Braco Opublikowano 18 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 Używał ktoś wersji 2,50m 2-12g? Będzie pod okonia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Creek Opublikowano 18 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 Używał ktoś wersji 2,50m 2-12g? Będzie pod okonia?Dam znać.Po licznych superlatywach dot. serii, a zawartych w treści tego wątku postanowiłem nabyć kijaszek właśnie o takich parametrach (2,50, 2-12g). W zamiarze, docelowo ma to być dla mnie właśnie taka cięższa okoniówka,Przy odrobinie szczęści - może już w przyszłym tygodniu, gdy tylko miejscami puści lód na mojej okoniowej wodzie, to chętnie napisze kilka słów relacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 18 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 W przyszłym tygodniu zapowiadają mrozy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Braco Opublikowano 18 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 (edytowane) No to czekam, ja mam 228 1-7g i jestem zadowolony. To jest okoniowka. Ta druga 250 2-12 planuje na rzeczne okonie i klenie. Zastanawiam się czy nie jest zbyt sztywna, bo przy długiej wedce często są zanizone cw. Jest też 270 3-12 ale ona to już pewnie na pstrągi się nadaje. Edytowane 18 Stycznia 2019 przez Braco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Intro Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Czy do wersji 2,10 10-40 wejdzie stopka slammer 260? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 Mam 198cm 2-12 jak lowisz okonie ciut ciezej to bedzie super delikatniejszy kijek np od miceoflexa 3-15g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 Czy ktoś próbował łowić bolenie jakimś kijem z tytułowej serii? Bardziej niż o same bolenie chodzi mi o przynęty typu boleniowego czyli uklejopodobne woblery i jerki - takie do 10 cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryboman Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 Jeśli ktoś z kolegów będzie szukał nowych wklejnek UL na sezon 2019 z serii WJ-DSM (szczytowka z pełnego włókna węglowego) to producent zadeklarował że na przełomie kwietnia i maja wędki będą dostępne w sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Opinia użytkownika GS z innego forum:"Grey st nie nadaje się do użytku przez mniej doświadczonych wędkarzy,powód? łamliwość.Blanki świetne,lekkie,tanie ,przyjemne dla dłoni ale ścianki blanków niczym gazeta.Statystycznie -spośród 14 szt różnych gstreamów jakie zakupiłem wraz z 2 kolegów Tomkiem i Jachu poległy prawie wszystkie w przeciągu 3 miesięcy.Ja mam 5 kikutów,Tom 3,Jachu 4.Moje zabiłem banalnie-patyk,gałązka nad głową,przeginka z cw o 3g na kiju do 21g...Tomkowi pstrążek 35cm złamał 2 sekcję w 2 miejscach itd....Poniżej moje dwa kikutki z 5,trzy mam w piwnicy i mogę donieść w razie potrzeby.Acha i jeszcze cuś...Ja w zasadzie miałem 6szt bo 1 reklamowałem-wiatr go złamał,poważnie,kikuta jednak brak bo poszybował jak strzała apacza w szale złości." (wedkuje.pl, Luxxxis 2019/02/16 19:02) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Z całym szacunkiem ale brzmi jak troll z dragona bo się ctx nie sprzedają... Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granvorka Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Dużo tych jaxonów nakupili. Chyba hurtowo zamówili żeby było taniej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 (edytowane) Zaznaczam, to nie moja opinia, to tylko przedruk.Osobiście jestem zainteresowany castem z tej serii 265cm/10-35g. Dla tego w poszukiwaniu opinii natrafiłem na ten tekścik.Nota bene, czy ktoś miał w ręku tego casta? Jaką ma akcję? Jakie ugięcie? Jaka długość dolnika? Edytowane 22 Lutego 2019 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borowik22 Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Ja używam 228 do 7 gr drugi rok fakt nie przeciążam go ale wytrzymał naprawde dużo od zaczepów i przyłowów... do tego za specjalnie o niego nie dbam, nie mam problemu z wypadającą/lużną drugą sekcją same pozytywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 O przeciążaniu nie ma mowy. Mam doświadczenie sprzed lat, że JAXON opisuje swoje wędziska dość rzetelnie. Stąd bierze się nie najlepsza obiegowa opinia na zasadzie - DRAGONEM 5-20g rzucałem przynętami 30g i nic się nie stało, a w JAXONIE 5-20g złamałem szczytówkę już przy 25g - dla tego idzie fama, że to chrust.Dzięki @Borowik. Czekam na opinie o tym caście, może ktoś go już użytkował. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 (edytowane) No właśnie casty, co z tymi castami? W stajni jaxona jest jeszcze symbian Cast, macałem oba i mialem nieodparte wrażenie że są to te same blanki. Już miałem kupować ale potrzebuję czegoś cięższego, może w sezonie się skuszę i między chlebem, mlekiem i masłem chwycę po casting od jaxona. Edytowane 22 Lutego 2019 przez drChlubicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadi Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 O przeciążaniu nie ma mowy. Mam doświadczenie sprzed lat, że JAXON opisuje swoje wędziska dość rzetelnie. Stąd bierze się nie najlepsza obiegowa opinia na zasadzie - DRAGONEM 5-20g rzucałem przynętami 30g i nic się nie stało, a w JAXONIE 5-20g złamałem szczytówkę już przy 25g - dla tego idzie fama, że to chrust.Dzięki @Borowik. Czekam na opinie o tym caście, może ktoś go już użytkował. Spoko. Swoim 228 2-12 ciskałem gnomem 20g i kij nawt nie za jęknął. Do tego byłem w stanie ją podbijać na stojącej wodzie. Tak jak gumę z opadu. Pierwszego złamałem na zaczepie, trzcina i pletka 0,08 złamała ten kij w połowie. Na łączeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Tyleee stron. Przez chwilę kojarzył mi się ten wątek, nie wiem dlaczego, z serią Razor Spin, a to Grey Stream jest bohaterem! Nie łowiłem nimi, jedynie w sklepie z ciekawości oglądałem wiele modele z tej serii. Powiem tak, jak za tą cenę-rewelacja, ale mimo wszystko jakąś słabość czuję w tych blankach, to nie moja bajka. Co innego Razor Spin, ta seria jest taka mięsista, dość szybka i w miarę porządna, to modele którymi mógłbym bez strachu łowić, są bardzo ok.. Tym bardziej przy niewygórowanej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CacY55 Opublikowano 23 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 Czy ktoś próbował łowić bolenie jakimś kijem z tytułowej serii? Bardziej niż o same bolenie chodzi mi o przynęty typu boleniowego czyli uklejopodobne woblery i jerki - takie do 10 cm. Ja łowiłem w Warszawskiej Wiśle bolki (w przedziale 40-65cm) kijem 240cm cw 5-23g i nie narzekam ładnie obsługiwał sieki i bez problemu wyholowałem bolka 65cm z szybkiego nurtu, więc od siebie polecam ale wybrałbym teraz ten dłuższy model chyba.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 23 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 ...opinii o castach jeszcze zapewne nie ma, ponieważ dopiero co na rynek wchodzą...jeszcze jak chleb świeżo z pieca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ja_krzysiek Opublikowano 24 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Zaznaczam, to nie moja opinia, to tylko przedruk.Osobiście jestem zainteresowany castem z tej serii 265cm/10-35g. Dla tego w poszukiwaniu opinii natrafiłem na ten tekścik.Nota bene, czy ktoś miał w ręku tego casta? Jaką ma akcję? Jakie ugięcie? Jaka długość dolnika?Alex z całym szacunkiem - Ty nie natrafiłeś na ten tekst, Ty nawet brałeś czynny udział na wędkuję.pl w tej "rozmowie". Nie dziwne jest to, że tester spod znaku smoka źle pisze o konkurencji. Jakby miał być inaczej?"Nadmieniam, że używam sprzętu różnych dystrybutorów, ale w niektórych przypadkach dragonowy - czy chcesz czy nie - jest przodujący". - sorry ale zadziwia mnie to, że tam (na innym forum) trzymasz z "testerami" a tutaj jakoś inaczej piszesz. Dwubiegunówka? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 24 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 (edytowane) Alex z całym szacunkiem - Ty nie natrafiłeś na ten tekst, Ty nawet brałeś czynny udział na wędkuję.pl w tej "rozmowie". Nie dziwne jest to, że tester spod znaku smoka źle pisze o konkurencji. Jakby miał być inaczej?"Nadmieniam, że używam sprzętu różnych dystrybutorów, ale w niektórych przypadkach dragonowy - czy chcesz czy nie - jest przodujący". - sorry ale zadziwia mnie to, że tam (na innym forum) trzymasz z "testerami" a tutaj jakoś inaczej piszesz. Dwubiegunówka?Po pierwsze - natrafiłem, a że brałem czynny udział to nie zmienia tego faktu.Po drugie - podtrzymuję moje zdanie, że w niektórych przypadkach, z polskich dystrybutorów DRAGON jest przodujący. Czytaj ze zrozumieniem "w niektórych przypadkach" to nie znaczy że zawsze i w większości przypadków, a tylko w niektórych. ale widać podobnie jak na "wedkuje.pl" masz trudności z rozumieniem treści pisanych...Po trzecie - niejednokrotnie na obydwu forach wypowiadałem się pozytywnie jak i negatywnie na temat niektórych sprzętów JAXONA, jak i DRAGONA.Po czwarte - dyskusję z Tobą na ten temat zakończyłem na tamtym forum i nie zamierzam podejmować tutaj!Bez odbioru!!! Edytowane 24 Lutego 2019 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmac5 Opublikowano 24 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Zapimnieliscie o konger ultris to dopiero petarda co przewijala sie nie tylko w watku o jaxonach 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NERO Opublikowano 24 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Realny ciężar wyrzutowy dla 2,10m 1-7 Komfort w dole według tego co napisaliście zaczyna się od ES 2' + 2g a kończy na ES 2' + 5G 2-12 Jak tutaj wygląda komfortowy zakres cw ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nudgets Opublikowano 24 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 A ja z kolei zastanawiam się nad kupnem wersji 2,70 3-12. Ma ktoś może lub miał do czynienia z tą wędką? Zamiar to okonie i ewentualne klenie z niedużej rzeki. Głównie do operowania główkami w granicach 2-5g. Gdybym mógł wziąłbym krótszą, ale niestety takie mam warunki, że minimum to 2,70. Ktoś coś powie może na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadi Opublikowano 25 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 Realny ciężar wyrzutowy dla 2,10m 1-7 Komfort w dole według tego co napisaliście zaczyna się od ES 2' + 2g a kończy na ES 2' + 5G 2-12 Jak tutaj wygląda komfortowy zakres cw ?5g + 3" do 10g + 3" łowiłem i spoko. Lekko leci 15-17g. 20-22g już szczyt zaczyna klękać ale też da się łowić. Jednak komfort do 10+guma. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi