jackie01 Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 Czy koledzy lowili juz nowa wersja - wklejanka 1-5g ? Jak wrazenia? Szukam czegos szybszego pod microjigi na bialoryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamklin Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 Miałem w rękach model 2.10 do 7g oczywiście wklejanke.Mega delikatna, blank jeszcze cieńszy niż w klasycznych Gs'ach.Tak na sucho myślę że to 7gr całej przynety to już absolutny max a może i nawet za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamklin Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 W porównaniu do nie-wklejek też jakby ładniej wykończony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackie01 Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 Wracając do kija do na bolenia. Zakupiłem wersję 2,65m 5-23g. Wędka przetestowana na wysokiej wodzie i silnym nurcie Wisły. Przynęty od 7g do 16g. Kij bardzo fajny, lekki, ładnie się ładuje. Pod rybami do 60cm (tylko takie póki co były) w silnym nurcie daje radę - ładne paraboliczne ugięcie, dajnie trzyma rybkę. Polecam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas06 Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 Czy koledzy lowili juz nowa wersja - wklejanka 1-5g ? Jak wrazenia? Szukam czegos szybszego pod microjigi na bialoryb. jak ktoś chce "pomacać" to w CW w Warszawie mają ten model w 2 dł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackie01 Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 (edytowane) Aha wracając do kija 5-23g - jeden minus bardzo uprzykrzający łowienie - plecionka notorycznie zawijała mi się za przedostatnią przelotkę szczytową. Macie też tak czy to wada mojego egzemplarza? Może jakieś jej podgiecie by pomogło? Edytowane 2 Czerwca 2019 przez jackie01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 Mi się nie zawija ale mam krótsze wersje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Aha wracając do kija 5-23g - jeden minus bardzo uprzykrzający łowienie - plecionka notorycznie zawijała mi się za przedostatnią przelotkę szczytową. Macie też tak czy to wada mojego egzemplarza? Może jakieś jej podgiecie by pomogło? To nie wina wędki lecz skręconej plecionki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 5 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2019 (edytowane) Widzieliście, że jakiś czas temu pojawiły się dłuższe wersje?2.85m dla 8-30g i 10-40g2.80m dla 4-17g i 5-23gMiał ktoś może w ręku?Są lżejsze od poprzednich wersji w długościach 2.65m. Edytowane 5 Czerwca 2019 przez mikryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 13 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2019 Witam proszę o opinie tego kija Jaxon Grey Stream 210 5-23g jak to się spisuje ? główka 10gr+ guma smukła 3 cale lub kogucik 10-12 gram podbije czy szczytówka za miękka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 13 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2019 Tu jest recenzja w youtubie dokładnie tego kijaszka: https://www.youtube.com/watch?v=f7X7fj50ORM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 13 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2019 dzięki za filmik obejrzałem widzę że to kij bez finezji szukam dalej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 13 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2019 Czy ktoś miał w ręku castingowego GS?.Ciekawi mnie ten model pod wiekszą gumę. https://allegro.pl/oferta/wedka-jaxon-grey-stream-casting-240-20-65g-7834936284 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 13 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2019 Mnie też kusi, ale pod gumę średnią 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rakso147 Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Ostatnio przez swoja głupotę złamałem szczytówce w moim Streamie. Jako typowy Janusz wysłałem na gwarancje pisząc, że pękła podczas holu. Wysłałem w czwartek, a w poniedziałek miałem ją z powrotem z nową szczytówka Polecam serwis Jaxona, maja juz wprawe 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mielony Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Ja wam powiem tak:Kupiłem Jaxona 228 8-32g. Pierwszy raz pękł przy pierwszym rzucie nad wodą pod główką 5g+westin shad teez 9cm - strzeliła druga część zaraz za łączeniem.Oddałem na gwarancje dali nową drugą część. Drugi raz pękła pod dym samym zestawem co wyżej w tym samym miejscu, na drugim wyjściu po odebraniu z gwarancji. Więc nie polecam...! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elte Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Zastanawiam się nad zakupem tego kija. Będę przeważnie łowił na zaporówce szczupaki na lekko i bolenie. Będę rzucał przynętami do około 15 gram i nie wiem czy lepsza będzie 4-17g czy 5-23g? Długość 2,4 bo taką mi się najlepiej łowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 (edytowane) Teoretycznie wystarczyłby 4-17g, ale z mojego doświadczenia JAXON bardzo rzetelnie opisuje CW tylko z minimalnym zapasem górnego CW, więc do przynęt 15g wziąłbym jednak wędzisko 5-23. Edytowane 29 Sierpnia 2019 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Braco Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Potwierdzam. Tym 1-7g powyżej 6g to już strach rzucać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rakso147 Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 (edytowane) Zastanawiam się nad zakupem tego kija. Będę przeważnie łowił na zaporówce szczupaki na lekko i bolenie. Będę rzucał przynętami do około 15 gram i nie wiem czy lepsza będzie 4-17g czy 5-23g? Długość 2,4 bo taką mi się najlepiej łowi.Ja mam 5-23g. Łowie przynetami 12-15g i jest przyjemnie. Łowie tez nim normalnie okonki na głowce jigowej, wiec da rade. Rzucałem przynętami po 20-22g i juz komfortowo nie jest, wiec pewnie tak samo byłoby jakbys chciał na kiju do 17g rzucac 15-stoma gramami. Połowiłem troche i zarówno okonek 20cm, jak i szczupaczek 40cm daje frajde, a co dopiero wieksze... Ja bym brał własnie 5-23 na twoim miejscu Edytowane 29 Sierpnia 2019 przez rakso147 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elte Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 @rakso147 i tak chyba zrobię. Napisz mi tylko jakimi najmniejszymi przynętami łowiłeś tym kijem? Czy dobrze się ładuje już przy 5 gramach? Jaką masz długość tego kja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rakso147 Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 @rakso147 i tak chyba zrobię. Napisz mi tylko jakimi najmniejszymi przynętami łowiłeś tym kijem? Czy dobrze się ładuje już przy 5 gramach? Jaką masz długość tego kja?Długość 2,65 i jest dla mnie idealny. Łowie na rzekach i ogólnie z brzegu i krótszy dla mnie by był chyba mniej uniwersalny na rózne miejscówki. Najmniejszymi łowiłem keitech 2 cale (Niecały 1g) i główka 5g. Na moja rzeke było spoko rzucac, bo daleko nie musialem. Dało sie tym łowic, ale duzo fajniej lowi mi sie keitechem 3 cale i główką 5g. daje to około 7g i juz fajnie to czuć, rzucać też sie da elegancko. Obrotówke mam 6g i też fajnie lata, wiadomo, ze rekordów odległosci to nie pobije, ale jak okonki łowie głównie na Bzurze to wystarczało spokojnie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 2 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2019 (edytowane) Potwierdzam. Tym 1-7g powyżej 6g to już strach rzucać.Ja nim ostatnio rzucałem bezsterowcem 10g. komfortu nie ma ale dał rade...przez dwa sezony jedyny feler to odłupana ceramika w największej przelotce.Z charakteru stwierdził bym że to bardziej mięsko niż chrust. Edytowane 2 Września 2019 przez salmon1977 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_M Opublikowano 2 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2019 Potwierdzam, że kij wytrzymuje więcej jak 6g. 10ciu nie przekraczam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rakso147 Opublikowano 3 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2019 https://www.youtube.com/watch?v=iPDSQgwb77IMoze komus sie przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi