granvorka Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 Jaki cw ma realnie wersja 8-30 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszannopol13 Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Myślę nad 0.15 lub 0.17 Bo łowie na jaxona i szczupaczki i okonie z zarośniętych wód Mam nanofil 0.16. Po kilku dłuższych wypadach wygląda jak skręcona tasiemka. Nie zauważyłem żeby jakoś szczególnie stracił na wytrzymałości. Rzuca się dobrze i się nie plącze. Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marten Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 Dzień dobry, również jestem zainteresowany tym Jaxonem w wersji 1-7g, ale nie mogę się zdecydować na długość. Łowię głównie wzdręgi i okonie z brodzenia na płytkiej wodzie ok. 1-1,5m, czasami z pontonu na trochę głębszej. Głownie małe obrotówki 1-2 i woblerki ok. 2g. Jaką długość koledzy polecacie do tego? 1,98 czy 2,10 a może 2,28? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 7 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2018 Z brzegu i pontoniku łowię 2,28 m.Mim zdaniem lepsze pole manewru 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granvorka Opublikowano 8 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2018 Łowiłem dziś na Grey Streama 198cm do 12g. Łowiskiem była Odra. Do połowu używałem plecionki 0,06 i gum keitech easy shiner 2 cale. Kijek idealnie pracował w gramaturze 3-10g plus malutka gumka. Najbardziej komfortowo łowiło mi się na główki 6g + keitech 2 cale. Czuć brania okoni 10cm, wędka fajnie pracuj już pod rybką 18cm+. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 10 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 Kupiłem kiedyś Grey Streama 2,10 do 12 gr jako zapas na pstrągi. Całkiem fajnie mi się nim zarzuca i łowi na mniejszych rzekach woblerami do 6 cm, wahadłówkami do 4 cm , obrotówkami do nr 2. Dziś wziąłem go na jezioro w razie czego jakby się pokazały okonie. Złowiłem z kolegą trochę okoni w przedziale 22-33 cm. Przynęty to wahadłówki do 3,5 cm, obrotówki 2 + , jerki okoniowe 3-4 cm i popper Jaxona. Wędka fajnie uginała się pod okoniami i amortyzowała ich odjazdy - specjalnie nie używałem hamulca by sprawdzić czy gubi ryby - jeden zszedł z jerka bo za mocno zaciąłem, pozostałe wyjęte. Fajnie prowadzi się nim małe jerki i poppera i pozostałe wymienione przynęty. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 15 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 Jak by się ktoś z kolegów chciał pozbyć 1-7g najlepiej 2,1-2,28 chętnie przygarnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz One Opublikowano 22 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 Wędka Grey Stream 228/1-7g dotarła. Na szybko dołączyłem najlżejszy kołowrotek jaki mam: Mikado Mini Ice Master ZM503F FD z żyłką fi 14 (waga całego zestawu 258 g - miód) do tego obrotówka Lukris Mini 1 z dorobionym malutkim chwostkiem z czerwonej włóczki plus kropla atraktora Perch. Efekt rewelacja - 64 okonki + szczupaczek ok. 35 cm w 2,5 godziny!. Kijek pracuje świetnie. Czuć każde uderzenie, nawet najmniejszej rybki. Zanim go dobrze wyczułem kilka spadło. Po pierwszych kilkunastu wyrzutach omal nie wypadł szczytowy element wędki. Pomógł smar grafitowy do wędek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 22 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 Jaa ale wynik ! To wędka przyczyniła się to tej ilości? Czy ten lukris plus chwościk z atraktorem taki wymiatacz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz One Opublikowano 22 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 W ciągu 50. letniego wędkowania wypracowuje się swoje metody wędkowania . Po pierwsze wędkuję tam, gdzie inni nie łowią, czyli na mocno zarośniętych płytkich wodach tzn. podwodnych łąkach (20 -30 cm wody a niżej zielsko) albo między grążelami (wędką 2-14 g, 270). Piękny widok wyskakujących z zielska okonków . Po drugie, obserwuję gdzie przy powierzchni żeruje drobnica (kółka na wodzie). Po trzecie, najwięcej brań mam w godz. 17.00 - 20.00. Po czwarte, na takich łowiskach mogę łowić tylko obrotówkami - moje ulubione to Lukris Mini 1 i Meppsy 0 lub 00. W słoneczne dni matowe (srebrne, miedziane), w dni pochmurne, srebrne błyszczące. Na kotwiczki zakładam delikatne chwostki z czerwonej wełny i kropelka atraktora. Trochę się rozpisałem lecz mam nadzieję, że młodzi adepci wędkowania skorzystają z rad "Starego Piernika" . No i jeszcze jedno - nie jestem tzw. mięsiarzem! Preferuję wędkarstwo finezyjne.Pozdrawiam 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_M Opublikowano 22 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 Cenne rady, tylko czemu w temacie o kijach Jaxona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 22 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 Cenne rady, tylko czemu w temacie o kijach Jaxona?A dlaczego nie ? Ja lubię też małe gumeczki na niewielkich hakach prowadzić ponad albo pomiędzy zielskiem ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 22 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 Tadeusz Muszę popracować nad techniką holu, ryba co 2 minuty i 34 sekundy nie licząc szczupaczka, świetny wynik prawie jak na zawodach podlodowych lub tyczce, chłopaki by się nie powstydzili. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mav3rick Opublikowano 22 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 Wersja 1-7 228cm pod klenia się nada? Wobki i smużaki od ok 2g, do tego obrotówki 0/1, rzadko gumy, czasami tylko mikrojigi na główkach 3-5g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio449 Opublikowano 22 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 Wersja 1-7 228cm pod klenia się nada? Wobki i smużaki od ok 2g, do tego obrotówki 0/1, rzadko gumy, czasami tylko mikrojigi na główkach 3-5g.Jak najbardziej sam tak lowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Miał ktoś z Was w ręku wersję 8-30g lub 10-40g? Jakieś opinie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Koledzy - czy ktoś mógłby mi zmierzyć średnicę przelotki szczytowej w kijku 2,28cm , 1-7gr ?Z góry dziękuję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordG Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Koledzy - czy ktoś mógłby mi zmierzyć średnicę przelotki szczytowej w kijku 2,28cm , 1-7gr ?Z góry dziękuję.Post nr 156 Na stronie nr 8. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Czesc. Czy 1-7 rzuci komfortowo micro jigami ok 0.7g ? Poz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmac5 Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Nie bo producent napisal ze dziala o 1 g 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Producenci oszukują . Natomiast niestety najczęściej w druga stronę :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
infernovip Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2018 No i mi wczoraj pekl 2.28 do 12gr... Podczas wyrzutu 8gr spinmadem... Pekla na spigocie a raczej spigot pekl i zostal w czesci szczytowej.Wrazenia z uzytkowania pozytywne... Tylko szkoda slaba jakosc. Tak wedka tania wiem. Widac najwieksze przeciazenia podczas wyrzutu sa w tym miejscu, ktre jest przesztywnione. Szkoda. Kijek leci na reklamacje. Jednak teraz boje sie ze po kilku intensywnych wypadach znow bedzie to samo.Trzeba poszukac czegos jakosciowo lepszego. Macie na oku cos wartego polecenia o fajnym wygladzie i cienkim blanku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marten Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Czesc. Czy 1-7 rzuci komfortowo micro jigami ok 0.7g ? PozMam 2.10 i poniżej 2g rzuca bardzo słabo. Ładuje się porządnie dopiero gdzieś tak od ok. 3g. Wysłane z mojego SM-N935K przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzypek Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 ktoś ma do odstąpienia wersję do 7? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz One Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Bardzo krótkie podsumowanie wędki 1-7g/228 po kilkunastu wypadach na okonki.Plusy dodatnie :+ masa,+ wygląd,+ czułość,+ mało spadów,+ odległość rzutów (żyłka 0,14, obrotówki 1,5 - 2g),+ dobre wyważenie z małym kołowrotkiem,+ dobra praca wędki przy przyłowie np. szczupak.Plusy ujemne:- źle dopasowane elementy wędki. Smarowanie woskiem lub smarem grafitowym do wędek działa doraźnie.Zamiast skupić się na prowadzeniu przynęty, trzeba pilnować, czy nie ma luzu na złączeniu elementów.Czy kupiłbym jeszcze raz? Na pierwszą wędkę nie, na zapasową tak.PSW najbliższym czasie z kolegą, który posiada również tę wędkę planujemy przeprowadzić "organoleptycznie" test atraktora Dragon Shock-Bite/Okoń. O wynikach napiszę.Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi