Skocz do zawartości

Kije Jaxon Grey Stream

kamildarbanski

Rekomendowane odpowiedzi

Mogę potwierdzić że kijek Greay Stream 2.10 m 1-7 g dobrze się ładuje od 2-3 g i shiner 2".

Niżej też da się rzucać ale średnio z komfortem.

Tym bardziej z 0,5 g. Ciężko będzie uzyskać dobre odległości.

Ja najniżej rzucałem 1 g i shiner 2,5 cm.

Ciężko przy tym z wyczuciem przynęty.

• 2 tygodnie później...

Panowie, szukam młynek do gs 2,5m 2-12g, budżet to ~250zł, zastanawiam się nad jaxonem zx machine 200, zależy mi na metalowym korpusie kołowrotka, wszelkie grafitowe odpadają.

Co polecacie w tej kwocie?

...bierz bez wahania...cena jakość, trwałość nie do pobicia...tylko malkontentom ...za ciężko, a życie to nie je bajka... ;)...zresztą facet był oceniany po uscisku dłoni, tzw śnięta ryba słabo się kojarzy. Masz dwie szpule, więc możesz sobie coś pomyśleć lżej ciężej

Edytowane przez bob74
  • Like 1

W Bassie na Ursynowie mają kilka ale tylko większe c.w. 4-17, 5-23 i 10-40.

THX - ciężko jest znaleść te dłuższe ,tych,których nie ma w katalogu czyli 2,85cm - z tego co widziałem mogą być fajną alternatywą dla droższych UL-i...

• 4 tygodnie później...

...daj więcej ,nie są to przecież szybkie blanki

Wręcz przeciwnie. Zdecydowanie 8-30. Przerobiłem kilka kijków Grey Stream, również wymienione przez Ciebie modele. Kijek 10-40 nadaje się owszem do gum typu Canibal 12,5cm ale na główkach 20g w głębokiej rzece. Pod lekkie główki kijek do 30g będzie idealny.

10-40 to mega sztywna pala

Mam taki kij w długości 2.30 i zdecydowanie nie jest to sztywna pała. Ładuje się przy wyrzucie nawet ciut poniżej 10g, dobrze czuć brania i pięknie się gnie pod rybą. Kupiłem jako zamiennik ale bardzo często nim łowiłem.

• Like 1