Skocz do zawartości
  • 0

Wybór kołowrotka ss1300 czy Penn Battle

platynowłosy

Pytanie

Witam Panowie

Mam mo?źliwość zakupu: Daiwa SS Tournament SS1300, lub Penn Battle 2000 ew 3000. Sprzęt nowy, z p?łłki. Sentyment kieruje w stronę SS...ale?

Kręcioł pod spinna, gł?łwnie plecionka, ale okazjonalnie te?ź ?źyłka 0.22- 0.25mm.

Oferty z Katalogu Cabelasa 2011.

Jestem otwarty na inne sugestie Koleg?łw te?ź.

Dziękuję i pozdrawiam

Alek

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Był wątek na temat Penn'a Battle. Przeczytaj, było tam trochę opinii. Nie dam Ci jednoznacznej odpowiedzi, ale jak ja zamawiałem Penna to nie miałem do niego zapasowej szpuli. Pamiętaj, ?źe w modelu 2000 jest mo?źliwość wyłączenia obrot?łw wstecznych, a w 3000 ju?ź jest to na stałe, mi to nie przeszkadza.

• 0

Kolega powy?źej słusznie prawi, wiele opinii o tym Penie, ja ze swojej strony dogadam ?źe mam Battle 3000 i jestem średnio zadowolony, z tej teoretycznie aksamitnej pracy ( wszędzie piszą ?źe jest to taka ulepszona wersja Slamera) jest nie wiele wiec jeśli szukasz cichej pracy to raczej nie polecam ( istnieje mo?źliwość ?źe mam wyjątkowo skopany egzemplarz ale myślę ?źe jest po prostu średni)

• 0

A ja powiem tak,

Mam trzy slamy(W TYM JEDEN USA), nie ma r?ł?źnicy. A tak?źe BATTLE 2000,cię?źej chodzi od w/m kołowrotk?łw, tylko ?źe przeło?źenie jest 6,2 co daje w stosunku do slama uczucie mniejszej mocy,a bebechy te same(jak nie będziesz grzebał pilnikiem to kołowrotek do końca ?źycia,chyba ?źe Ci się znudzi)

Kogut

• 0

ad Lunov

właśnie pokręciłem Battle'm i tu nale?źałoby zdefiniować aksamitną pracę. Jedni powiedzą, ?źe aksamitna praca to się dopiero od Stelli zaczyna, w wszystkie poni?źej takiej nie mają. W takim przypadku od razu nie mamy o czym rozmawiać. Je?źeli zejdziemy trochę na ziemię to mogę por?łwnać go do Stradick?łw FE (po całkowitej wymianie bebech?łw) i FI. Owszem pracuje trochę mniej aksamitnie, ale faktycznie przyjemniej od Slammera. Co wa?źne, u mnie trafił od razu na warsztat , zresztą jak ka?źdy kołowrotek), wywalony smar, kt?łry był tam nało?źony i nawaliłem mu mobilitha i od razu skasowałem luzy(ukłony w stronę Zorro :D jak o smarach m?łwimy to przywazeliniłem :D ). Luzy miał ka?źdy kołowrotek, kt?łry kupiłem. Po tych zabiegach wyciszył się i praca stała się bardziej aksamitna.