guciolucky Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Mam w mieszkaniu ryby z afrykańskich jezior Malawi i Tanganika. Pielęgnice te należą do grupy ryb zwanych gębaczami, inkubują ikrę i larwy w jamie gębowej. Może komuś się spodobają te ciekawe ryby, które wykształciły na drodze ewolucji najbardziej zaawansowany sposób opieki na potomstwem. samiec L. careuleus Tarło C. afra z okolic Likoma i samczyk Aulonocara sp. Troć jeziorowa z jeziora Hańcza Miłośnik borowików Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Jak jeszcze mieszkałem w Polsce to trzymałem pyszczaki z Malawi. Najczęściej rozmnażały mi się pyszczaki złociste. Kusi mnie aby znów założyć akwarium. Lepsze to niż tv. Nie stresuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 17 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Oczywiście M. auratus też mam to jedne z pierwszych jakie sprowadzono do Polski. Inkubująca samica L. careuleus Ile oczek widać w pysku? M. cyaneorhabdos z okolic Maingano, największy samiec jakiego miałem i jakiego widziałem w życiu Małe ale jakże agresywne Ps. demasoni z okolic Pombo rock Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Duży masz zbiornik? Nie masz problemu z dominacją jednego osobnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 17 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Mam w mieszkaniu kilka zbiorników. Generalnie akwaria 200x50x40h cm. Nie mam problemów z agresją. Mam zbiorniki operacyjne i dekoracyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi