drChlubicz Opublikowano 30 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2022 Konger do 18g ma bardzo podobna charakterystykę do GS 5-23Szczytowy, ale pod obciążeniem spokojnie gnie się do połowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 1 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2022 Panowie, to przecież temat o GREY STREAM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markus383 Opublikowano 1 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2022 Ja od bardzo niedawna użytkuję JAXON GREY STREAM 1,98m 1-5g. Na razie jestem zadowolony z prowadzenia i czucia przynęty w niedużej rzeczce.Dla mnie mega plusem jest waga całego zestawu w porównaniu do kijków o większym c.w. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zodiak Opublikowano 4 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2022 Czy ktoś z Was miał styczność z tym samym modelem GS (np. 4-17) ale z różnego okresu produkcji? Miałem przypadzisko i połamałem szczytówkę. Zamówiłem w serwisie (działają rewelacyjnie!) i tak naprawdę nie przetestowałem jej jeszcze dobrze (dwa wypady, niestety bez ryby) ale mam wrażenie, że teraz kij ma inną charakterystykę, w moim odczuciu jest mniej kluchowaty, pod cięższymi przynętami mniej ugina się. Nie przeszkadza mi to, pytam tak z ciekawości Szczytówka na pewno jest właściwa. Napisy różnią się szatą graficzną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbas7 Opublikowano 6 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2022 Z ciekawości ile zapłaciłeś za górny skład kija? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 6 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2022 Ja mam wersje 2.20 10-40 i 1.98 4-17 i obie są super.A potem kupiłem 2.50 2-12 i ta jest raczej 6-25g. Więc może to jednak loteria jest.Będę jej używał na działce na bolki więc się nie zmarnuje. Taki plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zodiak Opublikowano 6 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2022 Z ciekawości ile zapłaciłeś za górny skład kija?50 zł szczytówka + 20 zł wysyłka pobraniowa.Napisałem bezpośrednio do serwisu Jaxona, jak wspomniałem działają rewelacyjnie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbas7 Opublikowano 9 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2022 Czy ktoś ma wiedzę jak wypada porównanie Grey Stream do Blue Wind? Najlepiej na przykładzie wersji 1-7g i 2-12g.O Grey Stream chodzą opinię, że jest głuchy jeśli chodzi o czucie opadu główki.Z kolei o Blue Wind informacji od użytkowników zdawkowe ilości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gnat Opublikowano 10 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2022 Ja uważam, że to bardzo podobne wędki. Ta Blue wolniejsza od Red, coś jak Grey. Wędka jedna i druga w cenie około 120zł. Nie wieże, że w jednej zastosowano mega nowoczesne technologie i nagle w cenie 120zł robi się F35. Moim zdaniem zmienione malowanie i cała naprzód z nową serią. Za rok będzie Green Wind a za dwa Purple. Byle coś nowego na rynku zamieszało. Generalnie co by nie było to w cenie do 150zł nie da się zrobić Graphiteleader'a. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArEZ Opublikowano 4 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2023 Grey Stream, Wild Horse, Eclatis. Czym różnią się te wędki? WH to chyba następca GS, ale ten Eclatis?Ceny chyba też podobne.Na temat tego Eclatisa znalazłem tylko to:https://youtu.be/d-nzGbPEKYM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 4 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2023 Zmiana ubranka i nazwy.Co w takich wędkach tak naprawdę można zmienić aby zachować parametry i cenę? Ale można napisać, że to Nowość!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_M Opublikowano 4 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2023 Zmiana ubranka i nazwy.Co w takich wędkach tak naprawdę można zmienić aby zachować parametry i cenę? Ale można napisać, że to Nowość!!!Pewnie jest tak jak piszesz. Ze swojej strony polecam wedeczki z serii Summum 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 5 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2024 A tak z innej beczki.Grey Stream ten najlżejszy do 7 gram.Mógłby ktoś z posiadaczy zmierzyć średnicę blanku w połowie szczytówki? oraz w miare możliwości podć orientacyjna gubość ścianki.Kijek aktualnie do kupienia za butekę Whisky i tak sie waham (mając chytry plan ewentualnej przeróbki na wklejkę do rzucania agrafką)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 7 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2024 (edytowane) Sobie kupiłem i pomierzyłem osobiście.idealnie wyważa go mój stary chyba 30 letni Aero GT1010 jeszcze Made in Japan a nie Korea.Kijek fajny, ale chyba dostanie przeróbkę, wymiane i wydłużenie wklejki. Może też zmiane spacingu z dołożeniem przelotki. (może wszystkie do wymany na PB minima??Potencjał jest... Edycja dotyczyła ziany z 1000 na 1010 żeby był poprawny model siemanka. Edytowane 7 Marca 2024 przez venom_666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_M Opublikowano 7 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2024 Sobie kupiłem i pomierzyłem osobiście.idealnie wyważa go mój stary chyba 30 letni Aero GT1000 jeszcze Made in Japan a nie Korea. Messenger_creation_08d22945-740a-4344-92b8-162b273b8f53.pngKijek fajny, ale chyba dostanie przeróbkę, wymiane i wydłużenie wklejki. Może też zmiane spacingu z dołożeniem przelotki. (może wszystkie do wymany na PB minima??Potencjał jest...W końcu to nie byle jaki kij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi