tymon Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Taka mała ściągawka rozmiarów główek jigowych, z którymi się zaprzyjaźniłem i używam/używałem. Do tego dochodzą jeszcze główki matzuo ( z tym, że tutaj rozmiary są zdecydowanie spore w stosunku do opisu haka). Do typowego xul nic na obecną chwilę poza główeczkami ownerka nie znalazłem. Faktem jest, że jakość samej główki ( ołów) jest tragiczna, to niestety innej opcji nie ma jak to zaakceptować, bo tak małych haczyków, cieniutkich i w miarę chwytnych nie ma, bądź nie było mi dane mieć w ręce - mowa o xul. Do typowego ul zdecydowanie nr 1 gamaki, potem mustady i najbardziej budżetowe kamatsu. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 (edytowane) A wie ktoś z Was kto produkuje główki bez kołnierza na hakach 4 o gramaturze 8 gr? Kiedyś takie gdzieś w internetach kupiłem a teraz nie mogę znaleźć gdzie. Edytowane 7 Lutego 2018 przez slawito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertd Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 tymon haki kumho korea sa rewelacyjne do xul jak chcesz odlewam na takich jak cos to pisz 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon Opublikowano 7 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 A wie ktoś z Was kto produkuje główki bez kołnierza na hakach 4 o gramaturze 8 gr? Kiedyś takie gdzieś w internetach kupiłem a teraz nie mogę znaleźć gdzie.Z Kamatsu się chyba doszukasz na haku 4 - ale 6g. Z 8g na tak małym haku raczej ciężko. Chyba, że to był czyjś chałupniczy odlew, to ok. Lekarstwem chyba jedynie czeburaszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 (edytowane) Z Kamatsu się chyba doszukasz na haku 4 - ale 6g. Z 8g na tak małym haku raczej ciężko. Chyba, że to był czyjś chałupniczy odlew, to ok. Lekarstwem chyba jedynie czeburaszka. Z 6 gr to nie ma żadnych problemów. Ale na szczęście są jeszcze chałpunicy (robertd). Już kupione, dzięki. Edytowane 7 Lutego 2018 przez slawito 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 A kto produkuje główki trujkatne bez kołnierza? Są jacyś producenci,czy też chałupnicze odlewy? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertd Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 ja mam jak cos pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon Opublikowano 7 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Coś takiego jedynie widziałem http://www.glowatka.com/pl/p/Raf-Mar-Glowka-trojkatna-Wiking/2051 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Mam trójkątne od Robertd i są super, polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fefko Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Mozecie wrzucic jakies fotki tych trojkatnych glowek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wonsz Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Chcecie główki bez kołnierza, to kupcie z kołnierzem i go utnijcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 robertd wrzuć zdj. trójkątnych ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertd Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 po lewej hak vmc po prawej hak kumho 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 DSC01761.JPGpo lewej hak vmc po prawej hak kumho Robert a na matzuo robisz też wielkości paprochowe?O coś takiego by mi chodziło: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 DSC01761.JPGpo lewej hak vmc po prawej hak kumho Jaka gramatura tych Kumho? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DominikSy. Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Zobaczcie sobie haczyki Jigowe muchowe , duzy wybór bezzadziorów,Można je dociążyć tungstenową główką muchową lub zacisnąć odpowiednio dużą śruciną ołowianą.tak do 2,5- 3gr spokojnie można coś z tego wykombinować . rozmiary do xul odpowiednie:6-18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 DSC01761.JPGpo lewej hak vmc po prawej hak kumho Dzisiaj dotarły do mnie.Zamówiłem na próbę trzydzieści.W razie czego, tak myślałem, pójdą do rwania na BP.Nic z tego !Te główki są wyborne???? I jeszcze cena???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 (edytowane) A ja polecam główki Dorado. Miałem Gamatsu micro i więcej ich nie kupię lekki zaczep i się wyginały. O ile rozmiar większy haka jakoś dawał radę to te mniejsze 6-8 tragedia. Mieszkam w Pile i tu to kompletnie tragedia odnośnie sprzętu spinnigowego, ale główki Dorado wyczaiłem w jednym ze sklepów i naprawdę mogę polecić. Ostre, mocne,cenowo ok. Nie mają mikro zadziorów, ale ja lekko daje super gluta i jest ok. Gramatura od 1-6 i rozmiar haczyka od 2-8. Ja innych już nie kupię. A trójkątne będę musiał wypróbować od robertd bo wyglądają obiecująco. Edytowane 15 Lutego 2018 przez bartosz311287 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tryt Opublikowano 27 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2024 (edytowane) No to jak to właściwie jest z tymi rozmiarami haków na główkach jigowych, hę ? Obok siebie dwa haki nr 2 i dwa haki nr 6 tej samej firmy Edytowane 27 Listopada 2024 przez tryt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 27 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2024 (edytowane) Swoją droga całkiem dobre główki używam i sobie chwalę, tylko ja to główki akurat to muszę organoleptycznie. Nie czaję tych 1:0 itd… to jak wyniki meczu muszę do łapy wziąć, albo ściąga poszukam foty mam fotkę, w sensie rozmiar haka - guma Edytowane 27 Listopada 2024 przez Darek_W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tryt Opublikowano 27 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2024 Swoją droga całkiem dobre główki używam i sobie chwalę, tylko ja to główki akurat to muszę organoleptycznie. Nie czaję tych 1:0 itd… to jak wyniki meczu muszę do łapy wziąć, albo ściąga poszukam foty mam fotkę, w sensie rozmiar haka - guma IMG_0331.jpegno wiesz - można organoleptycznie na łódce. Ale zanim tam będziesz trzeba kupić. No i kupujesz nr 2 i co? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 27 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2024 Ja napisałem w sensie podczas kupowania Kompletnie nie kojarzę tych rozmiarów, jakoś nie jestem w stanie tego przyswoić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 27 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2024 Panowie nie oszukujmy się, przecież każda firma ma 'swoją ' tabelę rozmiarów. Mam barbariany vmc 4/0 gdzie w innych firmach ta wielkość jest określana jako 5/0 lub 6/0 ,więc znajomość rozmiarów też nic nam nie daje. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 27 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2024 Panowie nie oszukujmy się, przecież każda firma ma 'swoją ' tabelę rozmiarów.Mam barbariany vmc 4/0 gdzie w innych firmach ta wielkość jest określana jako 5/0 lub 6/0 ,więc znajomość rozmiarów też nic nam nie daje.Dałeś mi nadzieję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi