lexi Opublikowano 16 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2019 Nieopatrznie wpadłem na chory pomysł,by sprzedać aparat przez Ebay. Na moje nieszczęście sprzedałem, kupujący zapłacił za towar na konto w PP i zaczęły się schody. Zablokowali kasę do momentu potwierdzenia odbioru przesyłki. Wpisałem nr przesyłki do aukcji, podałem przewoźnika, w DPD przesyłka ma status odebrana i....q..rwa mało, kupujący w wiadomości potwierdził, że wszystko ok(przesłana do PP), wystawił pozytywną opinię do aukcji (wysłałem im info) i ... ciągle Qźwa mało. Przed chwilą wysłałem kopię etykiety nadawczej i potwierdzenie przekazania paczki, może wystarczy. O dziwnej opłacie rzędu 145zł nie wspomnę. Chcącym coś sprzedać przez ebay z płatnością przez leniwców z Luksemburga zwanych PayPal'em radzę podejść do ściany i porządnie walnąć ją z łebka, powinno przejść. Czekam na kasę i jak dojdzie to sp...lam z PP.PayPal - NIGDY WIĘCEJ !!!!!!!!!!!!!!!!!! Ebay jako sprzedawca- nigdy więcej via PP, jako kupujący też nie, wolę kupić od Mayfriendów z Aliexpress. ..tak się dzieje w momencie gdy jesteś "świeży" (masz mało transakcji)... PayPal jest dość drogi poza tym ale niekiedy ich zabezpieczenie jest nie do przecenienia... kiedyś wpłaciłem przez ebay chinolowi 1200$ za obiektyw które miały dopiero zostać wyprodukowane, po miesiącu okazało się ze to oszust, po następnych 3~4 tygodniach kasa wróciła.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lexi Opublikowano 16 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2019 Odkopie temat. Z racji tego że infolinia PayPal już nieczynna a mam zamiar dokonać zakupu w U.K na kwotę 600£ zapytam was ,może ktoś przerabiał taki temat.Pytam bo PayPal różne sztuczki robi. Konto wielowalutowe w polskim banku. Zakupiłem 600£ w kantorze w tymże banku i ta kwota jest dostępna. W opcjach/ustawieniach PayPal mam ustawione funty jako podstawowe rozliczenie.Pytanie brzmi czy PayPal zabierze sobie z tych funtów czy zrobi sztuczkę z przewalutowaniem? Jeśli ktoś przerabiał taką sytuację proszę o odzew. Zrzutekranu_2019-03-09-20-38-57-273.jpeg..nawet jeśli masz ustawione funty jako domyślną walutę i kartę w funtach jako źródło musisz uważać - gdy wybierzez PayPal jako metodę płatności system pokaże ci symbol karty z której będziesz płacił a pod spodem np. cos takiego>> Exchange rate: EUR 1.0 = GBP 0.8155 ...kliknij na to po czym bedziesz musial ponownie zalogowac sie do paypal a w oknie ktore sie otworzy wybierz "Convert with card issuer" i wtedy zaplacisz w funtach, inaczej PP przeliczy ci funty na euro a potem jeszcze raz na funty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marianosum Opublikowano 16 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2019 Więc było to tak, pomimo tych ustawień o których pisałem powyżej musiałem zadzwonić na infolinie i poprosić o zmianę w systemie że karta jako glowna jest w funtach. Po tym wszystkim zapłaciłem tyle ile było na półce w sklepie w UK. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahi66 Opublikowano 17 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 ..tak się dzieje w momencie gdy jesteś "świeży" (masz mało transakcji)... PayPal jest dość drogi poza tym ale niekiedy ich zabezpieczenie jest nie do przecenienia... kiedyś wpłaciłem przez ebay chinolowi 1200$ za obiektyw które miały dopiero zostać wyprodukowane, po miesiącu okazało się ze to oszust, po następnych 3~4 tygodniach kasa wróciła..======Ja tylko chcę, by przestrzegali tego, co sami napisali w emailu o bokladzie:Podaj informacje o wysyłceDodaj prawidłowy numer w systemie monitorowania przesyłek, a pieniądze będą dostępne w ciągu jednego dnia od momentu, gdy przewoźnik poinformuje o dostarczeniu przesyłki" Nic więcej!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 (edytowane) Dostaliście może info że od 16.12 PayPal będzie płatny ?Dostałem 2 wiadomości. W jednej ze 45zł / lub do wartości salda na koncie( jeśli saldo jest niższe niż ta kwota) i druga ze będzie to 50zł bo niby jest brak aktywności na koncie.Dziwne to bo z tego dziadostwa korzystam średnio 3-4 razy w roku...Na infolinię oczywiście nie można się dodzwonić bo zapchana. Edytowane 9 Grudnia 2020 przez przemo_w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 ... nic takiego nie dostałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 9 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 Dostaliście może info że od 16.12 PayPal będzie płatny ?Dostałem 2 wiadomości.W jednej ze 45zł / lub do wartości salda na koncie i druga ze będzie to 50zł bo niby jest brak aktywności na koncie.Dziwne to bo z tego dziadostwa korzystam średnio 3-4 razy w roku...Na infolinię oczywiście nie można się dodzwonić bo zapchana. Nie nie dostalem niczego takiego jeszcze od nich... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 ... nic takiego nie dostałem Wysłałem wiadomość to tylko tyle odpisali że wysyłali nowe regulaminy. I hu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 Dostaliście może info że od 16.12 PayPal będzie płatny ?Dostałem 2 wiadomości.W jednej ze 45zł / lub do wartości salda na koncie( jeśli saldo jest niższe niż ta kwota) i druga ze będzie to 50zł bo niby jest brak aktywności na koncie.Dziwne to bo z tego dziadostwa korzystam średnio 3-4 razy w roku...Na infolinię oczywiście nie można się dodzwonić bo zapchana.Dziadostwo czy nie ale dzięki płatności przez ich kanał dostałem zwroty ze dwa razy gdy nie dostałem towaru. Raz zamawiałem Slidery 16 cm z Chin . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 Ja z paypal korzystam tylko przy zakupach w Japonii. Dziś rano w skrzynce nic nie było ... Ale widzę, że trzeba trzymać rękę na pulsie aby w plecy nie być ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 Ja z paypal korzystam tylko przy zakupach w Japonii. Dziś rano w skrzynce nic nie było ... Ale widzę, że trzeba trzymać rękę na pulsie aby w plecy nie być ...Mi do tego samego jest potrzebne :-)Zbombarduję jutro od rana tą infolinię i tyle :-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 Mi do tego samego jest potrzebne :-)Zbombarduję jutro od rana tą infolinię i tyle :-)Daj znać jak konkrety jakieś ustalisz ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 Również nic takiego nie dostałem. Z tym że ostatnio we wrześniu miałem dwie transakcje ale to jedyne w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 Ja w tym roku 3.Ostatnia w sierpniu.Być może zrobił im się bałagan i automat na pałę wysyła wiadomości. Jutro napiszę jak uda mi się dodzwonić do nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 Też nic takiego do mnie nie dotarło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 Coś jest na rzeczy bo obiły mi się gdzieś o uszy te opłaty z PayPal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 9 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 Sprawdziłem ostatnie płatności - kilka w tym miesiącu.Nie zostało nic doliczone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 https://spidersweb.pl/2020/10/paypal-50-zl-oplata-prowizja-jak-zamknac-konto-nieaktywne.html Już chyba wiem. Automat pewnie rozsyła powiadomienia na chybił-trafił dla przypomnienia.Opata będzie za nieużywane przez rok konto na którym są środki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
egonix Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 (edytowane) Ja też dostałem taką wiadomość. Ale przyznaję, nie korzystam zbyt czesto do tego stopnia, że zapomnialem hasła Czyli moje jest bezpieczne bo raczej środków na nim brak. Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka Edytowane 9 Grudnia 2020 przez egonix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krokkop Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 Witam Kolegow, Koszystam z Paypal od 2013 roku. Przerabiam rocznie okolo 3 tys Euro. Moj Paypal ze polaczony z kontem Bankowym. Kraj w ktorym mieszkam Niemcy w 90 % Transakcji Internetowych Laczy z Paypal. Wedlug opini ludzi korzystajacych , jest to najbezpieczniejszy system platnosci. Nalezy trzymac sie wytycznych podczas problemow powstalych z nierzetelnym sprzedawca. A nie pyskowac itp. Od pewnego czasu istnieje mozliwosc przesylu pieniedzy bez prowizji ( Friends, Family ). Polecam ta metode ale TYlko dla przyjaciol Badz rodziny. W innym przypadku Po wyslaniu kwoty, nie mamy w ogole prawa do zwrotu. Najbezpieczniej jest placic z ochrona / prowizja. W niemczech jest prowizja 1,8% od tranzakcji. Przeczytalem kilka w.w problemow i uwazam ze osoby poszkodowane zostaly obsluzone przez nieprofesjonalny presonel w kraju. Pozdrawiam i zachecam do Uzywania Paypal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 10 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 Czy ktoś zweryfikował i źródła tą informację, że podobno wystarczy się logować i nie pobiorą tej opłaty? Faktycznie od 16 grudnia wchodzi nowy zapis, że będą pobierali opłaty za nieaktywne konta. Maksymalnie do 50 zł w zależności od salda na koncie. Jeżeli saldo konta jest niższe niż 50 zł to równowartość pozostałej na rachunku kwoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 10 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 Czyli jak mam powiązaną tylko kartę płatniczą z kontem paypal a saldo na rachunku paypal 0,00 to mi nic nie pobierze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 10 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 Mi nie udało się dodzwonić a ze 30 razy próbowałem.Sztuczna inteligencja nie potrafi odpowiedzieć na zadane pytanie i odsyła do linków z najczęściej zadawanymi pytaniami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 10 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 Czy ktoś zweryfikował i źródła tą informację, że podobno wystarczy się logować i nie pobiorą tej opłaty? Faktycznie od 16 grudnia wchodzi nowy zapis, że będą pobierali opłaty za nieaktywne konta. Maksymalnie do 50 zł w zależności od salda na koncie. Jeżeli saldo konta jest niższe niż 50 zł to równowartość pozostałej na rachunku kwoty.Pytanie za miljon co oznacza definicja nieaktywne konto ? Czy to takie gdzie przez rok nie było żadnej operacji czy jakieś inne warunki jeszcze są ... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krokkop Opublikowano 11 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 Witam Kolege,Uwazam ze Konto nieaktywne to Konto usuniete . 2 dni temu po 6 lat nieobecnosci zalogowalem sie na mojego polskiego Paypal. Widniala tam kwota 0,5 zl. Prawdopodobnie nie zostalo usuniete ze wzgledu na te grosze. Pozdrawiam serdecznie Zbigniew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi