krisspin Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 (edytowane) Witam. W związku z tym że od dłuższego czasu łowię głównie na niebieskie plecionki zakładam ten temat. Proszę o informacje jakich plecionek w kolorze niebieskim używacie oraz gdzie można je kupić. Ja używam Varivas:Avani Casting PEHigh Grade PELight GameKupione na forum od Rafał.Bednarkiewicz i mogę polecićhttp://jerkbait.pl/topic/75975-graphiteleader-varivas-zexus-promocje-wyprzedaże-outlet-jdm/page-40 , dostępne również na alledrogo. u znajomego karpiarza widziałem Power Pro Marine Blue, problemem jest jednak jej dostępność, gdyż nie udało mi się jej nigdzie kupić. Edytowane 9 Lutego 2018 przez krisspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkiDivPL Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 (edytowane) Varivas Avani Casting PE 4 splotowa.Jak dla mnie najlepsza jaką używałem i używam do casta.Kupowane u Rafała lub Rapa-Sklep. Ale gdyby kolor był inny też bym ją stosował Edytowane 9 Lutego 2018 przez SkiDivPL 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 VARIVAS HIGH GRADE 8X OCEAN BLUE 1.5 - polecam 8 splotów, dla mnie osobiście super, używałem w tamtym sezonie przy sandaczowaniu, zakupiona w sklepie Rapa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazur Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Ja używam niebieskiej high grade Varivasa kupioną w Rapa Sklep i jak dla mnie ten kolorek jest słabo widoczny w pochmurne dni lub rano-wieczorem. Najlepsze kolorki jak dla mnie to 1. fluo-zielony, 2. fluo-żółta, 3. biała. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisspin Opublikowano 9 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 (edytowane) Ja używam niebieskiej high grade Varivasa kupioną w Rapa Sklep i jak dla mnie ten kolorek jest słabo widoczny w pochmurne dni lub rano-wieczorem. Najlepsze kolorki jak dla mnie to 1. fluo-zielony, 2. fluo-żółta, 3. biała. PozdrawiamU mnie niebieska bardzo dobrze się sprawdza na miejscówkach zarośniętych z bardzo czystą wodą. Uważam że jest ona mniej widoczna dla ryby na tle nieba. Czy jest tak w rzeczywistości to już temat rzeka. Na mocno zarośniętych wodach polecam tą czerto-splotową bo mniej się niszczy a do tego jest tańsza. Jeśli chodzi o obserwowanie plecionki przy opadzie to fakt jest ona mniej widoczna przy słabym świetle. Edytowane 9 Lutego 2018 przez krisspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Ja mam kastkinga niebieskiego x4. Jak dla mnie linka słabo widoczna wolę limonka fluo lub żółty fluo .Muszę jeszcze sprawdzić kolor czarny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Kolor nie łowi, ale może się mylę Zaraz będzie na jerku "dziesiąt" nowych tematów na temat każdego koloru od każdego producenta 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Widać nie widać, ważne też- coby współgrało mi z multikiem 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Kolor nie łowi, ale może się mylę Zaraz będzie na jerku "dziesiąt" nowych tematów na temat każdego koloru od każdego producenta I od groma przemyśleń, typu "kolor nieba" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 (edytowane) Ja tam to w południe różnie, ale i wieczorem rożnie- bo na różny kolor słońce zachodzi.A dodatkowo z obserwacji rozszczepienia światła na pryzmacie (tafla wody) na fizyce w podstawówce pamiętam że to może mieć też znaczenie. Wreszcie się z tą fizyką pogubiłem. Edytowane 9 Lutego 2018 przez ObraFM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Niebieskiego Varivasa HG używam.Bo lubie niebieski kolor .Starszy czterospolotowy Sunline też był chyba niebieski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisspin Opublikowano 9 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Panowie prośba. Nie macie nic konstruktywnego do napisania w temacie posta to go nie zaśmiecajcie. Założyłem go dlatego bo łowię dużo na niebieskie plecionki i takie mnie interesują. Nie mam zamiaru przekonywać nikogo czy szczupakowi przeszkadza widoczna linka czy nie bo każdy ma swoje zdanie i tyle. A przez takie komentarza jak powyżej z forum robi się śmietnik. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 http://www.pirania-sklep.pl/zylki-i-plecionki/plecionki/unitika/shore-game-pe---150m.htmlPrzełowiłem nią sezon. W morzu też trochę. Nie ma się do czego przyczepić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav00 Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Ja np. do UL używam Varivas Avanti Light Game jest cieniutka, cichutka i ma fajny błękitny kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Panowie prośba. Nie macie nic konstruktywnego do napisania w temacie posta to go nie zaśmiecajcie. Założyłem go dlatego bo łowię dużo na niebieskie plecionki i takie mnie interesują. Nie mam zamiaru przekonywać nikogo czy szczupakowi przeszkadza widoczna linka czy nie bo każdy ma swoje zdanie i tyle. A przez takie komentarza jak powyżej z forum robi się śmietnik.Hmmm ... Zaczyna sie robić ciekawie zatem pytanko mam. Co konkretnie daje Ci niebieski kolor plecionki poza tym, że na taki łowisz ? Bo szczupak ma to głęboko w zębach jak bierze przynętę na jakimś przyponie raczej nie w kolorze niebieskim, a okonie wspomnianą przynętę pobierają za posrednictwem fluo raczej nie niebieskiego ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Akurat mnie interesuje jedynie widoczność. Barwa bez znaczenia. Ale ten błękit jest widoczny https://photos.app.goo.gl/ZlLbPe34O9Y0h3Hl1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 10 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 http://www.pirania-sklep.pl/zylki-i-plecionki/plecionki/unitika/shore-game-pe---150m.htmlPrzełowiłem nią sezon. W morzu też trochę. Nie ma się do czego przyczepić. jest wersja 8 splotów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 10 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 jest wersja 8 splotów? Jest, tylko biała.Ale nie jest mniej widoczna od tej błękitnej . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 10 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 A przypadkiem, to nie niebieski kolor jest jednym z najgłębiej widocznych kolorów? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 10 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 Oczywiście 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 10 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 Varivas Casting PE w grubościach od 2.0 do 4.0. U mnie w zastosowaniu castingowym używana bardzo często bo dobrze mi się sprawdza. Niestety w grubości 4.0 ostatnio słabo dostępna. Może ktoś ma na zbyciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisspin Opublikowano 10 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 Varivas Casting PE w grubościach od 2.0 do 4.0. U mnie w zastosowaniu castingowym używana bardzo często bo dobrze mi się sprawdza. Niestety w grubości 4.0 ostatnio słabo dostępna. Może ktoś ma na zbyciu?Też szukałem tej 4.0 i niestety nie do dostania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 10 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 O tej piszecie że jej nie ma?http://team-rapa.pl/sklep/produkt/varivas-avani-casting-pe-4-0-200m/ 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 10 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 High Grade PE, 4 splotowa (chyba), 1/13,1lb. Kolor ? Nie dostrzegłem specjalnego wpływu na ilość brań z tego powodu. Łowiłem nią uniwersalnie różnymi zestawami spinningowymi, przypowierzchniowo i głębiej. Trafiały się: klenie, okonie, bolki, szczupaczki, może nawet sandaczyki.Miękka. Nie strzępi się.Jak na 4 splotową śliska, kilka razy wyślizgła się na węźle i musiałem zacząć wiązać podwójnie (Guzu chyba kiedyś nazwał to "na 4 końce") żeby nie tracić... Jeśli tylko o kolor chodzi, dla mnie najlepszy "wypłowiały grafit" Czyli czarny, który jest bardziej ołówkowym grafitem niż czarnym, a po czasie płowieje do szarości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisspin Opublikowano 11 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 O tej piszecie że jej nie ma?http://team-rapa.pl/sklep/produkt/varivas-avani-casting-pe-4-0-200m/W zeszłym roku jej nie było i nie liczyłem, że jeszcze będzie dostępna a tu niespodzianka. Dzięki za info???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi