pawcio449 Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Witam Właśnie kurier przywiózł kijek???? mam wersję 2.28 1-7g zrobiłem kilka pomiarów, waga wychodzi 95g to o 4g mniej niż deklaruje jaxon ☺️ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 nad for 7,2mmpod szczytowa 1,1mm ( wagi nie miałem jak sprawdzic ) 1,98 m 1-7 gr waży 83 gr - sprawdzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolo8888 Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 1,98 m 1-7 gr waży 83 gr - sprawdzone.Nie chcę się czepiać ale gr to gran. g to gramy???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasperek Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Na ryby idźcie, a nie mierzycie który ma grubszego 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszannopol13 Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Czepię się ale macie niezłe jazdy z tym wyważeniem zestawu. Wysłane z mojego H60-L04 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Nie chcę się czepiać ale gr to gran. g to gramy SJP mówi, że gr to skrót od grosz, a g od gram więc się poprawiam: 83 g 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Chętnie spróbował bym połowić okonie na ultra lighta z tym 1,98 1-7g zwłaszcza jak patrzę na cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Brać wybierać decydować i niczego nie żałować ;-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jkos Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Chętnie spróbował bym połowić okonie na ultra lighta z tym 1,98 1-7g zwłaszcza jak patrzę na cenę Macalem 1,98 I 2,10 I zdecydowanie ciekawszy jest 2,10 i ten zakupilem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolo8888 Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Co cię przekonało względem 1.98 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmac5 Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Ja też macalem 2.10 i 1.98 i wybrałem 1.98... jeden lubi blondynki inny rude. .. nie ma nad czym dywagowac ... za 100 zl warto potestowac ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolo8888 Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 (edytowane) SJP mówi, że gr to skrót od grosz, a g od gram więc się poprawiam: 83 gAle w tym przypadku mówimy o jednostkach masy, a taka jest gram i gran. Edytowane 15 Lutego 2018 przez Bolo8888 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Ale w tym przypadku mówimy o jednostkach masy, a taka jest gram i gran. Ja nie zaprzeczam, że istnieje jednostka masy taka jak gran. Natomiast gr jest skrótem od grosz, a nie od gran. Sprawdziłem w SJP, ortograficznym i poprawnej polszczyzny i wszędzie gr występuje jedynie jako skrót od grosz. Jedynie Wikipedia podaje, że symbol granu to gr, ale to jest obecnie wyłącznie anglosaska jednostka, a artykuł jest tłumaczony. Także na moje oko ten skrót od granu w języku polskim nie występuje, m. in. dlatego, że jest tożsamy ze skrótem grosza i mógłby dezorientować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolo8888 Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 (edytowane) Hym wydaje mi się że rozmawiamy jednak o masie danego przedmiotu, a nie o walutach. Mówiłem że nie chce się czepiać????. Panowie jeszcze jedna przymiarka, proszę podać długość od szczytu wraz z przelotka do początku for. Interesuja mnie dwie wersje 1.98 i 2.1 do 7g. Dziękuję Edytowane 15 Lutego 2018 przez Bolo8888 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Ewidentnie nie rozumiesz więc napiszę jeszcze raz: w języku polskim gr jest skrótem od grosz a nie od gran. W związku z tym spoko, że zauważyłeś, że nieprawidłowo skróciłem 83 gramy pisząc 83 gr zamiast 83 g, natomiast druga część Twojego komentarza jest błędna, bo gr w języku polskim jest skrótem od grosz, a nie od gran, niezależnie od tego o czym się w danym momencie rozmawia. Długość o którą pytasz w modelu 1,98 m to 168 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jkos Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 W modelu 2,10 wynosi 180cmTen model jest sztywniejszy niz 1,98, dolnik ma minimalnie wieksza srednice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyka3 Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 I ja kupiłem z czystej ciekawość...210 cm 1-7g...???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z@nder Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 (edytowane) I ja kupiłem z czystej ciekawość...210 cm 1-7g...????I jak wrażenia? Gdyby komuś nie podszedł to ja odkupię aby chociażby też sprawdzić. Edytowane 16 Lutego 2018 przez z@nder Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolo8888 Opublikowano 17 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 (edytowane) Też z chęcią odkupie 210 7g jak nie podpasuje???? Edytowane 17 Lutego 2018 przez Bolo8888 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadi Opublikowano 17 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 A ja się chętnie zamienię. Odam 228 do 12g za to samo tylko krótsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brizzler Opublikowano 17 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 Mial juz ktoś model do 7g nad wodą? Jak wrażenia z terenu? Jakie gramatury komfortowo obsłuży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NajwiększyLeszczWeWsi Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 Miał ktoś 265/4-17g ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmac5 Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 szybki test nad woda... srednia rzeka o srednim uciagu ...jaxon 1,98 1-7 gr - rzuca juz dobrze juz od glowki 2g i smukle 2 cale od glowki 3g juz jest pelen luksus -opad widac super , max rzucilem 9g i smukle 3 cale ... rzucic sie dalo ale komfortem tego bym nie nazwal ... obrotowke nr 2 pociagnie ( 3 tez ale juz mocno sie gnie ) PODSUMOWANIE : KOMFORT 3G PLUS GUMA 2 CALE DO 7G PLUS GUMA SMUKLA 3 CALE *jaxon 1,98 4-17 dla mnie opad zaczyna pokazywac od 7g plus 3cale ( na wodzie stojacej pewnie od 5g ) obrotoweke 4 pociagnie ,maxa nie sprawdzalem * oba te kije bardzo fajnie sie uzupelniaja idealny komplecik do walania sie po bagazniku auta , tak gdzie jeden sie "konczy" drugi sie zaczyna ...mysle ze mialem dziadowskie kolowrotki z za grubymi plecionkami wiec jak do tego 1-7 zastosuje sie kolowrotek o wadze max 180g oraz pecionke max 0,06 to bedzie zdecydowanie lepjej ...uchwyt ala SKSS jest wykonany z miekiego plastiku i jest przyjemny w dotyku ( jezeli komus nie przeszkadza ksztalt ) w tym 4-17 uchwyt jest jeszcze fajniejszy - cieplajszy i wygodniejszy przelotki w obu kijach sa wklejone ... tak jak w kiju za 100 zl szalu nie ma ... pianka w uchwycie jest ladna ( moro ) ale raczej z tych BARDZO niskobudzetowych NIE WIDZIALEM LEPSZEGO NOWEGO KIJA W PRZEDZIALE DO 250 ZL/SZT * * zaznaczam ze to tylko moje prywatne odczucia nie jestem fachowcem (jaxon nie zaplacil mi za pozytywna opinie ) PODSUMOWANIE : ZA 100 ZL SZTUKA - BRAC TESTOWAC BAWIC SIE I LOWIC ( ja nic lepszego w tym budzecie jeszcze nie widzialem ) PS. podkreslam ze to opinia o kijach 1,98 ... te dluzsze moim zdaniem leca na pysk i sa inne ( gorsze ) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kieroz Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 Dzisiaj pierwsze testy kijka 1-7 g ale 210 cm z rarkiem 2500 FA idealnie wywarzony i powiem szczerze że za takie pieniądze na rynku nie znajdziemy podobnego patyka.Kijek w miarę ładnie wykonany fajnie się ładują małe przynęty więc kijek zagości u mnie na dłużej pierwsze wrażenie jest super ku mojemu zdziwieniu 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuballa44 Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 Jest wersja 228 do 7g?ma ktos? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi