platynowłosy Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Witam PanowieMam mo?źliwość zakupu: Daiwa SS Tournament SS1300, lub Penn Battle 2000 ew 3000. Sprzęt nowy, z p?łłki. Sentyment kieruje w stronę SS...ale?Kręcioł pod spinna, gł?łwnie plecionka, ale okazjonalnie te?ź ?źyłka 0.22- 0.25mm.Oferty z Katalogu Cabelasa 2011. Jestem otwarty na inne sugestie Koleg?łw te?ź.Dziękuję i pozdrawiamAlek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomek TJ Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Alek nie wiem czy wiesz ale SS nie ma ło?źyska oporowego.Miałem wszystkie rozmiary (jeszcze made in japan) to dobre mocne młynki ale teraz kupiłbym tego Penna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 platynowłosy Opublikowano 17 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Cześć Tomek.Dzięki za 1 wiadomość. Nie, nie wiedziałem, ?źe SS nie ma łozyska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jack__Daniels Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Był wątek na temat Penn'a Battle. Przeczytaj, było tam trochę opinii. Nie dam Ci jednoznacznej odpowiedzi, ale jak ja zamawiałem Penna to nie miałem do niego zapasowej szpuli. Pamiętaj, ?źe w modelu 2000 jest mo?źliwość wyłączenia obrot?łw wstecznych, a w 3000 ju?ź jest to na stałe, mi to nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lunov Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Kolega powy?źej słusznie prawi, wiele opinii o tym Penie, ja ze swojej strony dogadam ?źe mam Battle 3000 i jestem średnio zadowolony, z tej teoretycznie aksamitnej pracy ( wszędzie piszą ?źe jest to taka ulepszona wersja Slamera) jest nie wiele wiec jeśli szukasz cichej pracy to raczej nie polecam ( istnieje mo?źliwość ?źe mam wyjątkowo skopany egzemplarz ale myślę ?źe jest po prostu średni) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Guzu Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Whisker Daiwy ma bardzo wiele zalet. Zdecydowanie wiecej niz wad. Nie wiem czy jakies wady ma. Natomiast aksamitnej pracy to on nie wykaze NIGDY.Nawet jakby sie za niego wzielo 10 tunerow MADE IN JAPAN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 platynowłosy Opublikowano 17 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 PanowieDziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zorro Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 A mo?źe jakiegoś Emblemka 3000 Pan kup i po ptakach...? Nie sądzę ?źebyś był zawiedziony srodze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Stachu Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Platynowlosy, jesli masz ochote obadac w realu ta Daiwe SS 1300 - to odezwij sie do mnie na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 majster Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 A mo?źe jakiegoś Emblemka 3000 Pan kup i po ptakach...? Nie sądzę ?źebyś był zawiedziony srodze.. No, i wiaderko smaru na długie zimowe wieczory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kogut Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 A ja powiem tak,Mam trzy slamy(W TYM JEDEN USA), nie ma r?ł?źnicy. A tak?źe BATTLE 2000,cię?źej chodzi od w/m kołowrotk?łw, tylko ?źe przeło?źenie jest 6,2 co daje w stosunku do slama uczucie mniejszej mocy,a bebechy te same(jak nie będziesz grzebał pilnikiem to kołowrotek do końca ?źycia,chyba ?źe Ci się znudzi)Kogut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jack__Daniels Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 ad Lunovwłaśnie pokręciłem Battle'm i tu nale?źałoby zdefiniować aksamitną pracę. Jedni powiedzą, ?źe aksamitna praca to się dopiero od Stelli zaczyna, w wszystkie poni?źej takiej nie mają. W takim przypadku od razu nie mamy o czym rozmawiać. Je?źeli zejdziemy trochę na ziemię to mogę por?łwnać go do Stradick?łw FE (po całkowitej wymianie bebech?łw) i FI. Owszem pracuje trochę mniej aksamitnie, ale faktycznie przyjemniej od Slammera. Co wa?źne, u mnie trafił od razu na warsztat , zresztą jak ka?źdy kołowrotek), wywalony smar, kt?łry był tam nało?źony i nawaliłem mu mobilitha i od razu skasowałem luzy(ukłony w stronę Zorro jak o smarach m?łwimy to przywazeliniłem ). Luzy miał ka?źdy kołowrotek, kt?łry kupiłem. Po tych zabiegach wyciszył się i praca stała się bardziej aksamitna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
platynowłosy
Witam Panowie
Mam mo?źliwość zakupu: Daiwa SS Tournament SS1300, lub Penn Battle 2000 ew 3000. Sprzęt nowy, z p?łłki. Sentyment kieruje w stronę SS...ale?
Kręcioł pod spinna, gł?łwnie plecionka, ale okazjonalnie te?ź ?źyłka 0.22- 0.25mm.
Oferty z Katalogu Cabelasa 2011.
Jestem otwarty na inne sugestie Koleg?łw te?ź.
Dziękuję i pozdrawiam
Alek
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi