Skocz do zawartości

Kije Jaxon Grey Stream

kamildarbanski

Rekomendowane odpowiedzi

• 5 miesięcy temu...

Czy ktoś z Was miał styczność z tym samym modelem GS (np. 4-17) ale z różnego okresu produkcji? Miałem przypadzisko i połamałem szczytówkę. Zamówiłem w serwisie (działają rewelacyjnie!) i tak naprawdę nie przetestowałem jej jeszcze dobrze (dwa wypady, niestety bez ryby) ale mam wrażenie, że teraz kij ma inną charakterystykę, w moim odczuciu jest mniej kluchowaty, pod cięższymi przynętami mniej ugina się. Nie przeszkadza mi to, pytam tak z ciekawości ;)
Szczytówka na pewno jest właściwa. Napisy różnią się szatą graficzną.

Ja uważam, że to bardzo podobne wędki. Ta Blue wolniejsza od Red, coś jak Grey. Wędka jedna i druga w cenie około 120zł. Nie wieże, że w jednej zastosowano mega nowoczesne technologie i nagle w cenie 120zł robi się F35. Moim zdaniem zmienione malowanie i cała naprzód z nową serią. Za rok będzie Green Wind a za dwa Purple. Byle coś nowego na rynku zamieszało. Generalnie co by nie było to w cenie do 150zł nie da się zrobić Graphiteleader'a.

• Like 3

• 1 miesiąc temu...
  • 1 rok później...

A tak z innej beczki.

Grey Stream ten najlżejszy do 7 gram.

Mógłby ktoś z posiadaczy zmierzyć średnicę blanku w połowie szczytówki? oraz w miare możliwości podć orientacyjna gubość ścianki.

Kijek aktualnie do kupienia za butekę Whisky i tak sie waham (mając chytry plan ewentualnej przeróbki na wklejkę do rzucania agrafką)...

Sobie kupiłem i pomierzyłem osobiście.

idealnie wyważa go mój stary chyba 30 letni Aero GT1010 jeszcze Made in Japan a nie Korea.

post-57197-0-88422300-1709836832_thumb.png

Kijek fajny, ale chyba dostanie przeróbkę, wymiane i wydłużenie wklejki. Może też zmiane spacingu z dołożeniem przelotki. (może wszystkie do wymany na PB minima??

Potencjał jest...

Edycja dotyczyła ziany z 1000 na 1010 żeby był poprawny model siemanka.

Edytowane przez venom_666

Sobie kupiłem i pomierzyłem osobiście.

idealnie wyważa go mój stary chyba 30 letni Aero GT1000 jeszcze Made in Japan a nie Korea.

attachicon.gif Messenger_creation_08d22945-740a-4344-92b8-162b273b8f53.png

Kijek fajny, ale chyba dostanie przeróbkę, wymiane i wydłużenie wklejki. Może też zmiane spacingu z dołożeniem przelotki. (może wszystkie do wymany na PB minima??

Potencjał jest...

W końcu to nie byle jaki kij :)