KL ? Edytowane 5 Lutego 2018 przez Del Toro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Czy przy zastosowaniu cienkiej plecionki nie ma problemu z zawijaniem linki wokół blanku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 4 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Wspomnianymi Graphiteleaderami łowię już chyba trzeci sezon, nigdy nie miałem takiej sytuacji. Stosuję cienkie japońskie PE 0.2-0.6 choć wydaje mi się że 0.6 to już max jaki można zastosować. Żyłki zdecydowanie rzadziej używam ale również problemów brak najczęściej 0,12mm do 0,16mm Początkowo miałem bardzo duże obawy właśnie o zawijanie i platanie linki, obawy prysły i kijki zostały na dłużej, kolejny przybył w ramkach AT i na tym nie koniec 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mohave Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Są to również moje ulubione przelotki. W przeszłości miałem je na Graphiteleader Finezza, Shimano Lesath oraz EverGreen Salty Sensation.. Obecnie mam Daiko Featherweight 0,8- 7g 8lb ,również z tymi przelotkami. Muszę przyznać, że gdy kupuję spinning z gatunku lekkich, to wręcz szukam takiego, który ma je założone. W użyciu są świetne, ale też bardzo mi się podobają wizualnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wabik Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Przelotki niczego sobie, choć ta pojedyncza stopka trochę wątła . Nie złamałem ale bardzo na nie uważam, bardziej niż na inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 do UL czemu nie w wersji tytanowej bał bym sie tego,ze wzgledu na kruchość materiału i jedną stopkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kontemplator Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 @Gajosik w jaki set zbroiłeś to suzuki i pod jakiej wielkości młynek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 15 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Ubrałem 20-12-8-6kt-5kt-4.5kt-4.5kt-4.5kt plus szczyt Obecnie łowię 2500S set jak najbardziej ok do modeli 2500/2000. Otwierającą stosunkowo duża i blisko bo kij pracuje bardzo głęboko, tunel na 4.5kt bo często używam obok plecionek zwykłych mono o średnicy 0,16mm - 0,18mm i komfort przy rzucaniu lekkimi wabiami większy zdecydowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Komfort większy bo przelotki (otwory pierścieni) większe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 15 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Tak, choć nie tylko długi stożek również pomaga. Przy żyłkach miękkich 0,14mm i niżej, śmiało można tunel zrobić na 4kt a nawet i 3,5kt ale no cóż takich ostatnio praktycznie nie używam. W kijach którymi łowię wyłącznie na plecionki PE 0.2-0.4 startowa to 16 lub 20 tunel 3,5kt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi