Skocz do zawartości

Kije Jaxon Grey Stream

kamildarbanski

Rekomendowane odpowiedzi

Nie chcę się wymądrzać, ale zauważyłem, że kije Jaxon nie mają tego magicznego czegoś opisywanego przez innych producentów jako "zapas mocy"... Kupiłem 210 1-7 zakładając, że będzie obsługiwać przynęty do pięciu gramów. Po prostu biorę poprawkę na oznaczenie. Jest jeszcze jedna sprawa. Kupno taniej wędki zawsze jest loterią.

Możliwe, że po prostu są wyprodukowane według konkretnej specyfikacji w jakiejś tam fabryce fabryce w Chinach, a nie mają magiczny zapas ... czyli c.w + 20 albo i więcej procent, które to nie wzięło się z kosmosu, a z zaniżenia c.w. albo większej ilości materiału. Dla mnie to zaleta, że kij jest realnie opisany, a nie wada czego niestety nie da się powiedzieć o baaardzo wielu patykach.

• Like 6

mogl by byc troszke szybszy nie wiem czy wersja 210 nie bylaby troszke lepsza kij bardzo delikatny poprawnie opisany glowka 4-5 g to jest max dla tego kijka.

jesli chodzi oprzynety twarde  to obrotowka max 1 i wobler basara 56sp 70sp juz bardzo gial szczytowke .

Jak za te pieniadze nie znajdziemy nic lepszego 

W planach mam jeszcze kijek 265cm do 23 g na bolenie i szczupaki .

Każdy kupuje sprzęt według własnego budżetu i potrzeb. Jak by mnie było stać to wszystkie kije były by z pracowni z przykręconymi na stałe Stellami ...

a wracając do tematu to cena kija jest odzwierciedleniem jego jakości. Tyle, że może dystrybutor nałożył minimalną marżę i stąd taka atrakcyjna cena. Widziałem już nowości Quantuma i wyglądają bardzo podobnie ale cena już +100 w sklepie. Także nie doszukujmy się czegoś super hiper za darmo.

Ot po prostu fajny budżetowy kij.

• Like 2

Maciek

Poco mi kij za 1000 zł czy coś ? Gdyby się złamał bardziej było by mi szkoda niż takiego jaxona za 100 zł 

Jak będę mieć kasę to kupię sobie Avida... i jak go złamię, to nie będę płakać, bo wędki St. Croix posiadają dożywotnią gwarancję, która działa... jak się złamie blank, to wymienią na nowy... i tyle w temacie :)