Adrian Tałocha Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Podpinam się pod pytanie. Wobek na sandacza ogarnie to płytko chodzące przynęty 9-12 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
infernovip Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Potrzebowałem na szybko kijka pod okonia, kupiłem grey stream 2,28 2-12gr.Tego 1-7 nie ma... podobno będą w czerwcu i wyszły szybko to i cena może być wyższa...trudno w sklepach o nie kluchowatą nie wklejkę z niskim wyrzutem. Idealną pod rzeczki i wobler. Wrażenia?Pozytywne, jednak nad woda wyszło,że wyrzut przekłamany rzucając wobkami 4gr nic się nie ładuje ,rzuty krótkie, no ale jak już się założy mała gumkę na 5-6-7gr główce lata pięknie i kijek się ładuje wystarczająco. Tak więc wyrzut powinien być wg mnie od 6gr i producent powinien to skorygować. górnego jeszcze nie testowałem.Kijek leci częścią szczytowa mocno do dołu mimo kołowrotka około 245gr.Uchwyt nakręcany od góry, potrafi się odkręcić podczas łowienia, ciągle trzymamy na nim rekę.Czekam na 1-7 aż się pojawi ponieważ może będzie to kijek idealny pod lżejsze przynęty, jak i dokładnie taki którego potrzebuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzecznymuł Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2018 (edytowane) Potrzebowałem na szybko kijka pod okonia, kupiłem grey stream 2,28 2-12gr.Tego 1-7 nie ma... podobno będą w czerwcu i wyszły szybko to i cena może być wyższa...trudno w sklepach o nie kluchowatą nie wklejkę z niskim wyrzutem. Idealną pod rzeczki i wobler. Wrażenia?Pozytywne, jednak nad woda wyszło,że wyrzut przekłamany rzucając wobkami 4gr nic się nie ładuje ,rzuty krótkie, no ale jak już się założy mała gumkę na 5-6-7gr główce lata pięknie i kijek się ładuje wystarczająco. Tak więc wyrzut powinien być wg mnie od 6gr i producent powinien to skorygować. górnego jeszcze nie testowałem.Kijek leci częścią szczytowa mocno do dołu mimo kołowrotka około 245gr.Uchwyt nakręcany od góry, potrafi się odkręcić podczas łowienia, ciągle trzymamy na nim rekę.Czekam na 1-7 aż się pojawi ponieważ może będzie to kijek idealny pod lżejsze przynęty, jak i dokładnie taki którego potrzebuję.Mam ten kij i nie mam takich odczuć przy woblerach 2 - 3g (typowe kleniowe baryłki i smużaki 2,5 - 3 cm) kij miota je dobrze, obrotówki w rozmiarach 0 i 1 latają więcej niż przyzwoicie, łowię żyłką 0,14mm na zmianę z pletką 0.07, uchwyt mi się też nie odkręca. Nie jest to ideał ale naprawdę za cenę ok. 100zł za tubular w takiej gramaturze to okazja. Też zamierzam kupić 1-7 ciekaw jestem czy będzie zbliżony jakością wykonania do serii z początku roku. Edytowane 22 Kwietnia 2018 przez rzecznymuł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2018 uzywa moze ktos ciezszej wersji do 22g lub 30g zastanawiam sie powaznie nad kupnem z przeznaczem na bolka i szczupaka Podpinam się pod pytanie. Wobek na sandacza ogarnie to płytko chodzące przynęty 9-12 cmNie lubię opisywać nic o wędkach bo każdy z nas ma inne preferencje i upodobania ???? ale coś napiszę. Mam dwa kije o długości 2.1m jeden 8-30g drugi 10-40g. I tak 8-30g to dla mnie kijek sandaczowy szybki sztywny o ładnym ugięciu 10-40g to dla mnie kijek szczupakowy szybki ale już nie tak sztywny Więcej nie napisze bo jeszcze na nie zabardzo nie łowiłem czekają na testy w Maju. Myślę że i jeden i drugi powinien się sprawdzić. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_gda Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Połowiłem trochę tym kijem. 2-12, 2.50 m, kijek jak najbardziej poprawny, ale bez szału. Sprzedam, użyty raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasperek Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 (edytowane) Mam okazję go podziwiać w akcji, od czasu do czasu pomachać nim trochę... podzielam opinię... kijek poprawny, ale nie zamieniłbym swojego 210 1-7g na tę wersję. Edytowane 23 Kwietnia 2018 przez kasperek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
infernovip Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 No to w takim razie albo kazdy kij jest inny albo ktos nie rozumie koncepcji ladowania sie kija... I to nic zlego tylko by tu ludzi nie wprowadzac w blad i by nie kupowali kija kierujac sie taka opinia. Bo tak jak opisale kij sie nie laduje. Da sie rzucic jednak zaloz cos o kilkaa gram ciezszego i dopiero czuc to ze kij sie laduje i przyneta leci daleko. 2-12 powinien byc od 6gr opisany... Przynajmniej moj kij. Mam ten kij i nie mam takich odczuć przy woblerach 2 - 3g (typowe kleniowe baryłki i smużaki 2,5 - 3 cm) kij miota je dobrze, obrotówki w rozmiarach 0 i 1 latają więcej niż przyzwoicie, łowię żyłką 0,14mm na zmianę z pletką 0.07, uchwyt mi się też nie odkręca. Nie jest to ideał ale naprawdę za cenę ok. 100zł za tubular w takiej gramaturze to okazja. Też zamierzam kupić 1-7 ciekaw jestem czy będzie zbliżony jakością wykonania do serii z początku roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasperek Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 A tak z ciekawości... co masz nawiniętego na kołowrotek i jaka grubość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolo8888 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Jak ktoś byłby chętny to mam 210 1-7g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1121 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Ktoś wie kiedy będzie nowa dostawa. Interesuje mnie 1-7g 198cm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
infernovip Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Ja? Jbraid 0.06 zielona A tak z ciekawości... co masz nawiniętego na kołowrotek i jaka grubość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
infernovip Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Podobno czerwiec. Ktoś wie kiedy będzie nowa dostawa. Interesuje mnie 1-7g 198cm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas06 Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Jak z Wawy jesteś to sporo modeli tego kijka tam mają i ten też tam widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1121 Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Tzn. Gdzie dokładnie w warszawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas06 Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Na marwilskiej są ???? szybko w robocie pisałem i słowo kluczowe zjadłem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzecznymuł Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Ja dziś dokupiłem do kompletu (mam już 2,28 2-12g) 2,10 1-7g, w sobotę jeśli pogoda pozwoli potestuję tą wykałaczkę. W ręku leży fajnie, miałem tez w rękach w sklepie wersję 2,28 jednak te parę cm robi swoje i miałem wrażenie że kij na "sucho" mocno pracuje na całej długości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Minibam Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 (edytowane) Mógłbyś rozwinąć frazę " mocno pracuje na całej długości " ? Pytam bo właśnie zmówiłem 2.28 1-7 g.Dzięki. Edytowane 26 Kwietnia 2018 przez Minibam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio449 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Jaxon grey stream 2.28 1-7g w akcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzecznymuł Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Mógłbyś rozwinąć frazę " mocno pracuje na całej długości " ? Pytam bo właśnie zmówiłem 2.28 1-7 g.Dzięki.Jest to kij o akcji parabolicznej, jak nim w sklepie na sucho machałem oraz próbowałem po złapaniu za szczytówkę giąć, czuć że pracuje po całej długości. Wziąłem krótszy bo szybciej gasił drgania po wymachu, pewnie to właśnie kwestia długości kija i niskiego modułu użytego do produkcji blanku (swoje robi waga przelotek przy takim chudym patyku). Mi po prostu bardziej pasował w ręku 2,10. Podkreślam ze jest to moje subiektywne odczucie i polecam każdemu pomacać kij na sucho przed zakupem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NajwiększyLeszczWeWsi Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Czy tylko u mnie tak jest ze kij 250 2-12 jest twardszy od 4-17 265 ? Taka dziwna sytuacja u mnie sie stała ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadi Opublikowano 1 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 Grey stream 228cm 2-12 dziś pierwszy raz na rybach. Obrotówka na trzcinie i kij złamany heh Mistrzostwo to to nie jest. Kij pękł w dolnej części na spigocie. Górna część się nie rozwarstwiła ani nie pękła. Pękł mięsisty dolny spigot. Grubość ścianki ma koło 2mm. Pierwszy raz tak złamałem wędkę i to praktycznie bez użycia siły heh.Kawałek owego spigota albo wypadł mi gdzieś albo wpadł gdzieś głębiej do kija bo nie mogę go znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 1 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 Pogratulować sposobu uwalniania przynęty z zaczepu.No i ciekawość jaka(moc) linka była. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 1 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 Ile razy to słyszałem... "Paaaaanie złamało SIĘ". Taa, stało i się samo złamało 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadi Opublikowano 1 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 Pogratulować sposobu uwalniania przynęty z zaczepu.No i ciekawość jaka(moc) linka była.Mikado nihonto 0,08 i wolfram StanMar do 2,5kg nie wieżę że taki kij tak strzelił a obrotówka było w rozmiarze 2 aglia czarna w żołte kropki. Żeby nie było miałem ze sobą Mikado Inazumę do 22gr i łowiłem na 2 kije. Jaxon był do obrotówek na lekko a Inazuma do łowienia gumami 10gr+ Mówię że kij strzelił niemalże bez użycia siły. Zaczepiłem o trzcinę i szarpnąłem kijem w górę. Mam na to 2 świadków heh śmiali się ze mnie że taaaaaki fajny Jaxon... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 1 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 Mi kiedyś strzelił fajny Byron.. Też w ten sposób uwalniałem przynętę z zaczepu.Jakaś sprężysta gałązka na dnie chyba była...Od tamtej pory uwalniam linką - kij w linii linki. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi