wobo Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Myślę, że wytrzyma. Chyba na klatę nie będziesz go wyszarpywał? A że szczupak będzie zamęczony po holu będzie to już inna bajka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio449 Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 (edytowane) Mam tego 1-7g i dwójki obrotowki nie pociągnie, żeby łowić komfortowo. Edytowane 26 Lutego 2018 przez pawcio449 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz7 Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Mam tego 1-7g i dwójki obrotowki nie pociągnie, żeby łowić komfortowo.dzięki, cale szczescie (chyba) ze zamowilem 2-12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwekryba Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 A na jakie przynęty lapiesz te pstrągi tym 4-17Mam ten kij dopiero pare dni i jeszcze nie miałem go nad wodą,ale porównałem go do batsona rx6 2m do 10gr i jest bardziej spolegliwy,myslę że meps 2 pod prad na średniej wielkości rzeczce to jest max na co ten kij stać,natomiast na wodzie stojącej dwójka meps będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadi Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 Ja tym do 2-12 będę polował na Sandacze, z blatów po max 2m głębokści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzecznymuł Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 (edytowane) Wyważenie Grey Stream 2,28 2-12g kołowrotkiem Team Dragon FD 920iZ, waga katalogowa kręcioła 278g. Nie jest źle, docelowo ma być Daiwa Ninja 3000A , jest troszkę cięższy bo waży 310g. Edytowane 27 Lutego 2018 przez rzecznymuł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NajwiększyLeszczWeWsi Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 (edytowane) Myślę, że wytrzyma. Chyba na klatę nie będziesz go wyszarpywał? A że szczupak będzie zamęczony po holu będzie to już inna bajka. Właśnie dostałem kij .Jak będzie ze szczupakami zobaczę w maju ale myślę , że powinien wytrzymać . Powiem tak : jak za taką cenę lepszego wykonania nie znajdziemy jak pracuje podczas holu lub pod wpływem ściągania żyłki zobaczę jak lód stopnieje .Kijek wygląda bardzo solidnie . Jest ładnie wykończony . Przelotki wklejone prościutko . Warzy tyle co nic . Pytanie jest takie . Jaki kołowrotek i linka do tego ??? Edytowane 27 Lutego 2018 przez Maciejkaa; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadi Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 Wyważenie Grey Stream 2,28 2-12g kołowrotkiem Team Dragon FD 920iZ, waga katalogowa kręcioła 278g. Nie jest źle, docelowo ma być Daiwa Ninja 3000A , jest troszkę cięższy bo waży 310g.To mój jest jakiś lewy... Masz fotkę 2-12 228cm i Ninja 3000A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzecznymuł Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 To mój jest jakiś lewy... Masz fotkę 2-12 228cm i Ninja 3000A.A na szpuli masz jakąś linkę, swoje parę gram waży? Ja palec opierałem na styku omotka - początek uchwytu, gdybym przesunął go tak jak ty pewnie lekko leciałby na "pysk", mi to nie przeszkadza tym bardziej że to nie długość kija rzędu 2,7 czy 3m. Zobaczymy jak pogoda w końcu pozwoli co potrafi nad wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadi Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 Jest plecionka na szpuli. Leci lekko, blank poza tym jak się przyjrzałem to w miejscu spigota jest tak jakby skręcony. Pod światło widać takie sploty jakby na skos. i szczytowa przelotka mi się nie podoba. No ale kupiłem w końcu ostatnią sztukę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolo8888 Opublikowano 2 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 No i ja zakupiłem 210 1-7g. Fajna wykalaczka????. Na razie nie ma gdzie przetestować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz95s Opublikowano 2 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 Mam 220 2-12, póki co ryb nie holowałem, ale kijek świetnie pracuje przy wobkach 3-6 cm i oborotówkach 1-3, za tą cene rarytas Kijek ma zapas mocy, wykonanie staranne jak za tą cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeksawyer Opublikowano 2 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 Pytanko do posiadaczy wersji 265 4-17g - nada się na kleniowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzecznymuł Opublikowano 2 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 Pytanko do posiadaczy wersji 265 4-17g - nada się na kleniowanie?Zależy jakie przynęty i jaka woda. Na dużą rzekę długość dobra, ja używałem na Odrze kijów o długościach ok 3 m (łowiłem z brzegu lub brodząc w woderach), na małą i zarośniętą ja kupiłem 2.28 i do 12 g. Trzymałem w ręku 2.65 ale ciężko na sucho ocenić, poza tym zależy od preferencji, jednemu będzie pasował innemu nie. Ten mój nie jest kluchą, na sucho fajnie się gnie, a okaże się nad wodą co jest wart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolo8888 Opublikowano 2 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 (edytowane) Wyważony z Saharą 3000 o wadze 250g. Edytowane 2 Marca 2018 przez Bolo8888 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NajwiększyLeszczWeWsi Opublikowano 2 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 Pytanko do posiadaczy wersji 265 4-17g - nada się na kleniowanie?Wydaje mi się , że tak . Póki co wszystko zamarznięte więc nie mam gdzie zoabczyć / wytestować. Myślę że to jest dość uniwersalny kij Do tego mam kołowrotek dragon destiny 630i zestaw bajka z wedką 265 Jak spisze się nad wodą to napisze Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeksawyer Opublikowano 2 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 Z opisu wynika że może nie do tych najmniejszych wobków ale z zacięciem i holem nie powinno być problemu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolo8888 Opublikowano 2 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 (edytowane) Jutro postaram się wstawić zdjęcia ugięcia tego 210 do 7g. Powiem tylko tyle że 500g i jeszcze zapas jest. Edytowane 2 Marca 2018 przez Bolo8888 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolo8888 Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 Foty z ugiecia patyka w odpowiednim dziale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 228 do 7g zamowiona przetestuje na wiosennych kleniach . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeksawyer Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 Dla mnie 228 trochę za krótki na klenie ale ten 265 byłby w sam raz, może ktoś wrzuci ugięcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NajwiększyLeszczWeWsi Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 Dla mnie 228 trochę za krótki na klenie ale ten 265 byłby w sam raz, może ktoś wrzuci ugięcie?Przy słoiku 250 ml wypełnionym groszami do 1/4 pełne ugięcie cały blank pracuje Jutro postaram się podrzucić zdj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeksawyer Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 Ciekawe ile waży ten słoik z groszami, może lepszy patent plastikowa butelka z wodą, ile ml się wleje tyle gramów waży. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolo8888 Opublikowano 4 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 Zapraszam do bazy ugiec, zobaczcie jak ten patyk się gnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 4 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 Czy model 2,28 2-12bedzie nadawał się na pstrąga pod wobki do 7cm?Ktoś testował? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Z rzucaniem nie ma problemu ale przy zwijaniu pod prąd, szczególnie tych szerzej pracujących to już się trochę wygina, chociaż bez przesady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi