Skocz do zawartości

Kije Jaxon Grey Stream

kamildarbanski

Rekomendowane odpowiedzi

Doszedł mój egzemplarz 1,98 m 1-7 gr. Wykonanie bez zarzutu. Od stopki do końca dolnika 25 cm. Nie zgadzam się, że gruba w szczycie - nie jest to igiełka jak w ul wklejce, ale imho przy główce 5-6 gr z wąską gumą 4-7 cm nie powinna klękać. Na sucho akcja mod-fast, a dolnik oceniam na 5-6 lb. Czekam na lekki kołowrotek 2000 i pletkę 6lb i pod okonie powinno być fajnie.

Zdjęcia słabe ale coś tam widać ????.

5g

post-65453-0-84161100-1518089073_thumb.jpg

10g

post-65453-0-50946700-1518089097_thumb.jpg

25g

post-65453-0-82335400-1518089133_thumb.jpg

160g post-65453-0-71908100-1518089181_thumb.jpg

Tu miało być na maxa ale małżonka moja bała się ???? post-65453-0-18638700-1518089212_thumb.jpg

A przelotka startowa mogła by być troszkę większa ta ma około fi wewnętrzne 12mm ale na dość wysokiej stopce

post-65453-0-63221500-1518089234_thumb.jpgpost-65453-0-82335400-1518089133_thumb.jpgto jest 25g.

Troszkę mi się zdjęcia pomyliły ale teraz jest już chyba dobrze ????.

To jest 15g

post-65453-0-44249100-1518090388_thumb.jpg

post-65453-0-65353300-1518089158_thumb.jpg

Edytowane przez jacek.hetflaisz
  • Like 7

Użyłem skrótu myślowego i chyba nie ma co szerzej nad tym się rozwodzić. Ferox był relatywnie lekkim kijem, z dzielonym dolnikiem przeznaczonym m.in. do połowu białorybu, okoni, pstrągów itd. w wersji Microspin. Były to jednak wklejanki. Teraz model wyszedł z oferty Jaxon a na jego miejsce wskoczył Grey Stream. Segment cenowy się zgadza. Rozwój jest tym bardziej, że nie mamy tu do czynienia z wklejanką tylko wędką z pełnym blankiem. Ktoś odrobił lekcje :)

Nie jestem fachowcem w dziedzinie modułów ale troszkę kijków człowiek w życiu przerobił i nie zawsze wyższy moduł oznaczał lepsze czucie miałem takie z wyższym modułem które były głuche jak pień a były też takie o niskim module które bardzo dobrze gadały ze mną ????.

Tak że wyższość modułu według mnie to nie wszystko.

• Like 2

Mimo iz już.kij zamówiłem a nie znalazlem tej informacji to kij faktycznie jest taka wolna kluska czy raczej med-fast? Masz go juz w rekach wiec obiektywnie sie wypowiesz

może miałeś okazje pomachać microflexem, podobne ugięcie i szybkość. Przypuszczam ze to bardzo podobny materiał, od tego samego chińczyka :)

C24T czy TC30 te chińskie oznaczenia materiałów (carbonu) to jakiś kosmos 2150 :) 

Mimo iz już.kij zamówiłem a nie znalazlem tej informacji to kij faktycznie jest taka wolna kluska czy raczej med-fast? Masz go juz w rekach wiec obiektywnie sie wypowiesz????

Raczej med fast jak dla mnie kluska to raczej nie jest.

Tylko że każdy z nas ma inne spojrzenie na to czy coś jest już kluską czy jeszcze nie jak juz będziesz mial w ręce to sam zobaczysz ????. I wtedy daj swoją opinie to i ja będę mógł sprawdzić czy dobrze oceniam ????.

Dzisiaj dotarła wędka 228m od 1do 7gr, fajny cieńki blank, spro passion 720 wyważył ją idealnie, wedka nie jest fastem ale to tez nie glut, ładne pełne ugięcie,keitech 2 cale na 3 gr juz ugina lekko szczyt, zapowiada się obiecująco zwłaszcza za te pieniądze:)

No wiec i do mnie dziś kurier zawital z Jaxonem Grey Stream długości 2,10 m 1-7 gram. Wedka zostala wybrana jako jedna wielu wedlug sprzedawcy którego zresztą bardzo o to poprosilem. Co do wykonania przelotki w idealnie prostej lini , omotki oraz lakierowanie bez najmniejszych zastrzeżeń. Blank prosty , uchwyt dobrze trzyma kolowrotek. Akcja kija moim zdaniem Mod - fast , co do cw kija hmmm tutaj musze powiedzieć ze na sucho moim zdaniem to optimum powinno byc 1,5 grama do 4 gram + ES 2 cale czy podbije 5 gram ciezko stwierdzić ale chyba bedzie to juz maaaks. Co do pracy blanku to pod obciążeniem pracuje do uchwytu kolowrotka. Kij sprawdzi sie na pewno pezy micro jigach i bialorybie. Tak sie zastanawiam czy w ogole mi przyda bo mam inne kije z pracowni i albo go zostawię na w razie gdyby lub jak ktos chce miec ladny egzemplarz idealnie spasowany to odstapie po cenie zakupu lub odesle do sklepu???????? zakup raczej z ciekawości niz z potrzeby uzywania???????? a tak wypada srodek ciezkosci z TP 2000 xt. Blank cieniutki jak ołówek a spigot tez cieniutki dzięki czemu ladnie sie gnie na calej długości.

post-57264-0-74288000-1518194227_thumb.jpg

• Like 4

Zakupiłem w piątek wersję 240 cm 4-17 gram, nad wodą jeszcze nie testowałem. Wizualnie nawet fajnie wygląda - mi się podoba, stonowany design, małe napisy. Wykonanie: lakier położony jak w wędce za 100 zł, pierwsza przelotka krzywo wklejona, spasowanie elementów jak wędce za 100 zł, komponenty jak w wędce za 100 zł - w sumie w tej cenie nie spodziewałem się cudów. W sklepie był tylko jeden egzemplarz więc nie miałem możliwości porównać z innymi egzemplarzami (może lepiej wykonane sprzedały się wcześniej i został taki najgorszy). Czekam z niecierpliwością na zejście lodu i przetestowanie wędki w warunkach bojowych.

• Like 1