Skocz do zawartości

Kije Jaxon Grey Stream

kamildarbanski

Rekomendowane odpowiedzi

Cały rok łowiłem na Microflexa 1-7g 2,30. Przeszkadzał mi tylko długi dolnik, dlatego kupiłem Jaxona 1-7g 1,98. Cztery wypady z Jaxonem nad wodę, jedno branie i jeden okonek. Wczoraj chciałem porównać zasięg rzutów i wróciłem do Microflexa. O ile wcześniej Microflex mi leżał, to teraz wolę Jaxona, pomimo, że jest zdecydowanie wolniejszy od Microflexa. Wracając do zasięgu rzutów. Przy tych samych przynętach i główkach Jaxon wypada lepiej. Dla przykładu główka 4g z gumą 2" Jaxon około 30m, Microflex około 24m. Podczas testów wiało. Microflex będzie lepszy np do prowadzenia z podszarpywaniem worma na czeburaszce. Jaxon za mocno się poddaje przy takim prowadzeniu. Do opadu jest OK. Ciężko mi wyobrazić sobie, że będę łowił Jaxonem latem, jak pojawi się roślinność wodna i trzeba czasami szarpnąć kijem aby uwolnić przynętę. W takiej sytuacji wolę coś szybszego.

Tak zgodzę się z poprzednikiem jaxon jest bardziej spolegliwy dlatego ja go bardziej wziąłem z przeznaczeniem na pstrąga na małe przynęty typu wormy czy jigi ale myśle ze będzie super amortyzował zrywy ryb jeszcze nie udało mi się żadnej złowić bo wczoraj byłem z nią pierwszy raz nad woda

Także jak coś złapie to się podzielę wrażeniami [emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Witam, też się skusiłem po "macankach" w sklepie Grey Stream w wersji 2,28 2-12g, kupiłem z oferty portalu allegro, dziś kurier dostarczył kijek. Myślę że cenę ok 100 zł nie znajdzie się nic fajniejszego. Ja kupiłem do łowienia okoni i kleni w niedużej rzece.

Obrotówka 2 dla tej do 7gram bedzie wyzwaniem , mocno się wygnie . Na twoim miejscu wybrał bym, tą do 12 gram.

ta do 12 gram da rade z obrotówkami 0 i 1 ? obecnie mam okume black rock 5-25 i mniej niż obrotówką 3 nie rzucę, myślę nad zakupem 1-7 lub 2-12 i zmiane okumy na taką samą ale cw 7-30

Panowie Jaxon kije sprzedał,następna dostawa około maja,chyba że statek który kije będzie wiózł zatonie to badyli nie będzie :D

Na alledrogo jest jeszcze sporo ofert . Ja zamawiałem w poniedziałek wersje 265 od 4 do 17 gram . Ma przyjść jutro . Jak dostanę kija do ręki to wyśle tutaj moją opinie . Jak za taką cenę myślę , że nie będę żałował . Ale zobaczymy jak przyjdzie :P Pozdro 

Panowie, pomóżcie, tym bardziej, że zapasy się kończą :D do małych obrotówek od 0 do 2 która wybrać? 1-7, 2-12, 4-17 ?

waga przynęt to 1,5g do 5g

Kup sobie trzy,zostaw sobie ten który Ci pasuje,a dwa odsprzedaj,wszystkimi trzema machałem i na pstrągi zostawiłem sobie 2m 4-17