Skocz do zawartości
  • 0

Taka sytuacja. Przeróbka łodzi.

sukingad

Pytanie

Mam łódkę, która od kilku lat czeka na swoją naprawę i tak dzisiaj sobie pomyślałem, że przydałoby się, żeby była z 1 metr dłuższa. Łódka to laminat szklany. I tutaj pytanie, da się łódkę przedłużyć? Pytam serio, intersuje mnie czy żywica do laminowania łaczy się na tyle z poprzednimi warstwami, żebym nie skończył jak Leo w Titanicu. Jak przygotować lódkę, żeby zachować kształt, jak łaczyć maty itp.

19 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Da się znajomy przedłużał sobie romane.

o 50 cm.  uwaga na środku. teraz poszła do ludzi i nikt nic się nawet nie domyśla.

Tylko strasznie dużo roboty z tym miał. Na kopycie zrobił brakujący kawałek i potem go wkleił. Strasznie pracochłonne.

Ciekawe czy nie lepiej poszukać czegoś większego?

• Like 1

• 0

Najlepiej i najtaniej będzie sprzedać krótką i kupić dłuzszą chociażby do delikatnego remontu.Napracujesz się a efekt może być niegwarantowany.Pytanie jak będzie zachowywała się pod silnikiem? W warunkach chałupniczych ciężko będzie to wykonać, choć pewien jestem że dał byś radę, to Twój czas jest zbyt cenny żeby go tracić.

• Like 2

• 0

Najlepiej i najtaniej będzie sprzedać krótką i kupić dłuzszą chociażby do delikatnego remontu.Napracujesz się a efekt może być niegwarantowany.Pytanie jak będzie zachowywała się pod silnikiem? W warunkach chałupniczych ciężko będzie to wykonać, choć pewien jestem że dał byś radę, to Twój czas jest zbyt cenny żeby go tracić.

I tu się zgadzam. Przez ten czas ukręcisz 78650 agrafek .

• 0

Mam łódkę, która od kilku lat czeka na swoją naprawę i tak dzisiaj sobie pomyślałem, że przydałoby się, żeby była z 1 metr dłuższa. Łódka to laminat szklany. I tutaj pytanie, da się łódkę przedłużyć? Pytam serio, intersuje mnie czy żywica do laminowania łaczy się na tyle z poprzednimi warstwami, żebym nie skończył jak Leo w Titanicu. Jak przygotować lódkę, żeby zachować kształt, jak łaczyć maty itp.

Spróbuj może zastosować metodę do powiększania woblerów :P  A na poważnie, pogadam z kumplem, od kilku lat w zacisznej stodole powiększa, przedłuża i przebudowuje jakąś łódkę.

• 0

Spróbuj przeczekać(to tylko promil tego co czekała)...

Może Ci chęć mińie?!

• 0

Piotrze, gdyby to była sklejka za szeroka w rufie z brakującą 2/3 burty bez laminatu to temat do ogarnięcia, wiem coś o tym. Koledzy dobrze mówią, skórka nie warta wyprawki. Znajdź na nią ,,żyda", dokręć K drucianek i poszukaj nawet coś z moich stron ;) , jakiś teksas lub wigraszki. Pływadło do nie auto. Niemiec nie będzie płakał przy sprzedaży, to nie to samo

• 0

Laminat musi być suchy. Jeśli to poliester, pędzlujesz miejsce przed  przylaminowaniem naftenianem kobaltu rozpuszczonym w styrenie.  Tak 1: 50 - 1:100.. Bardzo niezdrowe.. ale efekt gwarantowany.. :) Wypróbowane po wielokroć.. 

Pytam serio, intersuje mnie czy żywica do laminowania łaczy się na tyle z poprzednimi warstwami, żebym nie skończył jak Leo w Titanicu.