Skocz do zawartości

Kije Jaxon Grey Stream

kamildarbanski

Rekomendowane odpowiedzi

Za 2 stówy to dwa zapasowe kijki Jaxona można kupić :D

A tak poważnie to nie ma sensu porównywać St. Croixa z budżetowym Jaxonem. Jeden kupi kij za 1000zł bo go stać, drugi kupi za 100zł bo na droższy go nie stać, a trzeciego stać ale nie widzi potrzeby korzystania z tak drogiego kija :) Ilu wędkarzy tyle będzie opini.

• Like 9

Maciek

Jak będę mieć kasę to kupię sobie Avida... i jak go złamię, to nie będę płakać, bo wędki St. Croix posiadają dożywotnią gwarancję, która działa... jak się złamie blank, to wymienią na nowy... i tyle w temacie :)

Kolego nie wszystkie STC mają dożywotnią gwarancję. Wiem że stare Tournamenty miały a teraz mają 15 lat. Tylko wyższe serie mają dożywocie
  • Like 1

Miałem w ręku,"macałem" już przezbrojony i muszę powiedzieć,że zrobił na mnie duuuuuże wrażenie

Osobiście nie lubię tych uchwytów,ale reszta OK i pewnie niebawem nabędę ,po czym przezbroję u któregoś z kolegów ,łącznie ze zmianą uchwytu i będzie to u mnie nr 1.

• Like 3

Strasznie się spieszyli.

Nabyłem kij 1-7g 2,10 długi.

Nie doomotkowane przelotki, połowa stopki wystaje. Lakieru na omotkach że starczyło by na polakierowanie wędki.

Ale...

Dziś były testy nad wodą, nawet czuły jeśli chodzi o cycki okonków.

Tak że badyl będzie przerobiony.

Za tą kasę bardzo fajny kij.

Dostałem jaxona 2,10 1-7g. Brat się napalił a na sam koniec trafił do mnie :) Całkiem przyjemny kijek. Zabrałem go wczoraj nad wodę. Główkami 3-4g + gumki 5cm łapało się fajnie. Przy 5g + kajtek 7cm już tak fajnie nie było, podbijałem zestaw ale z kołowrotka, bo wędka siadała zbyt mocno.

Też myślałem nad przezbrojeniem jej w minimy i położeniem mniejszej ilości lakieru.

@cyprys19 orientujesz się może jaki będzie koszt wymiany samych przelotek na lżejsze ?

Edytowane przez Przemek.

Strasznie się spieszyli.

Nabyłem kij 1-7g 2,10 długi.

Nie doomotkowane przelotki, połowa stopki wystaje. Lakieru na omotkach że starczyło by na polakierowanie wędki.

Ale...

Dziś były testy nad wodą, nawet czuły jeśli chodzi o cycki okonków.

Tak że badyl będzie przerobiony.

Za tą kasę bardzo fajny kij.

Widzę, że jest pewna zasada w przypadku wędek Jaxona. Fajne blanki, a reszta jak się popadnie. Mój egzemplarz jest wykonany poprawnie, z czego nie ukrywam bardzo się cieszę.

• Like 1

Producent ma 30 dni na rozpatrzenie reklamacji od chwili przyjecia zlecenia... Jesli oddales kij do sklepu to ten czekal na przedstawiciela jakiejs hurtowni, ten czlowiek zabral kij do magazynu, gdzie czekali na producenta itd. Faktycznie poczekasz. Ale czekalbys tak samo na Kongera czy Mikado...

• Like 1

Mój kijek Jaxon 2.10 aktualnie przrabiam. Dodam zdjęcia jak już zakończe robutki przy nim.

Zmieniłem rozmieszczenie przelotek i dodałem jedną do szczytu.

Pianka zmieniona na korek.

Blank oskrobany.

Wygląda coraz lepiej.

Wyważenie przesunęło się w kierunku kołowrotka.