Skocz do zawartości

Kije Jaxon Grey Stream

kamildarbanski

Rekomendowane odpowiedzi

198 1-7 mam i to jest prawda, że wypada górna część... Jak rzucasz lekko jeszcze pół biedy, ale ja przynętę posłać dalej 3 czy 4 rzuty i albo wypadnie albo trzeba ręka dociskać bo jest luz. Ktoś tam wyżej napisal że koloryzujemy... Więc tyle osób się nacpalo :D? To jest niestety fakt... Kupiłem ta długosc bo jako jedyna nie leci na łeb reszta niestety tak ma... Swoją drogą serwis mają dobry więc tutaj plusik :)

To czy wypada górna część zależy chyba od egzemplaża. Mam 3 sztuki o różnych cw i długościach i tylko w jednym wypada ale po kilkudziesięciu rzutach. Dociskam co około pół godziny. Najbardziej mi przypasował 2.28 10-40g. Nie wypada, nie leci na pysk, czuły, dobrze rzuca i bez zarzutu podczas holu.

198 1-7 mam i to jest prawda, że wypada górna część... Jak rzucasz lekko jeszcze pół biedy, ale ja przynętę posłać dalej 3 czy 4 rzuty i albo wypadnie albo trzeba ręka dociskać bo jest luz. Ktoś tam wyżej napisal że koloryzujemy... Więc tyle osób się nacpalo :D? To jest niestety fakt... Kupiłem ta długosc bo jako jedyna nie leci na łeb reszta niestety tak ma... Swoją drogą serwis mają dobry więc tutaj plusik :)

Mam ten sam kij i nic mi nie wypada. Szkoda, że producent nie dopilnował jakości, bo kijek jak za ta cenę jest naprawdę spoko

Zamiast 90 zł powinna kosztować 100 zł. Te 10 zł dla chińczyka żeby przy spigocie się postarał. Mój płoszy ryby, a najgorzej jak idziesz na nowe miejsce i zapomnisz docisnąć i jeb szczytówka w wodzie z rybami. Kodeks Grey streama to przy nowej miejscówce docisnąć spigota i będzie ok. Wędka super

• Like 1

Zamiast 90 zł powinna kosztować 100 zł. Te 10 zł dla chińczyka żeby przy spigocie się postarał. Mój płoszy ryby, a najgorzej jak idziesz na nowe miejsce i zapomnisz docisnąć i jeb szczytówka w wodzie z rybami. Kodeks Grey streama to przy nowej miejscówce docisnąć spigota i będzie ok. Wędka super

Albo docisnąć w domu smarujac złącze żywicą ;)

Ja pisze o moim modelu, nie odbierać jako atak w JGS itp.

Smarowałem różnymi mazidłami, pomaga ale problem wraca. Tam ewidentnie ktoś źle dopasował dwa elementy, jakby łączenia nie mają wystarczającej powierzchni tarcia ze sobą. Nawet łącząc i ściskając typowo siłowo, ja nie czuję, że coś nachodzi na coś innego. Nie czuję takiego oporu i progresu w zacisku jak w innych byle jakich wędkach. Jakby jeden element był zbyt cienki i wchodził na luzie w drugi. Zaciskanie spigota winno występować już na wstępie łączenia wędki a ja mam słaby przy końcu.

Ja mam tylko nadzieje, że ktoś z Jaxona to sobie czyta i może kolejne modele wychodzą już poprawione. Bo jeśli tak to wędka nie ma wad.

• Like 1

No to mnie się chyba trafił bez wady bo postanowiłem sprawdzić i machałem nim dobre kilka minut do czasu aż nie zauważyła żona co ja wyprawiam na balkonie i popukała się w głowę :-)

No, chyba , że wada ujawnia się tylko nad wodą a nie na balkonie.

Ale...tak sobię myślę. Nie lepiej tym co wypada skład po prostu użyć taśmy mcgivera? Odkleić ją po łowieniu to sekundy a trzyma chyba wystarczająco by "zabezpieczyć" skład przed desantem do wody?

Tak tylko gdybam, nie bijcie :-P

Wiem, że to powinno być przez producenta dopracowane...ale jak kij fajny to trzeba samemu jakoś zaradzić.

• Like 1

Jak kij fajny i posiadacz kija posiada na wędkę gwarancję to proponuję udać się do punktu zakupu kija i zareklamować wadę, a nie kleić na taśmę ...

Tak zrobiłem,  2.1m  1-9g  wrócił i nadal wypadał, poszła w ruch czarna taśma elektryczna. Nic nie widać i nic nie wypada.

Za te pieniążki to chyba można się z tym pogodzić.  Dla odmiany wersje 2-12 i 5-23 tej samej długości - nie wypadają.

Ja przeżylem bardziej "przykry" wypadek z tym kijem w listopadzie...wstyd się przyznać, ???? ale pierwszy raz w życiu wyślizgnął mi sie dolnik z przymocowanym kolowrotkiem i poszedł na dno..w ręku została część szczytowa, bo akurat za nią trzymalem i rozplątywalem plecionkę na szczytówce. Do tego - zeby bylo jeszcze ciekawiej - miałem otwarty kabłąk. Jak wiecie chytry traci podwójnie i ponieważ nie chcialem wybierac całej plecionki z kolowrotka, to zacząłem szuranie po dnie dużym woblerem w nadziei że uda mi sie ją podhaczyć, ale oczywiscie po 1.5 h prób zrezygniwalem...w międzyczasie plecionka sę tak splątała, że musialem ją poprzecinać i oczywiscie najważniejszy koniec poszedl pod wodę...wiem..wiem..wstyd...żal mi kręciołka bo prawie nowy..

Jakby ktoś potrzebował szczytową część 2-12 g to oddam za darmo.

• Like 3

Wiem...wstyd...dzięki

Szczerze współczuję straty, nie masz się czego wstydzić.To był okrutny pech :(  :( :( . 

Pamiętaj zawsze, że to nic w porównaniu do życia czy zdrowia.

Czasem chwila nieuwagi i strata. Miałem sytuacje przy zaczepie,  jak wiosłujesz następnie zwijasz linkę a jest wiatr i dryf powoduje że można stracić kij z kołowrotkiem-miałem taką sytuację, kabłąk był otwarty ale plecionka zaczepiła o niego tak niefortunnie, że w ostatniej chwili złapałem do ręki zestaw.

• Like 1

• 1 miesiąc temu...