MarasR Opublikowano 1 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 Mi kiedyś strzelił fajny Byron.. Też w ten sposób uwalniałem przynętę z zaczepu.Jakaś sprężysta gałązka na dnie chyba była...Od tamtej pory uwalniam linką - kij w linii linki.Byron Black Dynamic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 1 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 Jakiś teleskopik to był...nie pamiętam nazwy - kilkanaście lat wstecz to było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 2 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 Grey stream 228cm 2-12 dziś pierwszy raz na rybach. Obrotówka na trzcinie i kij złamany heh Mistrzostwo to to nie jest. Kij pękł w dolnej części na spigocie. Górna część się nie rozwarstwiła ani nie pękła. Pękł mięsisty dolny spigot. Grubość ścianki ma koło 2mm. Pierwszy raz tak złamałem wędkę i to praktycznie bez użycia siły heh.Kawałek owego spigota albo wypadł mi gdzieś albo wpadł gdzieś głębiej do kija bo nie mogę go znaleźć.Kupiłem kiedyś 2 wędki cormoran 2.45 3-15, w jednej po rozpakowaniu i złożeniu odpadlo kawałek szczytowki. Druga lowila 2 sezony, grube klenie (50+,60+) kilka brzan. Podnosilem nią w testach 1.5l butelkę wody, giela się do rękojeści. Służy komuś dalej. Gdybym kupił tylko jedna i padło by na tą uszkodzoną, powiedziałbym że to nic nie warty chrust. Tobie widocznie przypadł uszkodzony kij. Z kijem w tej cenie raczej nie powinno być problemu z reklamacją. Pzdr 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NajwiększyLeszczWeWsi Opublikowano 3 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2018 Pierwszy raz udało mi się dokładnie przetestować Jaxonika . Szczupak 62 cm z głębokiej wody 2 kg wagi .( złapany 2 maja ) . Hamulec na kołowrotku leciutko ustawiony lecz wędka tak amortyzowała odjazdy ryby ze raz zagrał hamulec . Jestem z dzaksona bardzo zadowolony szczerze polecam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzecznymuł Opublikowano 5 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2018 (edytowane) Dziś przetestowałem Grey Stream 1-7g 210 cm, łowiłem microjigami. Kijek spisał się świetnie, padło ok. 10 wzdręg największa ok. 25 cm, trochę okoni, płoć, leszczyk i jaź 40cm który dał popalić. Kołowrotek Team Dragon 920iz, żyłka 0,12. Edytowane 5 Maja 2018 przez rzecznymuł 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 8 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 Kijki są już dostępne w sklepach. Jeden w wersji 1,98m 1-7g kupiłem jako pierwsza wędka dla mojego syna Zobaczymy czy długo wytrzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 8 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 ...nowa dostawa jest, Kolega mówił, że nawet na magazyn główny firmy nie dotarła i wszystkiego mało.Łyknąłem 1-7, 1,98 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 Ja właśnie kupiłem sobie zapasową sztukę 228 cm 1-7 g Na allegro pojawiło się kilka kijów w różnych długościach i o różnej gramaturze: https://allegro.pl/kategoria/wedziska-spinningowe-132205?string=jaxon%20grey%20stream&order=m&bmatch=ss-base-relevance-floki-5-nga-hcp-wp-eng-spo-1-4-0501 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiatyy Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 (edytowane) Ja dzisiaj kupiłem 210cm 1-7 i już dała 4 oksy takie 25-27cm fajna praca, uderzenia oxów ładnie czuć i wykonanie też dobre jak za tą cene ???? miałem dylemat czy 198 czy 210, ta krótsza jest szybsza troche ale ja z brzegu łowie to wziełem dłùższy patyk i jestem zadowolony ???? Edytowane 9 Maja 2018 przez Misiatyy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 Ja właśnie kupiłem sobie zapasową sztukę 228 cm 1-7 g Na allegro pojawiło się kilka kijów w różnych długościach i o różnej gramaturze: https://allegro.pl/kategoria/wedziska-spinningowe-132205?string=jaxon%20grey%20stream&order=m&bmatch=ss-base-relevance-floki-5-nga-hcp-wp-eng-spo-1-4-0501 pod jakie łowienie brałeś tego kijja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 Pod klenie na lekko (sporadycznie okonie) Kijek mam sparowany z kołowrotkiem Ryobi Ecusima 1000vi, żyłka Mikado UV 0,12 i na kleniach spisuje się świetnie. Łowię nim na wobki do 4g, szczerze mówiąc trochę się obawiałem czy łowienie takimi wabikami będzie wystarczająco komfortowe ale niepotrzebnie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
infernovip Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 No niestety zdarza się. Też mialem takie kije. Ba... nawet taki co po 1-2 wyjściu nad wodę podczas zarzucania trzasnął powyżej spigota, inna bolonka np... trzasnęła powyżej uchwytu kołowrotka podczas zarzucania...niestety się zdarza, wada produkcyjna czy uszkodzenie w transporcie czego nie widzisz jak kupujesz kij Dlatego w sklepie staram się prosić o dany kij z zaplecza jak już na coś się decyduje by ominąć np problem z kijem który mógł powstać podczas okresu jaki leżał na wystawie. Ile razy to słyszałem... "Paaaaanie złamało SIĘ". Taa, stało i się samo złamało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 Wczoraj przyszedł kijek 1,98 do 7g - pierwsza wędka dla mojego syna. Na sucho witka wydaje się być bardzo fajna, lekka, ładnie się gnie, uchwyt jak dla mnie bardzo wygodny. Jestem pozytywnie zaskoczony. Środek ciężkości wypada przy młynku Shimano Aero 1000 GT jak na załączonym niżej zdjęciu. Myślę, że w tym segmencie cenowym a nawet nieco wyższym produkt Jaxona może być bezkonkurencyjny. Ciekawe tylko jak długo wędka pozostanie w 2 kawałkach w rękach mojego syna.... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 Dzięki za opis i fotkę. Moja właśnie ruszyła w moim kierunku... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DominikSy. Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 Zamówiłem 198 1-7 z nowej dostawy.Paczka przyszła blyskawicznie.Wszystko super zabezpieczone ,ale po wyciągnięciu z pokrowca ,okazało się ,że największa przelotka jest uszkodzona-wypadł wkład,który póżnniej znalazłem w pokrowcu-pokruszony.Telefon do sprzedawcy, został mu ostatni i znowu nie będzie, wyprzedał wszystko co miał w parę dni.Czekam więc na nowy kij, ale na sucho z podpiętym młynkiem w rozmiarze 2000 super leży mi w dłoni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 Wczoraj przyszedł kijek 1,98 do 7g - pierwsza wędka dla mojego syna. Na sucho witka wydaje się być bardzo fajna, lekka, ładnie się gnie, uchwyt jak dla mnie bardzo wygodny. Jestem pozytywnie zaskoczony. Środek ciężkości wypada przy młynku Shimano Aero 1000 GT jak na załączonym niżej zdjęciu. Myślę, że w tym segmencie cenowym a nawet nieco wyższym produkt Jaxona może być bezkonkurencyjny. Ciekawe tylko jak długo wędka pozostanie w 2 kawałkach w rękach mojego syna.... jaxon.jpg ...u mnie podobnie to wygląda ze Stradic 2500 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajman Opublikowano 13 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 Travelki ktoś miał w łapkach? Wygrzebałem w necie dwie długości 2,4m i 2,7m. Potrzeba mi coś na wyjazdy jako zapas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 13 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 Troszkę połowiłem to mogę coś napisać o wersji 2.1m 8-30g ta przeznaczona pod gumy i 2.1m 10-40g ta pod wahadła jak na kije w tej cenie jest bardzo dobrze rzuca się tym dobrze czucie też jest dobre a rybki bardzo fajnie się tym choruje bardzo ładnie pracują pod rybą zero spadów. I jeszcze nic nie połamałem ????. Kupiłem w sumie z ciekawości tak na zapas a w sumie to teraz na nie łowie ????. Minusem jest faktycznie brak uchwytu do przynęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadi Opublikowano 15 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 U mnie już wędka wymieniona. Druga przyjechała. Rozpakowałem, biorę się tym razem za szczegółowe oglądanie i już znalazłem defekt... Nie wiem czy kolejna znowu nie strzeli. Tym razem pęknięta jest pierwsza omotka szczytowej części. Jest też pękniecie blanku. Reklamować znowu czy zostawić aż strzeli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q4Z Opublikowano 15 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Ja bym odrazu odsyłał na reklamacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadi Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Wczoraj nie mogłem się oprzeć i zrobiłem test. Oderwałem od ziemi 400gr. i nic się nie stało. Dziś byłem nad wodą, nie złamałem. Miałem 2 okonki co prawda ale i kilka zaczepów. Ta będzie śmigać chyba, zobaczymy jak się przeciąży kiedyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Moja dotrała przed dwoma dniami...zapakowana w karton , folie bombelkowa i oryginalny pokrowiec...wad żadnych nie dostrzegłem póki co...pierwsze "łowy" w sobotę mam nadzieję... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NajwiększyLeszczWeWsi Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Pytanie z innej beczki . Czy łowił ktoś na nanofil ? Jak by to działało na kiju 4-17. Nigdy nie używałem nanofilu I Jak to jest z tym nanofilem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NajwiększyLeszczWeWsi Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Myślę nad 0.15 lub 0.17 Bo łowie na jaxona i szczupaczki i okonie z zarośniętych wód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Hm...myśle, że to pytanie powinienyś zadacćw innym wątku...ale napiszę, że dwa tygodnie temu miałem taki właśnie bacik do dyspozycji z kołowrotkiem (rozmiar 2500 lub 3000) oraz nawiniętym nanofilem 0,06 (zestaw na okonie) i przyznam, że też już myślę o wymianie plecionki na nanofil...fajna sprawa...jest bardziej "śliski" niz plecionka, więc nie szoruje tak bardzo o przelotki i rzuty sa nieco dalsze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi