mwitek Opublikowano 17 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2020 Którego z 1-7 polecacie? 228 czy 210? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicek999 Opublikowano 18 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2020 198 1-7 mam i to jest prawda, że wypada górna część... Jak rzucasz lekko jeszcze pół biedy, ale ja przynętę posłać dalej 3 czy 4 rzuty i albo wypadnie albo trzeba ręka dociskać bo jest luz. Ktoś tam wyżej napisal że koloryzujemy... Więc tyle osób się nacpalo ? To jest niestety fakt... Kupiłem ta długosc bo jako jedyna nie leci na łeb reszta niestety tak ma... Swoją drogą serwis mają dobry więc tutaj plusik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 18 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2020 To czy wypada górna część zależy chyba od egzemplaża. Mam 3 sztuki o różnych cw i długościach i tylko w jednym wypada ale po kilkudziesięciu rzutach. Dociskam co około pół godziny. Najbardziej mi przypasował 2.28 10-40g. Nie wypada, nie leci na pysk, czuły, dobrze rzuca i bez zarzutu podczas holu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_M Opublikowano 18 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2020 198 1-7 mam i to jest prawda, że wypada górna część... Jak rzucasz lekko jeszcze pół biedy, ale ja przynętę posłać dalej 3 czy 4 rzuty i albo wypadnie albo trzeba ręka dociskać bo jest luz. Ktoś tam wyżej napisal że koloryzujemy... Więc tyle osób się nacpalo ? To jest niestety fakt... Kupiłem ta długosc bo jako jedyna nie leci na łeb reszta niestety tak ma... Swoją drogą serwis mają dobry więc tutaj plusik Mam ten sam kij i nic mi nie wypada. Szkoda, że producent nie dopilnował jakości, bo kijek jak za ta cenę jest naprawdę spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gnat Opublikowano 18 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2020 A jeszcze jakby Jaxon zrobił wersję Super fast tego Grey Streama to był 50% rynku zabrał do siebie. Pisze to dla przedstawicieli Jaxona, mam nadzieje że Panowie czytacie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mwitek Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 Próbował ktoś z Was lekkiego dropshota na tym 1-7g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicek999 Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 Czyli podsumowując... Zależy kto jak trafił. Jak chińczykowi wyszło to nie wylatuje górna część itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gnat Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zamiast 90 zł powinna kosztować 100 zł. Te 10 zł dla chińczyka żeby przy spigocie się postarał. Mój płoszy ryby, a najgorzej jak idziesz na nowe miejsce i zapomnisz docisnąć i jeb szczytówka w wodzie z rybami. Kodeks Grey streama to przy nowej miejscówce docisnąć spigota i będzie ok. Wędka super 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_M Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zamiast 90 zł powinna kosztować 100 zł. Te 10 zł dla chińczyka żeby przy spigocie się postarał. Mój płoszy ryby, a najgorzej jak idziesz na nowe miejsce i zapomnisz docisnąć i jeb szczytówka w wodzie z rybami. Kodeks Grey streama to przy nowej miejscówce docisnąć spigota i będzie ok. Wędka superAlbo docisnąć w domu smarujac złącze żywicą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gnat Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 Ja pisze o moim modelu, nie odbierać jako atak w JGS itp.Smarowałem różnymi mazidłami, pomaga ale problem wraca. Tam ewidentnie ktoś źle dopasował dwa elementy, jakby łączenia nie mają wystarczającej powierzchni tarcia ze sobą. Nawet łącząc i ściskając typowo siłowo, ja nie czuję, że coś nachodzi na coś innego. Nie czuję takiego oporu i progresu w zacisku jak w innych byle jakich wędkach. Jakby jeden element był zbyt cienki i wchodził na luzie w drugi. Zaciskanie spigota winno występować już na wstępie łączenia wędki a ja mam słaby przy końcu.Ja mam tylko nadzieje, że ktoś z Jaxona to sobie czyta i może kolejne modele wychodzą już poprawione. Bo jeśli tak to wędka nie ma wad. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbas7 Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 No to mnie się chyba trafił bez wady bo postanowiłem sprawdzić i machałem nim dobre kilka minut do czasu aż nie zauważyła żona co ja wyprawiam na balkonie i popukała się w głowę :-)No, chyba , że wada ujawnia się tylko nad wodą a nie na balkonie.Ale...tak sobię myślę. Nie lepiej tym co wypada skład po prostu użyć taśmy mcgivera? Odkleić ją po łowieniu to sekundy a trzyma chyba wystarczająco by "zabezpieczyć" skład przed desantem do wody?Tak tylko gdybam, nie bijcie :-PWiem, że to powinno być przez producenta dopracowane...ale jak kij fajny to trzeba samemu jakoś zaradzić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 Jak kij fajny i posiadacz kija posiada na wędkę gwarancję to proponuję udać się do punktu zakupu kija i zareklamować wadę, a nie kleić na taśmę ... ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 Jak kij fajny i posiadacz kija posiada na wędkę gwarancję to proponuję udać się do punktu zakupu kija i zareklamować wadę, a nie kleić na taśmę ... Tak zrobiłem, 2.1m 1-9g wrócił i nadal wypadał, poszła w ruch czarna taśma elektryczna. Nic nie widać i nic nie wypada.Za te pieniążki to chyba można się z tym pogodzić. Dla odmiany wersje 2-12 i 5-23 tej samej długości - nie wypadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkordeusz Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 (edytowane) Ja mam Grey Streama Travela i też mi wypadały 2 składy że spigota...do czasu aż mi się dwa spigoty nie wykleily na łowisku. Po reklamacji wszystko trzyma elegancko. Edytowane 25 Stycznia 2020 przez mkordeusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 28 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 Ja przeżylem bardziej "przykry" wypadek z tym kijem w listopadzie...wstyd się przyznać, ???? ale pierwszy raz w życiu wyślizgnął mi sie dolnik z przymocowanym kolowrotkiem i poszedł na dno..w ręku została część szczytowa, bo akurat za nią trzymalem i rozplątywalem plecionkę na szczytówce. Do tego - zeby bylo jeszcze ciekawiej - miałem otwarty kabłąk. Jak wiecie chytry traci podwójnie i ponieważ nie chcialem wybierac całej plecionki z kolowrotka, to zacząłem szuranie po dnie dużym woblerem w nadziei że uda mi sie ją podhaczyć, ale oczywiscie po 1.5 h prób zrezygniwalem...w międzyczasie plecionka sę tak splątała, że musialem ją poprzecinać i oczywiscie najważniejszy koniec poszedl pod wodę...wiem..wiem..wstyd...żal mi kręciołka bo prawie nowy..Jakby ktoś potrzebował szczytową część 2-12 g to oddam za darmo. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 28 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 Nominacja do opisu miesiąca.Ale szczerze to współczuję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 28 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 Wiem...wstyd...dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_M Opublikowano 28 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 Wiem...wstyd...dziękiProszę się nie przejmować, gorsze rzeczy się zdarzają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 29 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2020 Wiem...wstyd...dziękiSzczerze współczuję straty, nie masz się czego wstydzić.To był okrutny pech :( . Pamiętaj zawsze, że to nic w porównaniu do życia czy zdrowia.Czasem chwila nieuwagi i strata. Miałem sytuacje przy zaczepie, jak wiosłujesz następnie zwijasz linkę a jest wiatr i dryf powoduje że można stracić kij z kołowrotkiem-miałem taką sytuację, kabłąk był otwarty ale plecionka zaczepiła o niego tak niefortunnie, że w ostatniej chwili złapałem do ręki zestaw. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 29 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2020 Wiem...wstyd...dziękiŻaden wstyd, każdemu może się przydarzyć. Szkoda utraconego sprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 29 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2020 Wiem...wstyd...dziękiWstyd to kraść. Tu po prostu szkoda strat. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 31 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2020 Dzięki Panowie. Póki co przyszedł nowy kijek w bardzo podobnej gramaturze, ale już od innego producenta. Pozostaje tylko czekać na okoniowy sezon... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gnat Opublikowano 31 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2020 @Martin77Co to za kijek, boś się nie pochwalił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 31 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2020 Nie chcę zasmiecać wątku...kijek Robinsona, cw. 2-10g dł. 205 cm...cenowo jakieś 40% droższy od Grey Stream'a...przetestuję pewnie dopiero nie wcześniej jak w czerwcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbas7 Opublikowano 2 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 Grey Stream 1-7g 228cm jest już od ponad miesiąca lokatorem mojej szafy wędkarskiej, ale jeszcze nie było okazji do użycia , a widzę, że Bixlite już jest w sklepach. Miał już ktoś przyjemność z Mikado i pokusiłby się o jakieś porównanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi