raven88 Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Doszedł mój egzemplarz 1,98 m 1-7 gr. Wykonanie bez zarzutu. Od stopki do końca dolnika 25 cm. Nie zgadzam się, że gruba w szczycie - nie jest to igiełka jak w ul wklejce, ale imho przy główce 5-6 gr z wąską gumą 4-7 cm nie powinna klękać. Na sucho akcja mod-fast, a dolnik oceniam na 5-6 lb. Czekam na lekki kołowrotek 2000 i pletkę 6lb i pod okonie powinno być fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmac5 Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Czuję że to będzie budżetowy hit tej wiosny Psczy ktoś może zrobić zdjęcie pierwszej największej przelotki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 (edytowane) Zdjęcia słabe ale coś tam widać ????. 5g 10g 25g 160g Tu miało być na maxa ale małżonka moja bała się ???? A przelotka startowa mogła by być troszkę większa ta ma około fi wewnętrzne 12mm ale na dość wysokiej stopce to jest 25g. Troszkę mi się zdjęcia pomyliły ale teraz jest już chyba dobrze ????. To jest 15g Edytowane 8 Lutego 2018 przez jacek.hetflaisz 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 8 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 No i mnie zdjęciami przekonałeś i zamówiłem???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 No i mnie zdjęciami przekonałeś i zamówiłem????Ja pierdziu ja nikogo nie chce przekonywać jak by co to nie ja ????. Ja kupiłem z ciekawości i tyle a jest temat to pokazać trzeba jak ktoś pyta ???? ????. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 8 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Zapowiada sie obiecująco a jak by co to dam żonie i niech rzuca po krzakach???? w tej cenie hmmm.... ci tu gadac pod okonie wystarczy???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasperek Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Tez sie skusiłem na wersję 1-7 210cm. Zaklepałem przez neta w lokalnym sklepie. Jutro do odbioru. Z tego co mowicie, to jest to ulepszona wersja Feroxa. Wiec nie ma co myslec za dlugo ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brizzler Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 (edytowane) Nie, nie jest to ulepszona wersja feroxa. To sa zupelnie inne wedki. Nie wiem gdzie miedzy wierszami znalazles info o ulepszeniu Edytowane 9 Lutego 2018 przez Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasperek Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Użyłem skrótu myślowego i chyba nie ma co szerzej nad tym się rozwodzić. Ferox był relatywnie lekkim kijem, z dzielonym dolnikiem przeznaczonym m.in. do połowu białorybu, okoni, pstrągów itd. w wersji Microspin. Były to jednak wklejanki. Teraz model wyszedł z oferty Jaxon a na jego miejsce wskoczył Grey Stream. Segment cenowy się zgadza. Rozwój jest tym bardziej, że nie mamy tu do czynienia z wklejanką tylko wędką z pełnym blankiem. Ktoś odrobił lekcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadi Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 A ten niski moduł 24T nie sprawi że kij będzie głuchy? Mam Jaxona grand virtuoso 5-25 właśnie moduł 24T z domieszkami czegoś i mimo to brania muszą być konkretne żeby poczuć coś w dolniku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Nie jestem fachowcem w dziedzinie modułów ale troszkę kijków człowiek w życiu przerobił i nie zawsze wyższy moduł oznaczał lepsze czucie miałem takie z wyższym modułem które były głuche jak pień a były też takie o niskim module które bardzo dobrze gadały ze mną ????. Tak że wyższość modułu według mnie to nie wszystko. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 9 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Mimo iz już.kij zamówiłem a nie znalazlem tej informacji to kij faktycznie jest taka wolna kluska czy raczej med-fast? Masz go juz w rekach wiec obiektywnie sie wypowiesz???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamklin Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Miałem w rękach 1.98 i 2.28 1-7. I krótszy zdecydowanie szybszy, znowu ten 2.28 nie jest też jakaś straszną kluską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bongo Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 A ja ciekaw jestem mocniejszych kijów z tej serii. Ktos macał może 4-17 g, 228 cm lub 5-23g 240 i chciałby sie podzielic refleksją 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brizzler Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Mimo iz już.kij zamówiłem a nie znalazlem tej informacji to kij faktycznie jest taka wolna kluska czy raczej med-fast? Masz go juz w rekach wiec obiektywnie sie wypowieszmoże miałeś okazje pomachać microflexem, podobne ugięcie i szybkość. Przypuszczam ze to bardzo podobny materiał, od tego samego chińczyka C24T czy TC30 te chińskie oznaczenia materiałów (carbonu) to jakiś kosmos 2150 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 9 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Mialem microflexa wiec juz wiem czego sie spodziewać???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 A o kijku 265/4-17 g kto coś wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Mimo iz już.kij zamówiłem a nie znalazlem tej informacji to kij faktycznie jest taka wolna kluska czy raczej med-fast? Masz go juz w rekach wiec obiektywnie sie wypowiesz????Raczej med fast jak dla mnie kluska to raczej nie jest. Tylko że każdy z nas ma inne spojrzenie na to czy coś jest już kluską czy jeszcze nie jak juz będziesz mial w ręce to sam zobaczysz ????. I wtedy daj swoją opinie to i ja będę mógł sprawdzić czy dobrze oceniam ????. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Mialem microflexa wiec juz wiem czego sie spodziewać????Ale mikroflex to chyba jest wklejka jak się nie mylę choć nie jest pewien ????. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brizzler Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 mylisz sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 mylisz sie Acha no to już teraz wiem ????. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borowik22 Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Dzisiaj dotarła wędka 228m od 1do 7gr, fajny cieńki blank, spro passion 720 wyważył ją idealnie, wedka nie jest fastem ale to tez nie glut, ładne pełne ugięcie,keitech 2 cale na 3 gr juz ugina lekko szczyt, zapowiada się obiecująco zwłaszcza za te pieniądze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 9 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 No wiec i do mnie dziś kurier zawital z Jaxonem Grey Stream długości 2,10 m 1-7 gram. Wedka zostala wybrana jako jedna wielu wedlug sprzedawcy którego zresztą bardzo o to poprosilem. Co do wykonania przelotki w idealnie prostej lini , omotki oraz lakierowanie bez najmniejszych zastrzeżeń. Blank prosty , uchwyt dobrze trzyma kolowrotek. Akcja kija moim zdaniem Mod - fast , co do cw kija hmmm tutaj musze powiedzieć ze na sucho moim zdaniem to optimum powinno byc 1,5 grama do 4 gram + ES 2 cale czy podbije 5 gram ciezko stwierdzić ale chyba bedzie to juz maaaks. Co do pracy blanku to pod obciążeniem pracuje do uchwytu kolowrotka. Kij sprawdzi sie na pewno pezy micro jigach i bialorybie. Tak sie zastanawiam czy w ogole mi przyda bo mam inne kije z pracowni i albo go zostawię na w razie gdyby lub jak ktos chce miec ladny egzemplarz idealnie spasowany to odstapie po cenie zakupu lub odesle do sklepu???????? zakup raczej z ciekawości niz z potrzeby uzywania???????? a tak wypada srodek ciezkosci z TP 2000 xt. Blank cieniutki jak ołówek a spigot tez cieniutki dzięki czemu ladnie sie gnie na calej długości. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rowino Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Zakupiłem w piątek wersję 240 cm 4-17 gram, nad wodą jeszcze nie testowałem. Wizualnie nawet fajnie wygląda - mi się podoba, stonowany design, małe napisy. Wykonanie: lakier położony jak w wędce za 100 zł, pierwsza przelotka krzywo wklejona, spasowanie elementów jak wędce za 100 zł, komponenty jak w wędce za 100 zł - w sumie w tej cenie nie spodziewałem się cudów. W sklepie był tylko jeden egzemplarz więc nie miałem możliwości porównać z innymi egzemplarzami (może lepiej wykonane sprzedały się wcześniej i został taki najgorszy). Czekam z niecierpliwością na zejście lodu i przetestowanie wędki w warunkach bojowych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadi Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Gdzie panie kupiłeś? Ja chyba w Rybce łyknę tą do 12g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi