Guzu Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 WitamNie wiem, czy ktos juz natknal sie na taka sytuacje, niestety zapewne tak.O co chodzi ?Probowalem dokonac zakupu na ebay - czasami mi sie zdarza.Wybieram produkt, kwota ŁĄCZNA zamowienia : 300 Euro. Wysylka w ramach UE darmowa. Adres dostawy w Polsce. Wybieram mozliwosci zaplaty :paypalkarta kredytowa/ debetowa Wybieram karteWpisuje dane karty - limity / autoryzacje / srodki sa w porzadku.Probuje wykonac platnosc - nie przechodzi.Drugi raz - nie przechodzi.Szybki telefon do banku - emitenta karty - rozmowa i okazuje sie, ze paypal probuje pobrac 326 Euro. A nie 300 Euro. A karta jest to karta do takich wlasnie online transakcji i umieszczam na tym subkoncie tyle - ile chce zaplacic w danej chwili... Dodamm, ze karta nominowana jest w Euro. Tak jak transakcja Paypal. Czyli paypal za moimi plecami probuje dwukrotnie przewalutowac transakcje z Euro na PLN i z PLN na Euro z powrotem ?Bez mojej zgody ? Dla mnie niedopuszczalna zagrywka... Nie bede umieszczal print screenow, ale sytuacja dosc jednoznacznie dyskwalifikujaca. A moze to ja jestem naiwniakiem starej daty ?Koniec koncow - nie kupilem... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 9 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Wiadomosc o tej samej tresci wyslalem jako formalna reklamacje do paypal logujac sie w systemie i korzystajac z kanalu skladania oficjalnych reklamacji. Odpowiedzia paypal podziele sie... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 To ciekawe , ja się jeszcze na to nie natknąłem . Tylko , że ja mam w PLN . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Po co płacisz PAYPAL na terenie UE???Skoro masz konto w PL , to płać z konta bezpośrednio . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 9 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Po co płacisz PAYPAL na terenie UE???Skoro masz konto w PL , to płać z konta bezpośrednio .Nie placilem PayPal . Placilem karta online.Karta visa.Tak jak place na amazon, czy w innych sklepach internetowych.Tylko pierwszy informacja, która miałem na ekranie nie odpowiadała temu, co próbowano ode mnie pobrać z konta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 9 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 ... dodatkowo trzeba zaznaczyć że zgadzasz sie, że nie płacisz PayPal i nie masz pelnej ochrony, tak jak przy płatności przez system PayPal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Jak konto i adres w PL to z tego co wiem to dwa razy przewalutowanie.Dlatego z nich nie korzystam, wolę karte kredytową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 (edytowane) ... ale chyba transakcja idzie przez PAYPAla i dlatego taka sytuacja. Edytowane 9 Lutego 2018 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Po co płacisz PAYPAL na terenie UE???Skoro masz konto w PL , to płać z konta bezpośrednio .To też bez sensu. Maja chore kursy. Ja kupuję na walutomacie. Mam konta w EUR i USD w polskich bankach a minusem są koszty ich prowadzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 na to samo wychodzi gdy robisz to sporadycznie , chyba że robi się ich dużo - wtedy ma to sens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 To też bez sensu. Maja chore kursy. Ja kupuję na walutomacie. Mam konta w EUR i USD w polskich bankach a minusem są koszty ich prowadzenia. A są banki w PL w których możesz mieć konta walutowe (USD,EUR, CHF, GBP) za darmo... i jeszcze kantor online... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 9 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 (edytowane) To, że PayPal ma takie mechanizmy to wiem.I przy płatności z konta PayPal godzę się - czasami.Ale jeśli na stronie widzę 300 Euro.Place karta .To nie po to by płacić 326 Nie ma na ten temat żadnej informacji, równie dobrze mogli za moimi plecami pobrać 560 albo 700 E Edytowane 9 Lutego 2018 przez Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 9 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Jak konto i adres w PL to z tego co wiem to dwa razy przewalutowanie.Dlatego z nich nie korzystam, wolę karte kredytową.Rano zrobię próbę z adresem dostawy do Hiszpanii...Zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 a moze to nie wina paypala tylko wina banku/karty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 10 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 (edytowane) a moze to nie wina paypala tylko wina banku/karty ? To wina paypal.Karta jest w Euro (konto jest w Euro). Srodki na koncie to Euro. Uzywana do tej platnosci karta nie figuruje i nigdy nie byla dodawana w systemie paypal.To kazda zwykla Euro karta wydana przez polski bank... Zmiana adresu dostawy na hiszpanski i logowanie sie przez ebay.es nie przyniosly zmiany rezultatu. Edytowane 10 Lutego 2018 przez Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 12 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Ponizej odpowiedz z paypal : Dziękujemy za skontaktowanie się z firmą PayPal w związku z przewalutowaniem karty XXXX-XXXX.Panie Danielu, uprzejmie informuję, że PayPal nie otrzymuje informacji od Pańskiego banku o walucie domyślnej karty, dlatego była ona ustawiona na walutę podstawową kraju czyli PLN. Oczywiscie zero odniesienia sie do braku jakiejkolwiek informacji na stronie www w momencie proby realizowania platnosci...Temat "wyjasniony".KONIEC CIEKAWOSTKI 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Swoją drogą to słyszałem że płatności w Euro powinno się robić MasterCardem, a w dolarach - VISA. Ale to dotyczy kart kredytowych a nie płatnosci przez PayPal. Ja z usług tego posrednika przestałem korzystać już kilka lat temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkiDivPL Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Jednak niewątpliwą zaletą PayPal jest ochrona transakcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 To ma znaczenie tylko jeśli kupujesz z niepewnego źródła. Jeśli kupujesz od profesjonalnego, sprawdzonego sprzedawcy to tylko zbędny pośrednik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 12 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Ebay to jednakze terytorium PayPal . Albo i na odwrót Ale wiadomo o co chodzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkiDivPL Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 To ma znaczenie tylko jeśli kupujesz z niepewnego źródła. Jeśli kupujesz od profesjonalnego, sprawdzonego sprzedawcy to tylko zbędny pośrednik.Gdy w grę wchodzą większe pieniądze pokusy są większe nawet u profesjonalnych sprzedawców.Zdarzyło mi się otrzymać towar w 99% taki sam jak z reklamy, jednak ten 1% był dla mnie bardzo ważny .Dzięki interwencji PayPal otrzymałem zwrot kasy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwoluka Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Tu jest opisany ten sam lub podobny problem z przewalutowaniem i jak go rozwiązać https://ekantor.pl/czy-na-pewno-dobrze-znasz-paypala/ 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 13 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Tu jest opisany ten sam lub podobny problem z przewalutowaniem i jak go rozwiązać https://ekantor.pl/czy-na-pewno-dobrze-znasz-paypala/Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Tu jest opisany ten sam lub podobny problem z przewalutowaniem i jak go rozwiązać https://ekantor.pl/czy-na-pewno-dobrze-znasz-paypala/To chyba tylko ,,u nas" jest możliwe . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 Czy tylko mi się wydaje,czy PayPal zmienia opłaty za przelewy zagraniczne?Wysyłanie płatności z tytułu międzynarodowej Transakcji osobistej z Salda Użytkownika Stany Zjednoczone, Kanada, Europa Północna, Europa I, Europa II 9,99 PLN 2,9% + Opłata stała (opłaty są naliczane w walucie, w której płatność jest odbierana) Inny kraj ^^ 19,99 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi