kooper82 Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Witam. Bardzo przepraszam,że zakładam nowy temat, ale nie potrafiłem znaleźć odpowiedzi na moje pytanie. Jeżeli już taki wątek istnieje to bardzo przepraszam i proszę o przeniesienie. Ostatnio bawię się we wklejanie stelażu i wkrętek na żywicę Novol jest to fajna żywica ,ale bardzo szybka (aplikuje strzykawką z igłą ) wypełniając kilka woblerów nie zawsze uda mi się wypełnić wszystkie. - zaczyna już żelować . Przypuszczam za daję za dużo utwardzacza ( ale to jest pasta i ciężko trafić z ilością ) . Poszukałem troszkę na znanym portalu i znalazłem takie coś . Z opisu na portalu wychodzi,że na 1 litr daje się około 20ml utwardzacza. I teraz przyszedł czas na moje pytanie rozrabiając 5ml ( żywicy ) ile dać utwardzacza ( np kropel ) ???. Czy taka żywica się nadaje na wkrętki i stelaż ? Bardzo byłbym wdzięczny o jakaś podpowiedz . Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 2%, czyli (jeśli masz kłopot wyliczyć, ile to jest) 0,1 ml.Nada się, choć bardzo łatwo będzie się rozlewać. Epoksydowe żywice będą tutaj lepsze. Zwłaszcza do stelaży. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 9 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Dziękuje bardzo za podpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi