wiwaldi1970 Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 Ja zakupiłem 1,98m, 4-17g głównie pod belly, ale muszę jeszcze poczekać jak go wypróbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordG Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 (edytowane) Ja również postanowiłem wypróbować te nowe kije od Jaxona. Zamówiłem sobie dwie wersje. Jedną 2,28m/7g, a drugą 2,28m/12g. Jak odbiorę kije to postaram się zrobić jakieś zdjęcia ugięć obu wędek naraz, aby było widać różnice Edytowane 6 Marca 2018 przez LordG 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeksawyer Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Interesowałem się tym 2,65 ake chyba kupię też ten najlżejszy do łowienia białorybu w lecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NajwiększyLeszczWeWsi Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 Byłem dzisiaj nad wodą z kijkiem 2,65. Przy 8 cm gumie ok 4 gramy i główka 6 gram pod nurt wygina się dosyć mocno , ale nie jest to jakoś przesadzone . Ogólnie kijek bardzo fajnie działa czuć każde puknięcie zaczepu bo rybki nie chciały współpracować ;/ . Bardzo fajnie się ładuje podczas rzutu . Większymi gumami tak max do 10 cm da się normalnie rzucić . Nie sprawdzałem jak blaszki ale myślę , że nie będzie problemu . Jutro jeszcze raz przejdę się nad wodę i napisze coś więcej bo dzisiaj czas nie dopisał . Ogólnie polecam ten kijek za taką cenę rarytas ;D . Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeksawyer Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 Jak będziesz następnym razem nad wodą to postaraj się porzucać czymś o wadze 2g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordG Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 (edytowane) Napiszę co nie co o kijach. Będą to informacje, których nie znajdziemy w katalogu. Jaxon Grey Stream 2,28m 1-7gWaga katalogowa: 99gWaga rzeczywista: 99gLiczba przelotek: 9Średnica wewnętrzna przelotek od szczytu w dół: 5x2,2mm--3,2mm--3,7mm--5,7mm--11,4mmŚrednica blanku na szczycie zaraz za omotką: 1,3mmŚrednica blanku na dole nad rękojeścią: 8,1mmOdległość od środka stopki kołowrotka do końca: 27,5cmDługość rękojeści: 32,5cmWyważenie z kołowrotkiem 251g: około 6cm od środka stopkiWyważenie z kołowrotkiem 201g: około 7cm od środka stopki Jaxon Grey Stream 2,28m 2-12gWaga katalogowa: 127gWaga rzeczywista: 133gLiczba przelotek: 9Średnica wewnętrzna przelotek od szczytu w dół: 5x2,2mm--3,2mm--3,7mm--7,4mm--15,0mmŚrednica blanku na szczycie zaraz za omotką: 1,5mmŚrednica blanku na dole nad rękojeścią: 10,0mmOdległość od środka stopki kołowrotka do końca: 32,5cmDługość rękojeści: 39,0cmWyważenie z kołowrotkiem 251g: około 8cm od środka stopkiWyważenie z kołowrotkiem 201g: około 9cm od środka stopki Na zdjęciach kołowrotek ze szpulką ma 251g, a bez szpulki 205g. Zdjęcia ugięć też będą, ale dzisiaj nie dam rady. Edytowane 9 Marca 2018 przez LordG 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Używał ktoś tego 250cm 2-12g?Jak odczucia? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio449 Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 A to ciekawe bo mój model 2.28 1-7g waży 95g :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 A wagi skalibrowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragonexp Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Panowie gdzie można jeszcze dostać wersję 1,98 lub 2,10 do 7g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 http://allegro.pl/jaxon-wedka-grey-stream-spin-1-98-1-7-gr-83-gr-new-i7223941800.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragonexp Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 Dzięki, już w drodze do mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bongo Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 Dziś pierwsze testy nad wodą 228, 4-17 gram, polowilem z godzinkę na gumki, dawał rade, zmieniłem na wobler 6 cm, rzut.... i polecaiała część kija. Także pierwsze łowienie i kij złamany. Nie był rzucany po kamieniach ani po krzakach, nawet nie zdążyłem go ochrzcić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NajwiększyLeszczWeWsi Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 Byłem dziś znowu nad wodą dalej testować kij . W około 10 rzucie kij pęka w 2 części wędki pomiędzy 1 a 2 przelotką :/ . Zawiodłem się trochę . Mam nadzieję , że to była wada tylko w tej wędce . Wędkę postaram się oddać na gwarancję . Od razu mówię ,że nigdzie nie uderzyłem ani przygniotłem . Może to być wada produkcyjna :/ . Zobaczymy czy w ogóle przyjmą na gwarancję ;/ Pozdro. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeksawyer Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Te 2 przypadki nie napawają optymizmem co do długiego użytkowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Ale opowieści na sucho z jerka wystarczyły żeby wykupić magazyny zJaxona <- oczywiście pół żartem 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadi Opublikowano 12 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 Ale to chyba obydwa 4-17g Ciekawe jak 7 czy 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borowik22 Opublikowano 12 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 Ja mam 228 do 7 gr łapię już ponad półtora miesiąca były przyłowy, zaczepy, wędka znosi to bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruu Opublikowano 12 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 (edytowane) Hej,Jaki polecacie kołowrotek do Jaxon Grey Stream 210cm 1-7g , żeby dobrze wyważyć kijek?Myślałem nad Okuma Avenger FD25 waga 227g. Polecicie coś innego?I wie ktoś może czy gdzieś można jeszcze dorwać 198cm i 210cm 1-7g? Edytowane 12 Marca 2018 przez gruu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 12 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 Hej,Jaki polecacie kołowrotek do Jaxon Grey Stream 210cm 1-7g , żeby dobrze wyważyć kijek?Myślałem nad Okuma Avenger FD25 waga 227g. Polecicie coś innego?I wie ktoś może czy gdzieś można jeszcze dorwać 198cm i 210cm 1-7g?Faktycznie jest problem z dostepnością, przepatrzyłem na szybko kilka sklepów i tego 210 1-7g nie mają nigdzie na stanie.Na olx ktoś ma obydwa te kijki do sprzedania: https://www.olx.pl/oferta/jaxon-grey-stream-210-oraz-198-do-7g-CID767-IDsj1Hd.htmlChociaż osobiście za olxem nie przepadam. Ja wczoraj zamówiłem z ciekawości ten 228cm 1-7g, zobaczymy Przewidziałem do niego Ryobi Ecusima 1000vi, jak będzie za ciężka do pójdzie do mojej kleniówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bongo Opublikowano 12 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 Ja szczerze nie przepadam za firmą jaxon, zamowilem z ciekawosci, myslalem ze chociaz rok polowie a tu strzelila na pierwszym wypadzie.Dodam ze nie jestem typowym lamaczem kijków, zdarza mi sie to baaardzo rzadko. A znam takie osoby co im kazda wędka strzela w rekach Moze miala wade fabryczna, czort wie, odsylam na gwarancję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeksawyer Opublikowano 12 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 Ja z jaxona mam muchówkę którą łowiłem kiedyś 2 lata, kij bez zastrzeżeń jakościowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 12 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 (edytowane) Ja z jaxona mam muchówkę którą łowiłem kiedyś 2 lata, kij bez zastrzeżeń jakościowychBo prawda jest taka, że w ofercie Jaxona jest kilka perełek, które bez zastanowienia można polecić większości wędkarzy Dla mnie mega plus ma seria: Jaxon Eternum Spinning, zarówno wersja kleniowa (270cm/5-20g) jak i szczupakowa (240cm/10-40g).A ilu wędkarzy śmiga z super lekkim, aluminiowym podbierakiem Jaxon Trout Edytowane 12 Marca 2018 przez Pride 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeksawyer Opublikowano 12 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 Ostatnio kupiłem tu na forum używaną muchówkę jaxon eternum czteroczęściową, jak używana i wytrzymała do tej pory to będzie OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasperek Opublikowano 12 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 Nie chcę się wymądrzać, ale zauważyłem, że kije Jaxon nie mają tego magicznego czegoś opisywanego przez innych producentów jako "zapas mocy"... Kupiłem 210 1-7 zakładając, że będzie obsługiwać przynęty do pięciu gramów. Po prostu biorę poprawkę na oznaczenie. Jest jeszcze jedna sprawa. Kupno taniej wędki zawsze jest loterią. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi