Skocz do zawartości

Kije Jaxon Grey Stream

kamildarbanski

Rekomendowane odpowiedzi

Chłopaki mam wersję 4-17 więc aż takimi lekkimi przynętami nie bede łowił raczej max 12 gram . Chciałem tym kijkiem szczupaki na lekko spróbować . Ale póki co na gwarancji . Jeżeli o plecionki chodzi wolał bym coś taniego żeby mieć jeszcze w zapasie :D Pozdro

Testowo łowiłem plecionką Mikado Nihonto Octa 0,08 w zestawieniu z Jaxon Grey Stream 2,10 1-7 i po tym teście od razu chciałem sprzedać ten kijek. Z przynętami poniżej 3gr zestaw współpracował jak kij od szczotki :/ Rzuty bliziutkie, zero czucia przynęty. Jedyne plusy to waga i fajna praca przy holu ryby.

Natomiast po zmianie plecionki na Egi Metal #4 to już całkiem co innego - zupełnie przyjemne łowienie.

Wydaje mi się że to może być kwestia drobniutkich przelotek.

• Like 1

Wkoncu po 6 tygodniach mam moja wedke spowrotem ;D Ciesze sie jak nie wiem :D Tak jak mowiłem uszkodzenie spowodowane było wadą produktu bo będąc na rybkach nic sie nie zlamalo :D Nie udało sie ochrzcić kija lecz od nowa sie w nim zakochalem :D Kijek bajka za te kase . Pozdro

Mój przeszedł "chrzest bojowy" w zeszłą sobotę. Jako przyłów szczupak ok. 50 cm plus dwa pistolety, mały kleń i trzy miarowe okonie. Kij fajnie amortyzował zrywy szczupaka, dodatkowo był dreszczyk emocji bo strzelił w 3 cm Dorado w nurcie a połknął go tak że krętlik z agrafką nie wystawał z paszczy, żyłka 0,14, chodziłem za okoniem, kleniem i jaziem. Rzuca się też nim nieźle, łowiłem małymi i lekkimi przynętami do ok. 5g

Mój przeszedł "chrzest bojowy" w zeszłą sobotę. Jako przyłów szczupak ok. 50 cm plus dwa pistolety, mały kleń i trzy miarowe okonie. Kij fajnie amortyzował zrywy szczupaka, dodatkowo był dreszczyk emocji bo strzelił w 3 cm Dorado w nurcie a połknął go tak że krętlik z agrafką nie wystawał z paszczy, żyłka 0,14, chodziłem za okoniem, kleniem i jaziem. Rzuca się też nim nieźle, łowiłem małymi i lekkimi przynętami do ok. 5g

Kiedyś podczas okoniowych łowów wziął mi szczupak około 50 cm w taki sposób, że podczas ataku malutki twister przeleciał mu przez pokrywę skrzelową na zewnątrz i hak wbił się o góry w pysk szczupaka. Co najlepsze udało się go wyholować na żyłce 0,14 bez żadnego przyponu, do dziś nie wiem jakim cudem nie odciął zestawu  :ph34r:

Dzisiaj byłem z kolegą nad rzeczką zobaczyć jak kijek działa . Nic dodać nic ująć po prostu bajka ja za te pieniądze . Ochrzciłem kijek okonkiem 23 cm :D . Ładnie podczas holu amortyzuje odjazdy i odbicia w boki . Choć okoń nie duży ładnie walczył . :D Ogólnie zadowolony jestem z tego kija :P 

U mnie  na rzeczce łowia ładne klenie na kukurydze a na spining nawet nie puknie o okoniu nic nie wspominajac .Byłem juz z 20 razy nad tą rzeczka i 1 okonek na spining ;/ A poszedłem nad jeziorko i złapałem okonka :D 

Kiedyś podczas okoniowych łowów wziął mi szczupak około 50 cm w taki sposób, że podczas ataku malutki twister przeleciał mu przez pokrywę skrzelową na zewnątrz i hak wbił się o góry w pysk szczupaka. Co najlepsze udało się go wyholować na żyłce 0,14 bez żadnego przyponu, do dziś nie wiem jakim cudem nie odciął zestawu  :ph34r:

Kilkanaście lat temu, gdy mieszkałem w mieście nad Odrą moją ukochaną rzeką często chodząc za kleniami trafiłam zębate na przelewach. Zawsze łowiłem bez przyponu a mimo to sporo ładnych zębatych wyjąłem, największy z przelewu miał dobrze ponad 90 cm.

• Like 1