Skocz do zawartości

Kłusownicze Zagłębie koło Wyszkowa.

witaj

Rekomendowane odpowiedzi

Dwa dni temu gadałem o rybach z przypadkowym gostkiem mieszkającym nad Bugiem koło Wyszkowa. Cały szczęśliwy zwierzył mi się jak to nie może się doczekać najbliższego tarła ryb. Chce tradycyjnie stawiać sieci. Mówił tez o kolegach skazanych za kłusownictwo. Wygląda, że tam jest jakieś pieprzone kłusownicze zagłębie. Szkoda, że temat jest aktualny praktycznie w całej Polsce.

W Rosji to płotki na jajca łowią i kiszą w całości jak ogórki :wub: (...)

Film jest niezgodny z naszymi standardami. Promujemy na jerku zasadę ""no kill" i zarówno zdjęcia, jak i filmy, ta podstawową zasadę winny wspierać. Nie był to Twój film, więc tylko usunąłem go z posta, Proszę zapoznać się z naszymi regulaminami, bo konsekwencje mogą być bardzo poważne.

http://jerkbait.pl/topic/62466-zasady-tworzenia-wpis%C3%B3w-na-forum-jerkbaitpl/

Edytowane przez woblery z Bielska

Ja słyszałem że w Moskwie na placu czerwonym rozdają samochody. Prawda ale nie w Moskwie a w Kaliningradzie, nie na placu czerwonym, tylko na placu wolności,nie samochody a rowery, i nie dają a kradną.

Szkoda kolego, że nie zapytasz, gdzie , co i jak ...skoro tam mieszkasz, tylko wyśmiewasz.

Większość wędkarzy kiedy smacznie śpi w wygodnych łóżeczkach nie zdaje sobie sprawy co tak naprawdę dzieje się z ich kochanymi łowiskami,głównie zimowiska i tarliska pod osłoną nocy są dziesiątkowane na różne sposoby,czasami świadkami takich wydarzeń są pasjonaci nocnego spinningu łowiących późnojesienne sandacze,niestety takie są fakty.

• Like 1

Napiszę więcej... O zgrozo! Niektórzy wędkarze, pasjonaci nocnego spinningu żyją w zgodzie, czy wręcz w symbiozie z kłusownikami. Nie mam tu namyśli kłusowników posługujących się siatami ale tych kłusujących wędką przy pomocy szarpaka, czy zakamuflowanego szarpaka w postaci dodatkowej, dużej kotwicy przy gumie. Praktykowana jest taka wzajemna wymiana informacji w celu lepszej eksploracji łowisk...

Co do Wyszkowa to choć odległe ode mnie rejony to mam informację, że wiosną warto sprawdzać co dzieje się na porcie przy ul. KEN.