Tarłoś Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2006 Ale jaki korek Pzdr.TARŁO$ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 6 Października 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2006 Jasne, ze wybacze Bawcie sie dobrze w winnych klimatach. Zawsze to lepsze niz klimaty maszynki do mielenia sandaczy Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiat Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Marzył mi się od jakiegoś czasu XI2 i nadszedł wreszcie ten czas kiedy Sage wypuścił następce i cena blanku stała się sensowna... . Rozpakowawszy przesyłkę zdziwiłem się jednak troszkę bo taka firma i nie zaślepiła blanku. Nie wiem z czego to wynika ale teraz mam zagwostkę jak to zrobić żeby było ładnie. Macie może jakieś patenty na takie wypadki? Widziałem już różne zaślepienia: klasyczna czarna pianka (zrobiłem tak w muchowym Lamiglasie ale w moim wydaniu efekt jest średni - brzydko wykończone przycięcie pianki - moja wina), fabrycznie zaklejone (żywicą?), totalny badziew w CD ICT muchowym (jakby ktoś zmieszał gruby piach z czerwoną farbą i zapaciał dziurę (sorry mi się nie podoba), koreczek w bardziej klasycznych wydaniach (może to dobry pomysł) i pewnie jeszcze jakiś sposób by się znalazł. Co radzicie? Jak już piszę to zapytam jeszcze czy użycie do dopalacza korkogumy (foto) zamiast pianki (jak w orginale) to coś złego?z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi pozdrawiamkwiat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielXR Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Cześć Piotrek Ja stosuję klasyczny korek wklejony i docięty skalpelem równo z blankiem , jakoś takie rozwiązanie najbardziej mi pasuje.... Tu chyba trudno mówić o dobrych i złych sposobach, ważne by było zaślepione jakimś miękkim materiałem który nie napęcznieje od wody (np drewno). W zależności od producenta część blanków przychodzi fabrycznie zaslepionych ( np Talon) cześć bez zaślepek (jak np CD, Sage... ), to nie jest niedbałość firm lecz pozostawienie wolnej reki dla tego co buduje wędkę bardziej... Co do korkogumy na końcu to jest to taki sam dobry sposób jak pianka, kwestia co się komu bardziej podoba. Ja w jednej #8 mam z korkogumy , w drugiej z pianki- użytkowo bez znaczenia. Ładniutko wygląda ta twoja nowa zabawka, niech sie trocie juz boją Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiat Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 DanielNa Ciebie zawsze można liczyć Chyba zrobię tak jak piszesz (korek). Rękojeść i dopalacz sam sklejałem i toczyłem - trudno nie było , najgorsze przede mną - okienko (czy jak to się zowie - tam gdzie jest opis blanku) i te cholerne srebrne owijki - chcę zrobić jak w oryginale (czarne omotki + srebrne tippetsy/trimy czy jak im tam) i żeby było równiutko - i do tego jeszcze lakier! (ostatnio okienko spieprzyłem - jakieś paprochy (kurz?) się przyplątały...dzięki za podpowiedźpozdrawiamkwiat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielXR Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 No niestety z lakierowaniem , szczególnie dużych powierzchni jak opisy na blanku, jest trochę zabawy, ważne żeby pomieszczenie było wolne od kurzu i pyłków latających w powietrzu. I owadów oczywiście które wyjątkowo lgną do żywicy Im rzadszą żywicą pokryjesz opis (najlepiej zaraz po rozrobieniu) tym lepszy efekt końcowy osiągniesz, byle byś nie zatrzymywał już obrotów ani nie zmieniał ich prędkości - da ci to gwarancje bardzo równomiernego rozłożenia lakieru. Na pewno chcesz go robić jak oryginał?? Ja jestem akurat przeciwnikiem kopiowania oryginałów, niech to będzie twoja autorska wersja, która na pierwszy rzut oka będzie wyglądała inaczej. Omotki np w kolorze blanku zamiast czarnych jak w oryg, inny kolor nitek metalizowanych, inny układ opisu... To w końcu Twój kij, niech to będzie widoczne a nie tylko na słowo że to nie fabryczny Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 @kwiat - dla porównania mój kijek pod streamera z dopalaczem (ten sam blank tylko 6). Praca Daniela XRods. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiat Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Na pewno chcesz go robić jak oryginał?? Ja jestem akurat przeciwnikiem kopiowania oryginałów, niech to będzie twoja autorska wersja, Sam się jeszcze z tym gryzę...Mam taką fajną ciemnoniebieską nitkę, która mnie kusi + niebieska metalic - trochę jak w xi3...Ciśnienia w czasie wielkiego nie mam (mroźno za oknem)... się zobaczy Ciekawy uchwycik Lady D trochę mi na RECa wygląda... A propos RECa ściągnąłem uchwyt z Cabelasa (w podwójnej promocji )pod taki zielony blank co to mi Daniel obiecałeś, masz już jakiś termin dostawy...?pozdrawiami myślę dalej nad nitkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iREK Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Marzył mi się od jakiegoś czasu XI2 i nadszedł wreszcie ten czas kiedy Sage wypuścił następce i cena blanku stała się sensowna... . Rozpakowawszy przesyłkę zdziwiłem się jednak troszkę bo taka firma i nie zaślepiła blanku. czołem,w moim Xi2 jest oryginalna zaślepka z silikonu chybapozdrawiamiREK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi