Skocz do zawartości

Kije Jaxon Grey Stream

kamildarbanski

Rekomendowane odpowiedzi

A na jakie przynęty lapiesz te pstrągi tym 4-17

Mam ten kij dopiero pare dni i jeszcze nie miałem go nad wodą,ale porównałem go do batsona rx6 2m do 10gr i jest bardziej spolegliwy,myslę że meps 2 pod prad na średniej wielkości rzeczce to jest max na co ten kij stać,natomiast na wodzie stojącej dwójka meps będzie ok

Myślę, że wytrzyma. Chyba na klatę nie będziesz go wyszarpywał? A że szczupak będzie zamęczony po holu będzie to już inna bajka.

Właśnie dostałem kij .Jak będzie ze szczupakami zobaczę w maju ale myślę , że powinien wytrzymać :) . Powiem tak : jak za taką cenę lepszego wykonania nie znajdziemy jak pracuje podczas holu lub pod wpływem ściągania żyłki zobaczę jak lód stopnieje .

Kijek wygląda bardzo solidnie . Jest ładnie wykończony . Przelotki wklejone prościutko . Warzy tyle co nic . Pytanie jest takie . Jaki kołowrotek i linka do tego ??? :huh:  :huh:  :huh: 

Edytowane przez Maciejkaa;

Wyważenie Grey Stream 2,28 2-12g kołowrotkiem Team Dragon FD 920iZ, waga katalogowa kręcioła 278g.  Nie jest źle, docelowo ma być Daiwa Ninja 3000A , jest troszkę cięższy bo waży 310g.

To mój jest jakiś lewy... Masz fotkę 2-12 228cm i Ninja 3000A.

post-63714-0-38634600-1519751732_thumb.jpg

To mój jest jakiś lewy... Masz fotkę 2-12 228cm i Ninja 3000A.

A na szpuli masz jakąś linkę, swoje parę gram waży? Ja palec opierałem na styku omotka - początek uchwytu, gdybym przesunął go tak jak ty pewnie lekko leciałby na "pysk", mi to nie przeszkadza tym bardziej że to nie długość kija rzędu 2,7 czy 3m. Zobaczymy jak pogoda w końcu pozwoli co potrafi nad wodą.

Jest plecionka na szpuli. Leci lekko, blank poza tym jak się przyjrzałem to w miejscu spigota jest tak jakby skręcony. Pod światło widać takie sploty jakby na skos. i szczytowa przelotka mi się nie podoba. No ale kupiłem w końcu ostatnią sztukę.

Pytanko do posiadaczy wersji 265 4-17g - nada się na kleniowanie?

Zależy jakie przynęty i jaka woda. Na dużą rzekę długość dobra, ja używałem na Odrze kijów o długościach ok 3 m (łowiłem z brzegu lub brodząc w woderach), na małą i zarośniętą ja kupiłem 2.28 i do 12 g. Trzymałem w ręku 2.65 ale ciężko na sucho ocenić, poza tym zależy od preferencji, jednemu będzie pasował innemu nie. Ten mój nie jest kluchą, na sucho fajnie się gnie, a okaże się nad wodą co jest wart.

Pytanko do posiadaczy wersji 265 4-17g - nada się na kleniowanie?

Wydaje mi się , że tak . Póki co wszystko zamarznięte więc nie mam gdzie zoabczyć / wytestować. Myślę że to jest dość uniwersalny kij :P Do tego mam kołowrotek dragon destiny 630i zestaw bajka z wedką 265 :D Jak spisze się nad wodą  to napisze :P Pozdro

• Like 1

Czy model 2,28 2-12bedzie nadawał się na pstrąga pod wobki do 7cm?

Ktoś testował?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Z rzucaniem nie ma problemu ale przy zwijaniu pod prąd, szczególnie tych szerzej pracujących to już się trochę wygina, chociaż bez przesady.